Veľký prehľad dovoleniek na rok 2020

pláž

Aj vy sa už tešíte na budúcoročnú dovolenku? S jej výberom by ste tak mali začať už teraz. Najlepšie ponuky, ceny a destinácie sa totižto vždy rozoberú hneď v zime alebo začiatkom roka. Počas vianočných sviatkov tak budete mať čas na premyslenie toho, kam chcete vycestovať. Ak však vôbec netušíte, možno vám poradíme my.

pláž

Ako vybrať správnu dovolenku?

Tá najlepšia dovolenka je pre každého iná. Nedá sa všeobecne povedať, ktorá destinácia je tá najlepšia. Kým niektorí milujú cestovať počas zimy na hory, iní zas nedokážu vydržať leto bez mora. Tak či onak, pre seba tú najlepšiu dovolenku skutočne môžete nájsť.

Pri výbere sa zamerajte na niekoľko hlavných bodov ako:

  • Termín dovolenky
  • Rozpočet
  • Obľúbené destinácie daného roka
  • Druh pobytu
  • Druh prepravy

Termín dovolenky

Termín dovolenky si často stanovujete sami, podľa toho, kedy máte čas. Aby však bol stále termín vášho vysnívaného miesta voľný, je potrebné konať čo najskôr.

Rozpočet

Rozpočet dokáže zmeniť úplne celú dovolenku. Pri menšom rozpočte vyberajte skôr miesta, ktoré sa nachádzajú bližšie. Tie sú často lacnejšie práve vďaka sume za cestu. Aj blízko pri nás nájdete krásne miesta.

Obľúbené destinácie daného roka

Ak plánujete dovolenku v nejakej obľúbenej destinácií daného roka, je veľmi pravdepodobné, že sa do nej už ani nemusíte dostať. Obľúbené destinácie sú veľmi rýchlo rozpredané.

Druh pobytu

Radi ležíte pri mori alebo preferujete skôr aktívnu dovolenku? Od tohto všetkého sa odvíja samotný druh pobytu. Ak chcete vidieť veľa pamiatok, stavte skôr na spoznávacie výlety.

Druh prepravy

Pri výbere dovolenky si musíte zaistiť aj dopravu. Ak ste sa rozhodli pre dovolenku cez cestovnú kanceláriu, tá vám môže zabezpečiť aj prepravu.

oceán

Aké sú možnosti?

Pri výbere dovolenky máte vo všeobecnosti dve možnosti:

  • Cestovať s cestovnou kanceláriou
  • Cestovať na vlastnú päsť

Cestovanie s cestovnou kanceláriou sa mnohým zdá veľmi výhodné. Niet sa ani čomu čudovať. Stačí do cestovky prísť, vybaviť si všetky potrebné doklady, uzatvoriť zmluvu a tešiť sa na termín dovolenky. Následne už len sadnete do auta, autobusu alebo lietadla a veziete sa do svojho vysnívaného raja.

Mnohí však vidia aj určité nevýhody cestovných kancelárií. Okrem vyšších súm, ktoré obsahujú aj províziu pre danú spoločnosť, sa zákazníkom často nepáči to, že neposkytujú niektoré miesta, ktoré chcú vidieť. Keď si otvoríte katalóg niektorých spoločností, môžete vidieť stovky až tisícky rôznych zaujímavých miest. Občas sa však stane, že im niektoré jednoducho chýbajú alebo ich nemajú v ponuke. Čo robiť v tomto prípade?

V takomto prípade sa naskytnú dve možnosti. Prvá, ľahšia je tá, že si jednoducho vyberiete inú destináciu a iné miesto. Druhá, o niečo ťažšia je taká, že jednoducho pôjdete na vlastnú päsť. Sami si zarezervujete hotel, vybavíte dopravu a naplánujete si, čo budete robiť a kam pôjdete.

