Sú Apple AirPods Pro vodeodolné?

airpods na stole

Ako všetci vieme, AirPods 1. a 2. generácie nie sú vodotesné ani vodeodolné. To znamená, že nie sú navrhnuté tak, aby odolali úplnému ponoreniu alebo dokonca striekaniu vody. Ako je na tom najnovší model AirPods Pro?

Sú AirPods Pro vodotesné? Krátka odpoveď znie: nie, nie sú úplne nepremokavé. Slúchadlá AirPods Pro sú však vodeodolné, čo znamená, že zvládajú pot a úniky vody, vrátane dažďa. Jednotlivé slúchadlá však pravdepodobne neprežijú, ak ich ponoríte do vody.

Podľa oficiálneho stanoviska spoločnosti Apple majú AirPods Pro stupeň odolnosti voči vode IPX4. To znamená, že sa nepoškodia ak sú vystavené striekajúcej vode. Ak by sa však úplne ponorili do vody, poškodili by sa.

Čo znamená hodnotenie IPX4? „IP“ znamená Ingress Protection alebo ratingový systém. Prvé číslo po IP predstavuje úroveň odolnosti zariadenia voči prachu a iným pevným časticiam. Druhé číslo predstavuje jeho odolnosť proti tekutinám.

Hodnotenie AirPods Pro IPX4 znamená, že sú odolné voči striekajúcej vode prichádzajúcej z ľubovoľného smeru. Ich hodnotenie X, pevnosť tuhých častíc, jednoducho znamená, že sa nepodrobili tomuto špecifickému testu. Ak ich počas cvičenia používate, môžu odolať potu, ale nemali by sa používať na vodné športy. Ak vás po ceste náhodou zastihne dážď, vaše AirPods Pro by mali prežiť.

Dôležité je však myslieť na to, že nabíjacie puzdro vodeodolné alebo vodotesné nie je. Preto ho vode určite nevystavujte.

airpods a mobil

Ako udržať Apple AirPods Pro v bezpečí?

Máme pre vás zopár tipov:

  • Nedávajte AirPods Pro pod tečúcu vodu, napríklad do sprchy alebo pod vodovodný kohútik.
  • Vyhýbajte sa ponoreniu AirPods Pro do bazéna.
  • Nedávajte AirPods Pro do práčky alebo sušičky.
  • Nenoste AirPods Pro v saune alebo v parnej miestnosti.

Čo ak sa stalo, že sa Apple AirPods Pro namočili?

  • Čistite ich mäkkou suchou handričkou, ktorá po sebe nezanecháva vlákna.
  • Pred použitím alebo vložením do nabíjacej skrinky ich nechajte úplne vyschnúť.
  • Nevystavujte AirPods Pro výrobkom ako sú mydlo, šampón, kondicionér, parfém, rozpúšťadlo, saponát, kyselinám alebo kyslým potravinám, odpudzovačom hmyzu, opaľovacím krémom, olejom alebo farbám vlasov. To všetko môže negatívne ovplyvniť tesnenie vody a akustické membrány.

Často kladené otázky

Sú AirPods Pro úplne vodotesné?

Nie, AirPods Pro nie sú úplne vodotesné, ale sú vodeodolné s ratingom IPX4. To znamená, že zvládajú pot a úniky vody, vrátane striekajúcej vody a dažďa. Napriek tomu, ponorenie do vody pravdepodobne spôsobí ich poškodenie.

Čo znamená hodnotenie IPX4 pre AirPods Pro?

Hodnotenie IPX4 znamená, že AirPods Pro sú odolné voči striekajúcej vode prichádzajúcej z ľubovoľného smeru. Nie sú však podrobené testovaniu voči pevným časticiam, preto je ich hodnotenie pevných častíc označené ako X. V praxi to znamená, že AirPods Pro môžu odolať potu počas cvičenia alebo náhodnému dažďu, avšak nemali by sa používať na vodné športy.

Ako udržať Apple AirPods Pro v bezpečí pred vodou?

Pre ochranu AirPods Pro pred vodou dodržiavajte tieto tipy: nenoste ich do sprchy, vyhýbajte sa ponoreniu do bazéna, nedávajte ich do práčky ani sušičky a nenoste ich v saune alebo parnej miestnosti. Ak sa stane, že sa AirPods Pro namočia, čistite ich mäkkou suchou handričkou a nechajte ich úplne vyschnúť pred ďalším použitím alebo vložením do nabíjacej skrinky. Nevystavujte AirPods Pro chemikáliám, ktoré môžu poškodiť tesnenie vody a akustické membrány.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...