Toto sa stane s vaším telom, ak budete piťvodu zo sušených hrozienok pravidelne

hrozienka

Sušené hrozienka sú samozrejmosťou a má ich u nás v domácnosti takmer každý. Vitamíny, vláknina a minerály, ktoré obsahujú, z nich robia superpotravinou, ktorú lekári a odborníci na výživu veľmi radi odporúčajú svojim pacientom. Nedávno sa však zistilo, že výťažky z hrozienok sú takisto skvelé a voda zo sušených hrozienok môže vášmu telu pomôcť vo veľkej miere.

Voda rozpúšťa všetky minerály a živiny z hrozienok, vďaka čomu sa vám do tela podarí dostať omnoho viac živín a minerálnych látok. Posilnite si svoje zdravie vďaka sušeným hrozienkam.

Vaša pečeň sa veľmi rýchlo a jednoducho zbaví všetkých toxínov

Ľudia, ktorí nasledujú ajurvédu používajú vodu z hrozienok najmä na čistenie pečene a čriev. V skutočnosti sú totižto detoxikačné vlastnosti hrozienok vysvetlené veľkým množstvom antioxidantov a vlákniny. Antioxidanty pomáhajú našej pečeni pracovať správne a plne tak vykonávať svoju detoxikačnú funkciu, zatiaľ čo vláknina dodáva objem do stolice a pomáha tak vylučovať odpadové látky z tela. Ak vypijete túto vodu nalačno, tento zázrak bude fungovať ešte rýchlejšie a lepšie.

Zvýši sa vám energia

Vedci a športovci sa domnievajú, že hrozienka môžu slúžiť aj ako dobrá náhrada energetických tyčiniek. Obsahujú totižto veľké množstvo vlákniny a mikroživín a k tomu neobsahujú žiaden pridaný cukor ani umelé farbivá. Je to teda pekný rozdiel od mnohých energetických tyčiniek, ktoré sú plné rôznych nevhodných živín. Voda z hrozienok, ktorú vypijete v dopoludňajších hodinách, vás naplní energiou na nasledujúci deň a takisto aj na následné cvičenie.

Zníži sa vám cholesterol a stabilizuje sa krvný tlak

Štúdie dokázali, že hrozienka sú vysoko bohaté na vlákninu, draslík, fytonutrienty a antioxidanty. Ľudia, ktorí pravidelne konzumujú hrozienka majú nižší systolický a diastolický krvný tlak v porovnaní s tými, ktorí konzumujú minimálne množstvo tohto sušeného ovocia. Okrem toho, konzumácia hrozienok znižuje hladinu oxidovaného cholesterolu s nízkou hustotou, čo významne znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Existuje veľa receptov na to, ako si urobiť vodu z hrozienok, no je to naozaj veľmi jednoduché. Stačí, si hrozienka vložiť do vody a nechať ich odstáť počas noci.

Štúdie a skúsenosti ľudí s pravidelnou konzumáciou hrozienok dokazujú, že ide o skutočne superpotravinu s veľkým množstvom zdravotných výhod. Pamätajte však, že aj keď voda z hrozienok môže znieť ako dobrá potravinová prísada do vašej zdravej výživy, nie je náhradou žiadnych liekov alebo kvalitnej potravy.

Ak máte akékoľvek problémy s pečeňou, srdcom alebo krvným tlakom, je potrebné navštíviť svojho doktorka, ktorý preskúma, čo sa deje a predpíše vám potrebné lekárske ošetrenie a takisto aj diétu.

Často kladené otázky

Aké výhody prináša konzumácia vody zo sušených hrozienok pre naše zdravie?

Voda zo sušených hrozienok môže pomôcť pri očistení pečene a čriev, zvýšiť energiu, znížiť cholesterol a stabilizovať krvný tlak. Tieto výhody sú vysvetlené obsahom antioxidantov, vlákniny, draslíka, fytonutrientov a ďalších živín v hrozienkach.

Ako pripraviť vodu zo sušených hrozienok?

Príprava vody z hrozienok je veľmi jednoduchá. Stačí, ak si hrozienka vložíte do vody a necháte ich odstáť počas noci. Ráno potom môžete vodu vypiť a využiť jej zdravotné benefity.

Môže voda z hrozienok nahradiť lieky alebo kvalitnú potravu pri problémoch s pečeňou, srdcom alebo krvným tlakom?

Voda z hrozienok je skvelým doplnkom pre zdravú výživu, avšak nahradiť lieky alebo kvalitnú potravu nemôže. Pri problémoch s pečeňou, srdcom alebo krvným tlakom je potrebné navštíviť svojho doktora, ktorý preskúma, čo sa deje, a predpíše potrebné lekárske ošetrenie a diétu.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...