Valentín sa blíži: Ako ho stráviť a aký darček kúpiť?

kvety

Sviatok všetkých zaľúbených sa pomaly, ale isto blíži, a vy ste zatiaľ vôbec nepremýšľali nad tým, ako ho strávite a čo svojej polovičke kúpite? Tento rok bude Valentín iný, ako všetky predchádzajúce. Situácia, ktorá nás pozatvárala v našich domovoch, neumožňuje, aby sme ho strávili v reštauráciách či na prechádzkach v meste. Čo teda robiť?

Máme pre vás niekoľko tipov, ako na zaujímavé darčeky, tak aj na to, ako celý sviatok stráviť.

Valentínske darčeky

Keď sa povie Valentín, mnohým napadnú kvety, čokolády a víno. Namiesto toho, aby ste zostali pri klasike, by ste svoju polovičku mali potešiť niečím úplne iným. Niečím, čo od vás rozhodne nečaká.

Originalita je však pri darčekoch náročná. Výhodou je však to, že svoju partnerku alebo svojho partnera dobre poznáte. Viete, čo majú radi, a čo naopak, nie. Kupovať nemusíte hneď šperky alebo drahé dary. Pokojne siahnite po niečom malom. Valentín je o tom, že ho strávite spolu. Nie, že naň miniete desiatky eur, prípadne polovicu z výplaty.

Čo však zo širokej valentínskej ponuky kúpiť? Existuje niekoľko možností, ktorými nič nepokazíte. Na to, aby sme však mohli vybrať správne kúsky, si musíme darčeky rozdeliť na dve kategórie, a to:

  • darčeky pre ženy
  • darčeky pre mužov.
ruže a papier

Valentínske darčeky pre ženy

Mnohí muži si myslia, že ženy túžia len po šperkoch, kvetoch alebo čokoláde. To je často aj dôvod, prečo z ponuky obchodov vyberú práve túto trojkombináciu. Ak však chcete zaujať a potešiť, mali by ste nad darčekom trochu popremýšľať. Ženy majú rady množstvo iných vecí. Každá je iná. Vyberajte podľa jej záľub, práce, voľnočasových aktivít či podľa toho, čo rada nosí.

Kniha

Kniha je pre mnohých stávkou na istotu. Ženy, rovnako ako muži, knihy milujú. Dokážu nad nimi stráviť hodiny. Okrem toho, že si prečítajú zaujímavý príbeh, taktiež sa vzdelávajú a rozširujú svoje obzory.

Výhodou kníh je najmä to, že ich je veľké množstvo. Od fikcie, cez motiváciu až k receptárom. Vyberajte podľa toho, čo vaša partnerka miluje a čo rada robí. Niektoré ženy nedajú dopustiť na horory alebo trilery. Iné si na svoje prídu pri románoch či detektívkach.

Ak má však vaša priateľka blízko k motivácií a tzv. self-help book, stavte na ne.

Výber je široký aj v rámci jazyka. Okrem slovenčiny môžete zvoliť napríklad angličtinu, ktorá je dnes populárna a v obchodoch má veľké zastúpenie. Prípadne nemčinu, španielčinu alebo taliančinu.

Ste romantik? Potom svoju partnerku obdarujte knihou pre páry. Takéto tituly sú majú spravidla dopredu vytvorenú šablónu, do ktorej vpisujete detaily a údaje o vašom vzťahu. Prípadne do nich môžete lepiť fotografie.

Možností je veľa. Výber je na vás. Knihy sú však skvelým darčekom, ktorý zaujme a poteší.

Zaujímavý plagát alebo obraz

Praktický darček patrí k tým najlepším. Ide ú kúsky, ktoré človek po tom, ako ich dostane, môže hneď využiť. Jedným takýmto je aj zaujímavý plagát alebo obraz.

Nakupovanie tohto typu darčeka je náročnejšie. Musíte splniť niekoľko podmienok. Prvým je štýl miestnosti alebo celkovo domácnosti. Do minimalizmu nemôžete kúpiť rustikálny obraz a naopak. Bil by do očí a obdarovaná osoba by ho nevyužila.