Na prvý pohľad sa to môže zdať ako ťažká úloha. Pravdou však je, že cestovanie na vlastnú päsť preferuje každým rokom čoraz viac ľudí. Takéto cestovanie je často omnoho slobodnejšie, jednoduchšie a najmä lacnejšie. Za ušetrené peniaze môžete vidieť ešte ďalšie zaujímavé miesta počas leta alebo niekedy počas roka.

Každý však preferuje niečo iné. Pre niekoho sú cestovné kancelárie stávkou na istotu. Ak však chcete zažiť aj miesta, ktoré cestovné kancelárie neponúkajú, stavte na cestovanie na vlastnú päsť a všetko si vybavte sami. Je to jednoduchšie, ako to znie.

muž

Výber dovoleniek podľa cestovných kancelárií

Na Slovensku máme niekoľko cestovných kancelárií. Každé ponúkajú iné destinácie, iné ceny alebo iné služby. Výber cestovnej kancelárie často závisí od cien, no taktiež od samotných destinácií, ktoré majú v ponuke. Aké cestovné kancelárie na Slovensku máme a čo všetko ponúkajú?

Cestovná kancelária Globtour

CK Globtour je na slovenskom trhu už nejaký ten rok. Počas svojej dlhej histórie si vybudovala postavenie jednej z najlepších cestovných kancelárií. Vo svojej ponuke má stále destinácie ako Chorvátsko, Bulharsko, Turecko, Čierna Hora, Albánsko, Grécko a mnohé ďalšie.

Jej destinácie sú už celkom bežné v dnešnej dobe. Menšou nevýhodou tento agentúry je to, že neposkytujú exotickejšie miesta, ktoré sú dnes veľmi obľúbené. Držia sa skôr zastaranej klasiky. Tá je však stále veľmi obľúbená medzi staršími ľuďmi a rodinami s menšími deťmi, ktoré hľadajú oddych a pokoj.

Samozrejmosťou sú aj nejaké spoznávacie zájazdy, ktoré Globtour usporadúva.

Táto cestovná kancelária je vhodná najmä pre ľudí, ktorí majú radi klasiku a pokoj. Ak aj vy chcete vidieť niečo z blízkeho okolia ako je Chorvátsko, Taliansko či Čierna hora, stavte na ňu aj vy.

Cestovná kancelária Satur

Satur je, rovnako ako Globtour, známa cestovná kancelária. Na Slovensku si vydobyla svoje postavenie aj vďaka príjemným službám, ktoré ponúka. Vo svojej ponuke má veľmi podobné destinácie ako Globtour. Okrem toho však ponúka aj exotickejšie miesta ako Kubu, Zanzibar, Maldivy, Srí Lanku či Thajsko.

Spolu s touto cestovkou však môžete svet aj spoznávať. Spoznávacie zájazdy má na vysokej úrovni, vďaka čomu môžete vidieť veľké množstvo historických pamiatok a známych miest.

V jej ponuke však nechýbajú ani rekreačné dovolenky na Slovensku. Satur poskytuje širokú ponuku týchto pobytov. Naberte aj vy silu a užite si relax.

Cestovná kancelária FIRO-tour

FIRO-tour je cestovná kancelária ponúkajúca naozaj zaujímavé a exotické miesta. V jej ponuke nájdete napríklad Maurícius, Dominikánsku Republiku, Egypt, Seychely, Tanzániu, Thajsko, Jamajku, Gambiu a mnoho iného.

Okrem týchto zaujímavých exotických miest s cestovnou kanceláriou môžete pokojne cestovať aj na lyžovačky. Počas zimy tak môžete spolu s FIRO-tour vycestovať do Rakúska, Talianska, Francúzska, Slovinska či Švajčiarska.

Nechýbajú ani zaujímavé poznávacie zájazdy. Tie sú však klasikou snáď každej dobrej cestovnej kancelárie.

Cestovná kancelária Hydrotour

Hydrotou je veľmi známa cestovná kancelária, ktorou ročne vycestujú milióny ľudí do známych aj menej známych destinácií. V jej ponuke toho nájdete naozaj veľa. Od tých bežných miest ako Taliansko či Chorvátsko, až po tie exotické, ako napríklad Gambia či Omán.

