Zabojujte proti vráskam efektívne! Vyskúšajte týchto 6 olejov

éterické oleje

S pribúdajúcim vekom sa naša pokožka mení. Stráca pružnosť a pevnosť, čo spôsobuje jej ochabnutie a následne vrásky. Je to úplne bežný proces, ktorý stretne každého jedného človeka. Mnohí sa však proti starnutiu snažia bojovať rôznymi spôsobmi.

Starostlivosť o pleť je dôležitá v akomkoľvek veku. Okrem pravidelnej hydratácie ju musíte čistiť a používať prípravky pre ňu určené. Jedným zo skvelých produktov, ktoré bojujú proti vráskam, sú oleje.

kokosový olej

Avokádový olej

Avokádový olej je bohatý na mastné kyseliny, omega tuky a vitamín A. Tieto zložky obsahujú dôležité živiny pre vašu pokožku.

Olej je nielen vynikajúci v hydratácii, ale obsahuje taktiež minerály a antioxidanty, ktoré chránia tvár pred ultrafialovými lúčmi slnka. Tie sú nebezpečné a sú jednou z hlavných príčin vrások.

A ako avokádový olej použiť? Budete potrebovať:

  • 2 polievkové lyžice avokádového oleja
  • 3 - 4 kvapky esenciálneho oleja z ruže alebo levandule

Ingrediencie zmiešajte a nalejte do nádoby s rozprašovačom. Následne obsah pretrepte a aplikujte na tvár.

Citrónový olej

Citrónový olej sa najčastejšie používa na liečbu problémov s akné. Je však obsiahnutý aj v mnohých výrobkoch proti starnutiu, pretože má vysoký obsah antioxidačných a antimikrobiálnych látok.

Pri citrónovom oleji je však potrebné dávať si pozor. Nemôžete ho používať samostatne, pretože ide o vysoko koncentrovaný olej. Pred aplikáciou na tvár ho musíte zriediť s inými olejmi ako napríklad hroznový, kokosový alebo olivový.

Štúdie taktiež zistili, že citrónový olej nereaguje dobre so slnkom. Ak sa chcete vyhnúť problémom s pokožkou používajte ho v noci.

Ako si citrónový olej na tvár pripraviť?

V menšej nádobke zmiešajte 50 ml oleja - buď olivového, hroznového alebo kokosového spolu s 3 - 5 kvapkami citrónového oleja. Pred použitím jemne pretrepte.

citrón

Levanduľový olej

Levanduľový olej je dobrý nielen na relaxáciu, ale taktiež na boj proti vráskam. Má totižto vysoký obsah antioxidantov a antimikrobiálnych a antibakteriálnych látok, ktoré majú doslova zázračné účinky na zrelú pokožku.

Ako si pripraviť levanduľový olej na tvár?

V nádobke zmiešajte niekoľko kvapiek čistého levanduľového oleja a pridajte dve lyžice panenského kokosového oleja. Zmiešajte alebo jemne pretrepte. Používajte pravidelne, najlepšie každý deň.

Hroznový olej

Hroznový olej sa vyrába zo semien lisovaného hrozna, ktoré je zvyčajne vedľajším produktom pri výrobe vína. Semená sú bohaté na vitamín E a polynenasýtené tuky.

Hroznový olej môžete aplikovať priamo na pokožku. Nemusíte ho miešať s inou zložkou.

Mrkvový olej

Olej z mrkvy je éterickým olejom, ktorý sa získava lisovaním za studena. Olej je preto bohatý na mnohé látky, ktoré sa neničia teplom. Má skvelé protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti.

Mnohé štúdie zistili, že olej má vysoký obsah antioxidantov, vďaka čomu skvelo zvlhčuje a omladzuje. Podobne ako iné éterické oleje, aj olej z mrkvy musíte najprv rozmiešať s iným olejom.

Ako si pripraviť mrkvový olej na tvár?

  • 2 kávové lyžičky oleja ako je mandľový alebo avokádový olej
  • 2 kvapky mrkvového oleja

Ingrediencie zmiešajte a aplikujte na tvár.

olivový olej

Olivový olej

Olivový olej je základom pre taliansku kuchyňu. Má široké využitie v kuchyni a jeho chuť je nezameniteľná. Olivy však obsahujú veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok. Tie skvelo bojujú proti vráskam.

Ako pripraviť olivový olej na tvár?

Stačí, aby ste v miske alebo nádobke zmiešali extra panenský olivový olej s pár kvapkami čerstvej citrónovej šťavy. Všetko zmiešajte a na tvár aplikujte tesne pred spánkom.

Zhrnutie

Na záver už musíme len spomenúť, že každého pokožka je iná a na jednotlivé produkty a zložky reaguje inak. Práve preto je najlepšie pred aplikáciou na tvár vyskúšať test napríklad na ruke.

Často kladené otázky

1. Ako použiť avokádový olej na pokožku tváre?

Budete potrebovať 2 polievkové lyžice avokádového oleja a 3 - 4 kvapky esenciálneho oleja z ruže alebo levandule. Ingrediencie zmiešajte a nalejte do nádoby s rozprašovačom. Následne obsah pretrepte a aplikujte na tvár.

2. Ako si pripraviť citrónový olej na tvár?

V menšej nádobke zmiešajte 50 ml oleja, buď olivového, hroznového alebo kokosového, spolu s 3 - 5 kvapkami citrónového oleja. Pred použitím jemne pretrepte. Nepoužívajte čistý citrónový olej, pretože je vysoko koncentrovaný a môže spôsobiť podráždenie pokožky.

3. Aké oleje sú vhodné na boj proti vráskam?

Mnohé oleje bojujú proti vráskam alebo starnutiu, ako napríklad avokádový olej, citrónový olej, levanduľový olej, hroznový olej, mrkvový olej a olivový olej. Všetky tieto oleje obsahujú vitamíny a minerály, ktoré podporujú zdravú pokožku a bojujú proti vráskam.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...