Druhou podmienkou je vkus vašej partnerky. To znamená, či sa jej bude obraz alebo plagát vôbec páčiť. Ak je váš vzťah niekoľkoročný, výber nebude náročný. Predsa len, poznáte sa už niekoľko rokov. Viete, čo má ten druhý rád.

Obraz alebo plagát môže byť aj zaujímavým a osobným doplnkom. Na internete sa stretnete s viacerými spoločnosťami, ktoré vytvárajú kúsky na mieru. To znamená, že do nich môžete vpísať napríklad dátum vášho prvého stretnutia, vaše iniciály alebo inú informáciu, ktorá má pre vás oboch dôležitú hodnotu. Fantázií sa medze nekladú.

muž a žena

Vonné sviečky a difuzéry

Vonné sviečky sú obľúbeným doplnkom, ktorý má doma snáď každý. Niektorí ľudia ich doslova milujú a nedajú na ne dopustiť. Ak do tejto skupiny patrí aj vaša partnerka, jednu peknú vonnú sviečku by ste jej mali kúpiť.

Z ponuky vyberajte pokojne aj drahšie typy. Dajte si záležať. Snažte sa nájsť model, ktorý bude nielen pekne voňať, ale aj vyzerať. Niektoré zahraničné spoločnosti dokonca vyrábajú špeciálne, ktoré si môžete upraviť presne podľa seba.

To znamená, že na obale bude napríklad vaše meno, prípadne meno niekoho iného. Vyberať si môžete aj z viacerých farieb, veľkostí, vôní či dokonca prevedení.

Druhou možnosťou sú difuzéry. Tie sú charakteristické štýlovým a moderným dizajnom. Sú drahšie, no rozhodne sa oplatia. Nezabudnite k nim dokúpiť vonnú náplň. Vyberajte ju podľa preferencií vašej priateľky.

A treťou možnosťou sú vonné lampy. Ide o zlatú strednú cestu medzi sviečkami a difuzérmi. Na trhu ich nájdete vo veľkom zastúpení. Nakupujte rôzne materiály, veľkosti a farebné prevedenia. Plus, ku každej vonnej lampe dokúpte aj príjemne voňavý vosk.

Rastliny a kvety

Je vaša partnerka milovníčkou živých kvetov alebo rastlín? V tom prípade je výber darčeka jasný. Na trhu sa stretnete s rôznymi druhmi. Vyberajte ich podľa toho, čo má daná osoba doma.

Niektorí sú milovníkmi bambusov a paliem. Starostlivosť o ne je jednoduchá. Iní si zas potrpia na ťahavé alebo farebné kvety. Ak neviete, aký typ kúpiť, pokojne sa danej osoby opýtajte. A síce darček dopredu vyzradíte, budete mať istotu v tom, že vyberáte správne.

Niektoré kvetinárstva ponúkajú aj špeciálne kvety. Na Valentína sú obľúbené bambusy tvarované do srdca. Prípadne zaujímavé palmy.

muž, ktorý drží kyticu

Hrnček alebo pohár na mieru

Hrnčekov a pohárov má každý doma dostatok. Existuje však jedna výnimka, kedy ich môžete darovať. Je to vtedy, keď daný kúsok upravíte na mieru.

To znamená, že na pohári alebo šálke bude vaša spoločná fotka, prípadne nejaký nápis, ktorý danú osobu vystihuje. Špeciálny hrnček vás vyjde drahšie ako klasický. Spravidla stojí od 15 € vyššie. Rozhodne však poteší. Vyberajte ho osobe, ktorá pije veľa kávy, čaju alebo iných nápojov zo šálky.

Do tejto kategórie však nemusíme zahrnúť len hrnčeky. Môžu to byť aj ďalšie kúsky, ako napríklad misky, taniere či dokonca príbory. Jednoducho všetko, čo máte v kuchyni.