Vďaka rôznym špeciálnym akciám, ponukám a miestam môžete tento rok vycestovať kamkoľvek chcete aj vy!

turisti

Cestovná kancelária Kartago Tours

Poslednou "bežnou" cestovnou kanceláriou, ktorú dnes spomenieme, je Kartago Tours. Tá, rovnako ako predošlé kancelárie, poskytuje zaujímavé miesta v exotike. Rovnako aj poznávacie zájazdy.

Cestovná kancelária Bubo

K cestovným kanceláriám sa sčasti zaraďuje aj Bubo. Táto cestovka sa však od tých ostatných "bežných" líši svojou ponukou. V nej totižto nenájdete klasiky ako Chorvátsko, Taliansko či Bulharsko. Zájazdy, ktoré Bubo poskytuje sú poznávacieho charakteru a do krajín, ktoré zaváňajú zvláštnosťou, exotikou, zaujímavosťou a mnohým iným.

Ako sami píšu na svojej stránke, sú to lovci zážitkov, ktorí chcú, aby ste si aj vy ulovili nejaký ten zážitok sami pre seba. Spolu s nimi môžete vidieť tučniaky na Antarktíde, levov v Afrike či spoznať krásy Vietnamu. Aj napriek vyšším sumám, ktoré za dovolenku zaplatíte, sa to oplatí. Bubo totižto poskytuje aj profesionálneho sprievodcu, ktorý vás prevedie nádhernými miestami. A to si jednoducho nemôžete nechať ujsť.

Na vlastnú päsť

Ak ste sa nakoniec rozhodli, že idete na vlastnú päsť, máme pre vás zopár tipov a trikov, ako si dovolenku čo najlepšie užiť. Výber miesta je v tomto prípade úplne voľný. Vyberať si môžete podľa svojho rozpočtu, podľa preferencií a mnohého iného.

Ubytovanie

Pri cestovaní na vlastnú päsť si môžete vybrať ubytovanie v hoteli, v nejakom lacnejšom moteli alebo prostredníctvom Booking.com či Airbnb.com. Tieto dve spoločnosti poskytujú veľmi príjemné ubytovanie, ktoré je lacnejšie.

Airbnb.com funguje na jednoduchom princípe. Objednáte si izbu, niekoľko izieb alebo celý byt od nejakého človeka, ktorý prostredníctvom tejto stránky svoje miesto prenajíma. Vo všeobecnosti sú takéto možnosti lacnejšie. Mnohé byty sú krásne a perfektne zariadené. Pri výbere ubytovania sledujte hodnotenia daných prenajímajúcich.

Booking.com funguje na trochu inom princípe. Na tejto stránke nájdete prevažne hotely, motely a ubytovne, kde si sami môžete vybrať izbu. Na tejto stránke môžete nájsť aj hotel, ktorý vám ponúkala vaša cestovka. Ceny sú však, samozrejme, nižšie.

pobrežie

Dôležité doklady

Pred samotnou návštevou krajiny si skontrolujte, či máte úplne všetko potrebné ako napríklad očkovanie, cestovný pas alebo menu, ktorá sa v danej krajine používa. Taktiež si nezabudnite o krajine niečo prečítať, zistiť rôzne informácie a zaujímavé miesta, ktoré by ste mohli navštíviť.

Doprava

Doprava je celkovo kapitolou sama o sebe. V tomto prípade môžete využiť buď svoje auto alebo autobus. Autobusové zájazdy sa robia celkom často a to, či idú do vašej destinácie je potrebné zistiť si u daného prepravcu. Ľudia, ktorí cestujú na vlastnú päsť bez cestovky väčšinou stavia na auto alebo lietadlo.

Letenky v dnešnej dobe nestoja do niektorých destinácií takmer nič. Mnohé sa predávajú už od 20 € vyššie. V takomto prípade je však dôležité sledovať rôzne zľavy a hľadať tie najlepšie letenky. Tie najlacnejšie a najvýhodnejšie sa často objavia tesne pred odletom. Preto buďte nachystaní tak, že vyraziť môžete kedykoľvek.

