Veľký prehľad diárov na rok 2020

diár

Diáre sú vec, ktorá by nemala chýbať nikomu. Sú praktické, prehľadné a poskytujú miesto na všetky myšlienky, pripomienky a dôležité úlohy. Či už idete nakupovať svoj diár prvýkrát, alebo len hľadáte nejakú obmenu, máme pre vás prehľad diárov na rok 2020.

diáre

Ako si vybrať diár?

Ak ste doteraz nemali s diármi žiadnu skúsenosť, ich výber môže byť náročnejší. Existuje niekoľko typov diárov, z ktorých si môžete vyberať. Pre mnohých je však najdôležitejšia veľkosť. Aj napriek tomu, že mnohé veľké diáre sú krásne, sú taktiež často veľmi nepraktické.

Iní zas hľadajú veľa miesta na písanie. V tomto prípade by ste mali staviť na diár, do ktorého môžete vložiť ďalšie strany pre poznámky. Diáre spravidla poskytujú určité miesto na poznámky. Nie je ich však veľa.

Diár by ste si mali vyberať podľa svojich vlastných preferencií, podľa toho, čo sa vám páči. Nezabúdajte však ani na to, aby bolo rozdelenie jednotlivých mesiacov, týždňov a dní praktické a vhodné pre vás.

Typy diárov

Pre lepší prehľad by ste mali vedieť, aké typy diárov existujú. Je ich naozaj veľké množstvo. Medzi tie najhlavnejšie kategórie sa radia:

  • Veľké
  • Stredne veľké
  • Malé
  • Vreckové
  • Motivačné
  • Fitness
  • Kreatívne
  • Biznis
  • Diáre s citátmi

Ako môžete vidieť, typov diárov existuje naozaj veľké množstvo. Je len na vás, ktorý si vyberiete. Vyberať môžete aj podľa vášho životného štýlu, práce alebo voľnočasových aktivít.

diár

Jednotlivé diáre

Ako sme už vyššie spomenuli, diárov je naozaj nespočetne veľké množstvo. Nájdete ich v kníhkupectvách, darčekových obchodoch či dokonca aj v obchodoch s módou. To, aký diár si vyberiete, záleží od mnohých preferencií. My sme si pre vás pripravili niekoľko jednotlivých diárov, ktoré sú veľmi obľúbené u mnohých ľudí, sú praktické a jednoducho sa používajú.

Doller

Doller je už taký starý známy diár. Je obľúbený mnohými ľuďmi. Za pár rokov si vybudoval stabilné meno a vlastnú značku. Obľúbenosť si získal najmä tým, že s ním môžete začať prakticky kedykoľvek. Je totižto úplne prázdny a vy sami si vypisujete jednotlivé dni, mesiace a roky. Ak chcete prejsť v polovici roka zo svojho diára na iný, pokojne tak môžete urobiť. Doller stačí otvoriť na prednej stránke a začať do neho písať.

Doller je ročný diár, ktorý poskytuje obrovské množstvo miesta na kreativitu, poznámky, kreslenie, písanie. Na ich instagramovom účte sa môžete inšpirovať, ako ho jednoducho vyplniť a spraviť z neho doslova umelecké dielo.

The Žurnál

Ak máte radi minimalizmus, mali by ste staviť na The Žurnál. Tento slovenský diár je príjemným miestom, kam si môžete zapisovať všetky svoje myšlienky, poznámky, pripomienky. Jednoducho sa doň plánuje celý týždeň, mesiac alebo rok.

The Žurnál je, na rozdiel od Dollera, vyplnený. Ak teda nechcete strácať čas vypĺňaním jednotlivých okienok s dátumami, tento diár je pre vás ako stvorený. Začína klasicky, od januára. V predaji však býva aj polročný.

Moleskine

Moleskine je kapitola sama o sebe. Dá sa povedať, že je to diár, no mohli by ste povedať, že je to aj úplne prázdny poznámkový blok, do ktorého môžete písať čokoľvek chcete. Výber je na vás. Hneď na začiatok však musíme upozorniť, že Moleskine je ten typ diáru, ktorý si musíte úplne sami vyplniť, zapísať a nejako prispôsobiť. Sám o sebe je totižto úplne prázdny.