Kozmetika

Problém kozmetiky je v tom, že je veľmi špecifická. Každý človek pozná svoju pokožku a vie, čo jej robí dobre. Preto sa v tejto oblasti vyhnite kupovaniu rôznych krémov na tvár, sér alebo masiek.

V rámci dekoratívnej kozmetiky nekupujte mejkapy, korektory a iné produkty, ktoré si vyžadujú poznať odtieň pleti. Tieto výrobky sa kupujú veľmi ťažko samotnej žene. Nie ešte druhému človeku.

Čo teda z kozmetiky kúpiť? Stavte na parfumy, dezodoranty, sprchové gély alebo telové mlieka. Vhodné sú taktiež rúže (najlepšie vybrať odtieň, ktorý partnerka pravidelne nosí), balzamy na pery či lesky.

Predplatné

A posledným tipom na darček je predplatné. Môže to byť predplatné na časopis, streamovaciu službu, hudbu či čokoľvek iné. Ak vaša partnerka počúva napríklad Spotify alebo pozerá Netflix, jednoducho jej kúpte voucher alebo jej oznámte, že nasledujúce obdobie (niekoľko mesiacov, prípadne rok) zaplatíte. Uvidíte, rozhodne ju to poteší.

Nakupujte štýlové a zaujímavé darčeky na Zoot.sk so skvelými zľavami!

Valentínske darčeky pre mužov

Prejdime však na ďalšiu kategóriu, v ktorej sa zameriame na valentínske darčeky pre mužov. Ak nemáte vôbec žiadnu predstavu a neviete, čo svojmu partnerovi kúpiť, inšpirujte sa našimi tipmi.

darček

Kniha

Povedzme si pravdu, kniha je skvelým darčekom nielen pre ženy, ale aj pre mužov. V kníhkupectvách sa stretnete s mnohými titulmi. Je málo pravdepodobné, že by ste nevybrali ten, ktorý bude sedieť vášmu partnerovi.

Okrem fikcie alebo motivačných kníh môžete siahnuť aj po spomínanej osobnej knihe. Ide o kúsok s predtlačenou šablónou, do ktorej píšete informácie ako to, kedy a kde ste sa stretli, dátum prvého rande, prípadne deň sobáša. Nechýba ani priestor na nalepenie fotografií či iných vecí.

Výhodou je, že takéto kúsky sú počas Valentína v akcii. Ušetríte na nich desiatky eur.

Elektronika

Tento tip na darček je vhodný pre obe pohlavia. Mnohí muži však nielenže majú elektroniku radi, ale taktiež s ňou pracujú. Ak máte doma partnera, ktorý sa zaoberá IT oblasťou, pokojne mu kúpte nejakú maličkosť.

Vhodná je napríklad bezdrôtová nabíjačka. Tá si za posledné roky vyslúžila veľa pozornosti. Vyberať môžete z množstva modelov. Zamerajte sa na výkonný a štýlový typ.

Druhou možnosťou je powerbanka. Praktický doplnok, ktorý vášho muža zachráni v mnohých situáciách. Vyberať by ste ich mali najmä podľa výkonu, ktorý poskytujú. Čím výkonnejšia, tým lepšie.

V rámci elektroniky môžeme spomenúť aj bluetooth slúchadlá, kryty na mobil či dokonca štýlový stojan. Ten je skvelým doplnkom na každý stôl. Položiť naň môžete mobil, okuliare, hodinky aj slúchadlá.

farebné cukríky

Stieracia mapa

Stieracia mapa je skvelým darčekom pre každého milovníka cestovania. Ak je váš muž dobrodruh a precestoval už niekoľko krajín, rozhodne mu tento kúsok kúpte. Poteší ho a doplní mu pracovňu alebo spálňu.

Stieracích máp je veľké množstvo. Vyberať môžete celosvetový typ, prípadne prevedenie len s jednou krajinou Nechýbajú ani viaceré farebné varianty. Najlepšie vyzerajú tie, ktoré sú v neutrálnych odietňoch, ako napríklad hnedá, čierna, biela alebo béžová. Máte pri nich istotu, že sa budú hodiť do každej jednej miestnosti.