Ak však chcete predsa len mať dovolenku presne naplánovanú, pomerne lacné letenky môžete zohnať na presný termín a s predstihom niekoľkých týždňov až mesiacov. Lacné letenky môžete nájsť napríklad na stránke Pelikan.sk. Na tejto stránke máte okrem lacných leteniek aj upozornenia na veľké zľavy a lacné letenky. Ak máte možnosť vycestovať zo dňa na deň, rozhodne sa oplatí sledovať ju.

A ako sa presúvať už v danom mieste? Je to jednoduché. Buď budete využívať mestskú dopravu ako autobusy, trolejbusy či metro, alebo stavíte na Uber. Ten je obľúbený v mnohých krajinách sveta. Na Slovensko sa nedávno taktiež po dlhšej odmlke vrátil.

Plánovanie je najpodstatnejšie

Ak idete na dovolenku bez cestovky, je dôležité naplánovať si skoro každý detail. Samozrejme, nemyslíme tým plánovať každý jeden deň. Na mysli máme skôr plánovanie cesty, rezervovanie ubytovania či plánovanie návštevy nejakých pamiatok a známych miest. Dovolenka nemusí byť len o kúpaní sa v mori a opaľovaní na pláži. Pokojne môžete spoznávať dané mesto alebo dokonca aj krajinu.

Destinácie, ktoré budú v roku 2020 obľúbené

A ktoré destinácie budú počas budúceho roka obľúbené? Zopár sme ich pre vás našli:

  • Kerala, India
  • Tokio, Japonsko
  • Mexiko
  • Kanada
  • Čína
  • Thajsko
  • Bilbao, Španielsko
  • USA

Kerala, India

Kerala je jedným z najkrajších štátov južnej Indie. Tento štíhly pobrežný pás poskytuje takmer 600 km pobrežia a pláží. Nechýbajú však ani kopce či vrcholy, na ktoré sa môžete pokojne prejsť. Kopce západnej strany sú pokryté čajovníkmi a rôznymi inými rastlinami. Nechýbajú ani krásne prírodne rezervácie, ktoré si zamilujete na prvý pohľad.

Miestni nazývajú Keralu aj "Božou krajinou". Niet sa však ani čomu čudovať. Pokojné miesta, čistá príroda a krásne tajomné miesta jednoducho priťahujú turistov z celej zemegule. Kerala je malý raj vzdialený od všetkého, čo obvykle ľudí priťahuje. Pláže, krištáľovo čistá voda, džungľa, prales či zvieratá.

Kerala je taktiež skvelým miestom vidieť zvieratá v ich prirodzenom prostredí. Ak nie ste fanúšikmi umelo vytvorených zoologických záhrad, tu si prídete istotne na svoje.

pas

Tokio, Japonsko

Čo dodať k obrovskému Tokiu, ktoré sa nachádza v Japonsku? Táto metropola láka ľudí už roky. Niet sa však ani čomu čudovať. Poskytuje obrovské množstvo zaujímavých miest, ktoré môžete navštíviť. Taktiež nechýba ani dobrý nočný život.

Tokio je nielen hlavným mestom Japonsko, ale taktiež metropolou sveta. Skladá sa z 23 centrálnych mestských častí, rôznych menších miest a dedín. Dnešné Tokio ponúka svojim návštevníkom zdanlivo neobmedzený výber nakupovania, zábavy, kultúry a stravovania. Dejiny mesta sa dajú oceniť v okresoch ako Asakusa a v mnohých vynikajúcich múzeách, historických chrámoch a záhradách.

Na prekvapenie, Tokio poskytuje niekoľko atraktívnych zelených plôch v centre mesta a v rámci relatívne krátkych jázd vlakom po jeho okraji.

