Zničené nechty? Vyskúšajte tieto domáce triky!

nechty

Ľudské nechty sú veľmi silné. Dokážu toho vydržať naozaj veľa. Problémom je však to, že my sami si ich ničíme a oslabujeme. Štiepiace sa nechty sú pomerne častým problémom a môžu byť spôsobené suchosťou, príliš veľkou vlhkosťou, nadmerným používaním odlakovača na nechty a množstvom ďalších faktorov. Našťastie existuje veľa jednoduchých prírodných liečivých prípravkov, ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť krásny vzhľad nechtov bez toho, aby ste museli ísť do salónov.

Poďme si o niektorých z nich povedať!

uhorky

Uhorka

Máte popraskané alebo veľmi suché nechty? Stavte na uhorku. Tá má totižto vitamíny ako vitamín A, E, B1, B3 a C, ktoré sú pre zdravie nechtov dôležité. Okrem toho obsahuje aj kalcium a železo. A ako na to? Stačí, aby ste uhorku vyšťavili a následne do tejto vody nechty na 5 minút namočili. Opakujte aspoň 2-krát za týždeň.

Čajovníkový olej

Čajovníkový olej má perfektné účinky na celé naše telo. Skvelo vie preto pomôcť aj pri problémoch s nechtami. Stačí, aby ste si ho aplikovali na čisté a odlakované nechty. Nechajte pôsobiť pokojne aj niekoľko hodín.

Citrón a sóda

Ak nechcete ísť do salónu, no máte zožltnuté nechty, môžete si ich veľmi jednoducho vybieliť doma bez väčších problémov. Stačí, keď si v miske zmiešajte citrónovú šťavu s jedlou sódou, aby ste vytvorili hustú pastu. Tou následne prechádzajte po nechtoch a vyčistite ich. Dávajte však pozor, citrón v kombinácií so sódou je pomerne silný, a preto by ste tento postup nemali opakovať veľmi často.

Oreganový olej

Oreganový olej, ktorý je ľahko dostupný v supermarkete, je možné použiť na udržiavanie nechtov ako alternatívu k čajovníkovému oleju. Tento olej obsahuje tymol, o ktorom je dokázané, že má úžasné antibakteriálne vlastnosti. Ak trpíte plesňami na nechtoch alebo bakteriálnymi problémami, jemne ich pretrite vatovými tampónmi namočenými v oreganovom oleji.

kokosový olej

Kokosový olej

Kokosový olej môže vyživovať a zvlhčiť nechty, a udržať pokožku zdravú. Vezmite niekoľko kvapiek kokosového oleja a masírujte si nechty, až kým sa olej nevstrebe. Tým sa uzdravia a posilnia vaše nechtové lôžka.

Myslite na to, čo jete

Vedeli ste o tom, že problém s nechtami je často ukrytý v tom, čo jete? Nedostatočná konzumácia dôležitých vitamínov a minerálov sa môže odraziť na zlomených alebo inak porušených nechtoch. Myslite preto na biotín, zinok, železo a nezabúdajte ani na vitamíny. Snažte sa ich prijímať v strave.

Často kladené otázky

Ako si môžem prirodzene pomôcť s popraskanými a suchými nechtami?

Skúste namočiť nechty do šťavy z uhorky aspoň 2-krát za týždeň, keďže uhorka obsahuje vitamíny A, E, B1, B3 a C, kalcium a železo, ktoré sú pre zdravie nechtov dôležité.

Aké prírodné prostriedky môžem použiť na vybielenie zožltnutých nechtov?

Vytvorte hustú pastu zmiešaním citrónovej šťavy s jedlou sódou a touto pastou prechádzajte po nechtoch a vyčistite ich. Tento postup však neopakujte príliš často, pretože citrón so sódou je silný.

Aké oleje môžem použiť na udržiavanie a posilnenie nechtov?

Na udržiavanie nechtov môžete použiť čajovníkový olej, kokosový olej alebo oreganový olej. Tieto oleje majú rôzne prínosy, ako napríklad antibakteriálne vlastnosti oreganového oleja alebo hydratácia a výživa nechtov pomocou kokosového oleja.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...