Kožená peňaženka alebo kabelka

Skvelým darčekom pre každého muža je kvalitná kožená peňaženka alebo kabelka. Na výber máte množstvo farebných prevedení od klasickej čiernej až k zaujímavej červenej. Nechýbajú ani viaceré veľkosti. Spravidla však platí, že pánske peňaženky a kabelky sú skôr menšie. Nikde nezavadzajú. Plus, peňaženky sa zmestia aj do vačku.

Z ponuky obchodov vyberajte také, ktoré majú dostatok priehradiek na vernostné a platobné karty, plus na hotovosť a doklady. Prípadne, vyberte menší model a doplňte ho samostatným kartovníkom alebo dokladovníkom.

nápis love

Masážna podložka do auta

Mnohí muži strávia veľké množstvo času v aute. Ak chcete, aby sa váš partner cítil dobre aj po stovkách kilometrov, kúpte mu masážnu podložku. Takýto kúsok je praktický, jednoducho sa používa a má desiatky funkcií Vhodný je do každého auta.

Na trhu sa stretnete s viacerými modelmi. Niektoré len masírujú, iné majú aj funkciu ohrievania. Tá je praktická najmä počas jesene a zimy. Okrem toho si môžete vyberať z celej podložky, prípadne iba z časti, ktorú umiestnite do stredu chrbta alebo na krk.

Štýlová spodná bielizeň

Spodná bielizeň je stávkou na istotu. Je praktická a človek jej nemá nikdy dosť. Bežné, jednofarebné kúsky však nepotešia tak, ako rôzne farebné. Vyberajte preto vtipné potlače. Najobľúbenejšie sú zvieratá, ovocie a zelenina.

Prípadne vyberajte rôzne vzory ako kruhy, štvorce alebo obdĺžniky. Dôležitá je kombinácia viacerých farieb. Nebojte sa niečoho výrazného.

Predplatné

Rovnako ako pri darčekoch pre ženy, aj mužom môžete zaplatiť predplatné ich obľúbenej športovej stanice, streamovacej služby alebo časopisu. Je to na vás.

Ako stráviť Valentín 2021?

Rok 2021 je nepekným pokračovaním toho minulého. Niektoré veci sa zhoršili, iné zlepšili. Situácia, v ktorej sa však nachádzame, nám neumožňuje vyjsť si len tak von, do reštaurácie alebo baru. Ak ste teda Valentín oslavovali vždy vo veľkom a okrem reštaurácie ste stihli aj kino či divadlo, tento rok sa musíte uskromniť.

Ako však prežil Valentín doma a tak, aby bol aspoň trochu podobný tomu predchádzajúcemu?

valentínsky darček

Uvarte niečo špeciálne

Na to, aby bol Valentín špeciálny, musí byť špeciálne aj jedlo, ktoré podávate. To znamená, namiesto klasického pokrmu, ktorý jete pravidelne, si spravte niečo, čo ste doteraz nevarili, prípadne nevaríte tak často.

Inšpirujte sa receptami z internetu alebo kuchárskych kníh. Môžete si byť istí, že ich nájdete stovky. Niektoré sú náročnejšie, iné ľahšie. Vyberte podľa toho, ako ste skúsení.

Na varenie sa pripravte aspoň deň dopredu. Zistite, aké ingrediencie potrebujete. Všetko nakúpte, aby ste pri varení nezistili, že vám chýba hlavná surovina.

Variť môžete sami, prípadne s partnerom alebo partnerkou. Spravte si pekný spoločný deň. Strávte ho v kuchyni, kde pripravíte chutný obed aj večeru.

Okrem hlavného chodu nezabúdajte na dezert. Ten môžete vybaviť chutnou zmrzlinou, ktorú máte obaja radi. Alebo upečte zaujímavý koláč. Dezertom môžu byť aj rýchle palacinky, ktoré máte hotové za 10 minút.