Tokio je jednoducho snom mnohých ľudí. Na vašom zozname by sa malo taktiež objaviť. Na jednom mieste máte možnosť uvidieť niekoľko tisícok kultúr, ochutnať jedlá, ktoré nikde inde nenájdete a vidieť miesta, o ktorých ste zatiaľ len čítali alebo ste ich videli na fotkách. Toto mesto je jednoducho magické a ľudí priťahuje svojou zaujímavosťou.

Mexiko

Mexiko je jednou z najhorúcejších destinácií roku 2020. Poskytuje naozaj perfektnú a chutnú kuchyňu, krásne karibské pobrežie a kozmopolitné hlavné mesto. Samozrejme, využiť by ste mali aj jednodňové výlety, ktoré sú s Mexiku veľmi obľúbené.

Aj napriek tomu, že pri návšteve mexických klubov môžete počuť rôzne druhy hudby, lokálna hudba, ktorú počujete na uliciach je jednoducho na nezaplatenie. Na uliciach môžete počuť lokálne kapely, ktoré vás vedia naladiť na tú najlepšiu náladu. Mexiko je známe mnohými zaujímavými a historickými miestami, ktoré by vám nemali uniknúť.

Kanada

Rozloha prírodných krás Kanady, od hôr a ľadovcov po odľahlé jazerá a lesy, je na celom svete takmer bezkonkurenčná. Pôvab Kanady je však ukrytý aj v kozmopolitných mestách, ktoré sú čisté, bezpečné, priateľské a multikultúrne. O Kanade sa opakovane hovorí ako o tom najlepšom mieste, ktoré jednoducho musíte navštíviť počas každého obdobia v roku. Či už máte záujem o rafting na rieke alebo živé divadlo, Kanada vás nesklame.

Čína

Ak hľadáte krásu, exotiku, dovolenku plnú nových spomienok a zážitkov, Čína je tým najlepším výberom na svete. Čína totižto nie je miestom, kde by ste si len "odžili" dovolenku a vrátili sa domov. Môžete tu objavovať krajinu, ktorá sa výrazne líši od tej našej. Je to úžasná krajina, ktorá by mala byť na zozname povinných návštev každého cestujúceho. Len málo krajín dokáže poskytnúť to, čo Čína.

Thajsko

Cestovanie do Thajska sa stáva pomaly bežnou vecou. Začína ho poskytovať čoraz viac cestovných kancelárií a je stále jednoduchšie dostať sa sem. Ak si môžete vybrať, koľko dní by ste tu chceli stráviť, vyberte si čo najviac. Týždeň vám na Thajsko rozhodne nebude stačiť.

A čo sa v Thajsku dá objavovať? Okrem perfektnej kuchyne si užijete nádherné čisté pláže s krištáľovo čistou vodou. V Thajsku je veľké množstvo pláží a môže sa stať, že nájdete aj takú, na ktorej budete len vy sami alebo len zopár ľudí. Nesmieme zabudnúť ani na thajské trhy, ktorých je veľa a predávajúci ponúkajú naozaj zaujímavé produkty. Tú atmosféru jednoducho musíte cítiť na vlastnej koži.

Bilbao, Španielsko

Mesto Bilbao, ktoré sa nachádza na severe Španielska, sa líši od ďalších španielskych miest naozaj v mnohých veciach. Bilbao nie je plné maurskej architektúry, ako sú mestá v Andalúzií. Nie je to taktiež veľká plážová destinácia ako Barcelona alebo Valencia. No aj namiesto toho, toto kedysi odvážne priemyselné mesto plné múzeí a svetovej kvality, poskytuje krásy, ktoré musíte vidieť. Bilbao poskytuje modernú architektúru a odkazy na baskickú kultúru.

glóbus

USA

A prečo vlastne navštíviť Spojené štáty americké? Na túto otázku asi netreba ani žiadnu odpoveď. USA je jednoducho snom mnohých ľudí. Videť kozmopolitný New York, známe Los Angeles, prominentnú Kaliforniu či zaujímavú Nevadu, ktorej hlavné mesto Las Vegas, pritiahne nejedného turistu.

