Túžite po dokonalých vlasoch? Toto rozhodne nerobte!

účesy

Ktorá žena netúži po dokonalých dlhých a hustých vlasoch? Nie je žiadnym prekvapením, že vlasy sa nazývajú aj korunou krásy. Ak sú krásne, dokážu byť naozaj korunou, ktorá zdobí vašu tvár. Vlasy sú však veľmi diskutovanou témou najmä v oblasti zdravia a krásy. Mnohé ženy totižto s ich zdravím bojujú celý život. Ako na to, aby boli krásne a zdravé?

O vlasy sa treba pravidelne starať. Či už ich máte krátke, stredne dlhé alebo dlhé, potrebujú dostatok výživy. A nielen to. Okrem výživy potrebujú aj to, aby ste s nimi správne zaobchádzali a vedeli, čo je pre ne dobré a čo nie. Poďme sa spolu na to pozrieť.

dlhé hnedé vlasy

Žiaden fén

Ste zvyknutí hneď po umytí vlasov vziať do rúk fén a vyfúkať ich? Zabudnite na to. Vlasy sa teplom ničia a aj keď použijete určité prostriedky proti horúcemu vzduchu, nikdy nebudú tak krásne a zdravé ako predtým. Tento druh výrobkov na ochranu je síce skvelý, no neposkytuje 100 %-nú ochranu a vlasy sa určitým spôsobom ničia.

Fénovanie je často nepotrebnou súčasťou rutiny, ktorú mnohé ženy majú. Ak vlasy nepotrebujete teplom upravovať, nerobte to. Nechajte ich prirodzene vyschnúť. Uvidíte, že zmeny sa dostavia veľmi skoro.

Ak však patríte k ľuďom, ktorí potrebujú pre určitý vzhľad vlasov tepelné ošetrenie, využívajte aspoň produkty na ochranu proti teplu.

Skončite s turbanmi

Pri mokrých vlasoch ešte zostaneme. Mnohí ľudia si vlasy po ich umytí jednoducho zatočia do uteráku a nechajú minimálne polhodinu schnúť. Robíte to aj vy? Okamžite s tým prestaňte. Turbany pre vlasy nie sú vôbec dobré. Dôvodom je, že ich motajú a tým pádom oslabujú korienky, čo vedie k vypadávaniu.

Po umytí vlasov si ich jemne utrite uterákom a nechajte prirodzene vyschnúť. Uvidíte, vlasy budú silnejšie, nebudú polámané a nebudú vypadávať.

Olejček na suché vlasy

Do suchých vlasov aplikujte minimálne raz do týždňa olej. Ten totižto nebojuje len proti suchým vlasom, ale taktiež proti rozštiepeným končekom. Vlasy skvelo vyživuje a dáva im všetky potrebné látky pre rast.

Na trhu dnes nájdete desiatky olejov. Je len na vás, aký si vyberiete. Môžete vyberať podľa typu vlasov alebo podľa účinkov, ktoré bude olej na vlasy mať.

Aplikovanie oleja je veľmi jednoduché. Väčšinou sa aplikuje na končeky s tým, že sa musíte vyhnúť korienkom, aby ste si vlasy zbytočne nezamastili. Po aplikovaní sa nezmývajú.

Vyhnite sa každodennému umývaniu

Máte vo zvyku vlasy umývať každý jeden deň? Ak áno, mali by ste vedieť, že to nie je zdravé. Vlasy majú totižto svoj maz, ktorý je pre ne dôležitý. Čím viac ich budete umývať, tým viac mazu budú produkovať. Môže sa preto stať, že na ďalší deň vaše vlasy budú znova mastné.

Okrem toho, pravidelné umývanie vlasy zaťažuje, horšie rastú, sú ťažké a môžu vypadávať.

Vlasy si umývajte maximálne dva až trikrát do týždňa. Nezabúdajte taktiež používať kvalitné šampóny a kondicionéry.

hnedé vlasy

Masky na vlasy

Okrem olejčekov sú pre vlasy veľmi dôležité aj masky, ktoré ich vyživia. Na trhu nájdete veľké množstvo rôznych typov s rôznymi účelmi. Od hydratácie suchých vlasov, cez rozštiepené končeky až po vlasy zničené teplom.

Nezabúdajte na správne česanie

Správny spôsob česania ovplyvňuje kvalitu vlasov. Keď sú vlasy v jednom chumáči, netrhajte ich. Postupne ich jemne rozčešte. Dajte si čas, vyskúšajte aj rôzne prípravky na rozčesanie.

Nezabúdajte ani na správne kefy a hrebene. Kefy sú pre vlasy omnoho lepšie ako hrebene. Jednoducho sa používajú a vlasovú pokožku príjemne masírujú.

Často kladené otázky

Ako postupovať pri sušení vlasov po umytí?

Namiesto použitia fúkača, nechajte vlasy prirodzene vyschnúť. Teplom sa vlasy ničia a aj keď použijete určité prostriedky proti horúcemu vzduchu, nikdy nebudú tak krásne a zdravé ako predtým. Ak však potrebujete pre určitý vzhľad vlasov tepelné ošetrenie, využívajte aspoň produkty na ochranu proti teplu.

Čo robiť s mokrými vlasmi po umytí, aby neboli polámané a nevypadávali?

Po umytí vlasov si ich jemne utrite uterákom a nechajte prirodzene vyschnúť. Vyhnite sa zatočení vlasov do turbanu z uteráka, pretože to môže viesť k oslabeniu korienkov a následne k vypadávaniu vlasov.

Ako často by sme mali vlasy umývať a aké prípravky používať?

Umývajte si vlasy maximálne dva až trikrát do týždňa, aby ste neodstraňovali prirodzený maz z vlasov, ktorý je pre ne dôležitý. Používajte kvalitné šampóny a kondicionéry, a nezabudnite pravidelne aplikovať vlasové masky a oleje na zlepšenie ich zdravia a výživy.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...