Spolu s jedlom pripravte aj drinky. Pri nich máte dve možnosti. Buď kúpite kvalitné víno či sekt. Alebo spravíte sami nejaký kokteil. Najobľúbenejšie je mojito alebo piňa colada. Ich príprava je rýchla a jednoduchá. Nehovoriac o tom, že veľmi dobre chutia.

Jedlo si objednajte

Nepatríte k milovníkom varenia? V tom prípade sa zbytočne v kuchyni netrýznite a jednoducho niečo dobré objednajte. Zabijete tým dve muchy jednou ranou - podporíte reštauráciu a skvelo sa najete.

Na výber máte veľa možností. Dnes si reštaurácie na donáške dávajú záležať.

Pozrite si film alebo seriál

Kiná aj divadlá sú zatvorené a vám tak nezostáva nič iné, len zostať doma a pozrieť si film v obývačke. Užite si ho však tak, ako sa patrí. Zapáľte sviečky, zapnite difuzér a vypnite svetlo. Uvarte dobré jedlo alebo si kúpte snack v podobe popcornu či zemiakových lupienkov.

Ak vás nebavia filmy alebo nemáte čo pozerať, zapnite dobrý seriál a pozrite aj celú sériu. Valentín má byť dňom oddychu a lásky. Nikam sa neponáhľajte a nemyslite na povinnosti.

balón v tvare srdca

Keď nie ste spolu

Bohužiaľ, niektoré páry nemajú to šťastie a na Valentína nebudú spolu. Ak k nim patríte aj vy, využite Zoom, Skype alebo Facetime a celý deň volajte. Porozprávajte sa o všetkom, čo vás trápi alebo zaujíma. Spolu sa najedzte a zapnite si ten istý film.

Aj napriek tomu, že takéto oslavovanie Valentína sa ani zďaleka nevyrovná tomu klasickému, myslite na to, že všetko si už čoskoro vynahradíte.

Zhrnutie

Valentín 2021 bude úplne iný ako všetky, ktoré sme doteraz prežili. To však neznamená, že si ho nemôžete užiť. Kúpte štýlové darčeky, spravte chutný obed alebo večeru a myslite na to, že Valentín nie je o drahých reštauráciách a divadelných predstaveniach. Jeho hlavným cieľom je užívať si spoločný čas. A to dokonca aj vtedy, keď bývate stovky alebo tisícky kilometrov od svojho partnera či partnerky.

Často kladené otázky

Ako môžeme osláviť Valentína tento rok, keďže situácia nás obmedzuje?

Máme pre vás niekoľko tipov na zaujímavé darčeky a nápady, ako stráviť tento sviatok s vašou polovičkou, aj keď nemôžete ísť do reštaurácie alebo na prechádzky v meste. Hlavné je tráviť spolu čas a prejaviť svoju lásku originálnym spôsobom.

Aké valentínske darčeky odporúčate pre ženy?

Namiesto klasických darčekov, ako sú šperky, kvety alebo čokoláda, môžete vašej polovičke darovať napríklad zaujímavú knihu, pokiaľ ju má rada, alebo pekný plagát alebo obraz, ktorý by sa hodil do jej izby. Vonné sviečky a difuzéry sú tiež obľúbeným a praktickým darčekom, na ktorý si môžete dať záležať a vybrať si model, ktorý bude nielen voňať, ale aj pekne vyzerať.

Čo by som mal(a) brať do úvahy pri výbere darčeka pre svoju polovičku?

Pri výbere darčeka by ste mali zvážiť, čo vaša polovička má rada, aké sú jej záľuby, čo rada robí vo voľnom čase alebo čo rada nosí. Snažte sa darovať niečo, čo je originálne, osobné a premyslené, tak, aby darček ukázal, že naozaj poznáte svoju polovičku a staráte sa o jej radost. Nie je potrebné minúť veľa peňazí, kľúčom ku úspechu je empatia, pozornosť a individualita.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....