Pre mnohých sú Spojené štáty jednoducho miestom, kde sa môže úplne všetko. V tejto krajine máte naozaj široké možnosti toho, ktorú časť navštívite a aké mesto sa vám zaryje do mysle navždy.

Krajiny aj mestá

Ako si môžete všimnúť, niektoré krajiny majú aj presné mestá, v ktorých sa odhaduje zvýšený cestovný ruch. Niektoré zas nie a sú to čisto len krajiny, do ktorých sa turisti plánujú pozrieť. Odhady sa zväčša odvíjajú od nárastu hľadania na sociálnych sieťach a internete.

Týmito obľúbenými destináciami sa môžete inšpirovať a zapísať si ich napríklad do svojho zoznamu miest, ktoré chcete vidieť. Urobiť však môžete aj presný opak, úplne ich vynechať a tým pádom sa vyhnúť aj veľkému množstvu turistov.

Pravda je však taká, že v obľúbených destináciách, ktoré sú roky známe, ako napríklad Taliansko, Chorvátsko, Bulharsko či Turecko, je každoročne veľký prísun turistov. Niet sa ani čomu čudovať. Ľudia, ktorí si chcú najmä oddýchnuť, vyhľadávajú overenú klasiku.

Overená klasika

Z exotiky sa presuňme späť na miesta, ktoré Slováci najradšej navštevujú a radi sa do nich vracajú. Overené klasiky poskytuje väčšina cestovných kancelárií. Sú za skvelé ceny, jednoducho sa na tieto miesta dostanete a často poskytujú oddych v kombinácií s príjemnými službami a chutnou kuchyňou. Aké miesta sú overenou klasikou, ktorá neurazí?

Chorvátsko

Snáď každému hneď pri slove "overená klasika" napadlo Chorvátsko. Táto krajina sa dá označiť aj ako dovolenková destinácia Slovákov. Mnohí do Chorvátska cestujú najmä vďaka blízkosti, jednoduchému cestovaniu a skvelým cenám. Preferujú ho najmä rodiny s malými deťmi. Chorvátsko je však skvelé pre všetky vekové kategórie.

Okrem kamienkových pláží a čistého mora je Chorvátsko známe aj svojimi starými mestami a krásnou históriou. Pre tých, ktorí chcú objavovať, je preto dobré navštíviť mestá ako Split, Hvar, Záhreb, Dubrovník, Pula či Makarská.

Ak aj vy tento rok chcete zažiť príjemnú dovolenku v kombinácií s chutnou stravou, stavte na Chorvátsko. Jeho ceny sú, v porovnaní s inými miestami, veľmi príjemné a dovoliť si ich môže väčšina slovenskej populácie.

Taliansko

Rovnako ako Chorvátsko, aj Taliansko sa pýši krásnymi plážami. Na rozdiel od Chorvátska sú však vo väčšine prípadov pieskové. Taliansko však poskytuje aj veľmi chutnú kuchyňu a krásnu históriu, ktorá ťahá mnohých. Okrem známych pobrežných miest ako napríklad Sicília, Sardínia či Benátky, poskytuje aj mestá plné histórie.

Históriou dýchajú nielen Benátky, ale taktiež Rím, Miláno, Neapol, Vatikán či Verona. Veľkou výhodou je preto najmä fakt, že keď idete na príjemnú dovolenku k moru, pokojne môžete vidieť aj známe pamiatky, o ktorých sa hovorí takmer všade.

Pri návšteve Talianska by ste si nemali nechať ujsť Koloseum, Šikmú vežu v Pise, Fontánu di Trevi, Forum Romanum či Panteón.

turistika

Turecko

Aj keď je Turecko navštevované najmä kvôli dovolenkám, kúpaniu a oddychu, nejaké tie historické pamiatky poskytuje. Nie je ich však veľa, a preto, ak chcete Turecko navštíviť kvôli histórií, mali by ste ho zameniť za iné mesto.