Práve to je aj dôvod, prečo by ste mali na Moleskine staviť v tom prípade, ak ste beznádejne kreatívna duša. Moleskine má taktiež svoju vlastnú instagramovú stránku, kde sa môžete nechať inšpirovať.

Fitness diár

Fitness diáre sú celkom novým trendom, ktorý sa objavil len pred pár rokmi. Každý milovník cvičenia si ho však obľúbil. Okrem bežného plánovania si doň môžete značiť aj svoje tréningy, plánovať si jednotlivé cvičenie a taktiež si písať, čo budete jesť. V mnohých fitness diároch sa nachádzajú aj rôzne recepty a motivačné citáty, ktoré vás môžu namotivovať a posúvať v ceste za vysnívaným telom.

Tento typ diára je vo väčšine prípadov malý, skladný a praktický. Veľmi jednoducho sa používa.

Motivačný diár

Spoločnosť I Can Academy pred pár rokmi priniesla krásny koncept zaujímavých motivačných diárov. Tie sa zapáčili mnohým, a preto je to už niekoľký rok, kedy sa na trhu objavuje diár aj od nich. Rovnako je to aj na rok 2020. Motivačný diár je malý, skladný a praktický. Jednoducho ho vložíte do kabelky. Môžete ho mať tak vždy pri sebe.

Tento diár je zaujímavý najmä v tom, že na každý týždeň poskytuje nejaké zaujímavé citáty a snaží sa človeka motivovať. Nechýba miesto ani na poznámky, no taktiež tu nájdete miesto aj na obľúbené citáty či prečítané knihy.

plánovanie

Vreckový plánovací diár

Pre tých, ktorí nepotrebujú takmer žiadne miesto v diári a stačí im na každý deň jeden, možno dva riadky, si určite vystačia s vreckovým plánovacím diárom. Tých je na trhu naozaj veľké množstvo. Ich výhodou je široké množstvo rôznych dizajnov.

Tento diár je maličký, naozaj sa často zmestí do zadného vrecka nohavíc. Je najlepší pre ľudí, ktorí si potrebujú zapisovať len maličkosti a pripomienky.

Diár Som Idealista

Keď sme už spomínali jeden motivačný diár, môžeme spomenúť ešte jeden. Ten je od známej stránky Som Idealista, ktorý pravidelne prispieva s rôznymi citátmi na viaceré témy. Tento diár je taktiež veľmi praktický. Nemá príliš veľké rozmery, a preto sa zmestí snáď všade. Poskytuje však dostatok miesta pre plánovanie jednotlivých dní. Okrem toho sa snaží aj motivovať.

Školský motivačný diár

Stále študujete? Aj počas štúdia je dôležité plánovať si jednotlivé predmety, učenie sa a brigády. Na to, aby ste všetko stíhali a nemali v živote chaos, je dôležité mať dobrý diár. Pre všetkých školopovinných je skvelým variantom Školský motivačný diár. Ten, podobne ako klasický motivačný diár, poskytuje veľké množstvo miesta pre plánovanie a taktiež pre dôležité poznámky.

Často kladené otázky

Ako si vybrať diár?

Pri výbere diáru je dôležitá veľkosť, praktickosť a rozdelenie jednotlivých mesiacov, týždňov a dní. Diáre môžete prispôsobiť svojim preferenciám a životnému štýlu. Mali by ste tiež zvážiť svoje potreby ohľadom miesta na písanie alebo poznámky.

Aké sú hlavné typy diárov?

Medzi hlavné kategórie diárov patria: Veľké, Stredne veľké, Malé, Vreckové, Motivačné, Fitness, Kreatívne, Biznis a Diáre s citátmi. Typ diára si môžete vybrať podľa vášho životného štýlu, práce alebo voľnočasových aktivít.

Aké sú príklady niektorých obľúbených diárov?

Pripravili sme pre vás niekoľko jednotlivých diárov, ktoré sú veľmi obľúbené u mnohých ľudí, sú praktické a jednoducho sa používajú. Medzi ne patria Doller, The Žurnál, Moleskine a Fitness diár.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....