Turecko je známe svojimi hotelovými komplexmi, ktoré sú doslova obrovské a poskytujú naozaj skvelé služby. Ich ceny sú veľmi príjemné a letenky v oboch smeroch môžete nájsť za zopár desiatok eur. Nechýbajú ani zaujímavé služby, ktoré môžete vyskúšať.

Bulharsko

Dalo by sa povedať, že Bulharsko je, čo sa týka ubytovania, veľmi podobné ako Turecko. Veľké hotelové komplexy so zaujímavými a praktickými službami vás budú baviť. Chutná kuchyňa, krásne pieskové pláže a oddych sú to, čo robí z dovolenky v Bulharsku veľmi príjemný zážitok. Okrem toho, ceny za dovolenku v Bulharsku sa často vedia vyrovnať dovolenke v Chorvátsku. To znamená, že aj napriek letenkám, nie je takáto dovolenka vôbec drahá.

Na záver

Na záver by sme už len dodali zopár dôležitých informácií. Ak ste sa rozhodli cestovať s cestovkou, máte takmer o všetko postarané. Ak ste sa však nakoniec rozhodli vyskúšať to na vlastnú päsť, skvelé. Dávajte si však pozor na úplne všetky doklady, na ubytovanie a cestu tam. Je dôležité mať všetko zabezpečené ešte predtým, ako vôbec vyrazíte.

Exotiky sa nebojte. Aj napriek tomu, že sa po minulé roky brala ešte ako niečo, kam chodilo len zopár ľudí, dnes na ňu staví rád veľmi každý. Zaujímavé miesta, iné kultúry, chutná kuchyňa a príjemní domáci sú zárukou skvelej dovolenky.

Celkový výber dovolenky je však na vás. Vy sami sa rozhodujete, aké miesto je pre vás to najlepšie a pri akom type dovolenky si oddýchnete najviac.

Často kladené otázky

Kedy je najlepší čas na výber dovolenky?

Najlepšie ponuky, ceny a destinácie sa zvyčajne rozoberú v zime alebo začiatkom roka. Počas vianočných sviatkov máte čas na premyslenie, kam chcete vycestovať.

Aké sú hlavné body, na ktoré by som sa mal zamerať pri výbere dovolenky?

Pri výbere dovolenky sa zamerajte na niekoľko hlavných bodov, ako sú termín dovolenky, rozpočet, obľúbené destinácie daného roka, druh pobytu a druh prepravy.

Aké sú možnosti pri výbere dovolenky?

Pri výbere dovolenky máte vo všeobecnosti dve možnosti: cestovať s cestovnou kanceláriou alebo cestovať na vlastnú päsť. Cestovanie s cestovnou kanceláriou sa zdá veľmi výhodné, ale niektoré miesta môžu chýbať v ich ponuke. Cestovanie na vlastnú päsť preferuje každým rokom čoraz viac ľudí, a je často slobodnejšie, jednoduchšie a lacnejšie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

cestovanie

Tipy a triky na Booking: Ako si vybrať ubytovanie za výhodné ceny?

Mnoho turistov potvrdí, že Booking.com patrí medzi najobľúbenejšie webové stránky, ktoré sú určené na cestovanie a vybavovanie hotelov či iného...

luxusný hotel

Najluxusnejšie hotely na Booking: Užívajte si vysoký komfort počas každej dovolenky

Platforma Booking.com poskytuje ubytovanie v rôznych hoteloch a moteloch. Niektoré sú luxusné viac, iné zas menej. To, ktorý si zvolíte, sa odvíja...

čln na vode

Booking zaujímavosti: Fakty, o ktorých ste nevedeli

Booking sa radí medzi najpopulárnejšie portály na vybavovanie ubytovania. Počas jednotlivých rokov rozšíril svoju ponuku služieb aj o kúpu leteniek...

mapa a cestovanie

Cestovný checklist: Veci, ktoré vám nesmú pri cestovaní chýbať

Plánovanie dovolenky či výletu je vo väčšine prípadov radostné a plné vzrušenia. Predsa len, pri cestách do zahraničia môžete vidieť novú kultúru a...