Športová podprsenka: Ako si vybrať tú najlepšiu?

športová podprsenka

Športová podprsenka je dôležitou súčasťou športového oblečenia každej ženy. Poskytuje skvelú oporu, je príjemná a dobre sa v nej cvičí. Na to, aby však mohla poskytnúť všetky spomenuté výhody, si ju musíte správne vybrať.

Faktory ovplyvňujúce výber

Ešte predtým, ako si podprsenku vyberiete a kúpite, si musíte zodpovedať nasledujúce otázky:

  • Na čo budete podprsenku používať?
  • Ako často ju budete používať?
  • Aká je veľkosť vášho poprsia?
žena, ktorá cvičí

Na čo budete podprsenku používať?

Podľa tohto parametra zistíte, akú oporu váš dekolt potrebuje. Ak cvičíte jogu, podprsenka môže byť bez kostíc a výplne. Joga je pokojné cvičenie, pri ktorom neskáčete. Poprsie tak nepotrebuje vysokú oporu.

Ako často ju budete používať?

Od toho závisí kvalita materiálu a to, koľko podprseniek si kúpite. Pri pravidelnom cvičení, 4 - 5-krát do týždňa, budete potrebovať minimálne tri podprsenky. Tie následne treba pravidelne meniť.

Aká je veľkosť vášho poprsia?

Ženy s menším poprsím nepotrebujú tak vysokú oporu, ako ženy s väčším. Od tohto faktoru závisí aj spôsob zapínania. Niektoré podprsenky majú zapínanie vzadu alebo vpredu. Iné sa navliekajú cez hlavu.

Veľkosť podprsenky

Väčšina športových podprseniek sa dnes nachádza v rovnakých veľkostiach ako bežné podprsenky. Samozrejme, nie vždy je tomu tak. Niekedy sa stretnete aj s označením S, M, L či XL. V takomto prípade je potrebné sledovať veľkostnú tabuľku a rozmery - obvod podprsenky a obvod vášho poprsia.

Správne ramienka

Ramienka sú dôležitou súčasťou každej podprsenky. Stretnúť sa môžete s tenšími alebo hrubšími.

Tenšie ramienka sú vhodné pre ženy s menším poprsím. Neposkytujú tak vysokú oporu. Ak sú však prsia menšie, nie sú tak ťažké a podprsenka ich vie udržať.

Hrubšie ramienka by si mali voliť ženy s väčšími prsiami. Okrem samotných kostíc alebo výplne musia dekolt držať na správnom mieste aj ony.

športová podprsenka

Spôsob zapínania

Ako sme vyššie spomenuli, existuje niekoľko spôsobov zapínania. Niektoré modely dokonca zapínanie ani nemajú a navliekajú sa cez hlavu.

Ak premýšľate nad podprsenkou bez zapínania, svoju voľbu si premyslite. Pravidelným prevliekaním cez hlavu sa naťahuje. Po krátkom čase stratí svoj tvar aj funkčnosť.

Lepšou alternatívou sú podprsenky na zapínanie a to buď vzadu alebo vpredu. Vyberať si môžete zo zipsu alebo z háčikov. Tento typ je vhodný aj pre ženy s väčšími prsiami.

Kostice

Kostice sú základom každej bežnej podprsenky. Poprsie dobre držia na svojom mieste a vedia ho vytvarovať. Nevýhodou je to, že sú tvrdé a často tlačia.

Ak patríte k ženám s menším dekoltom, po typoch s kosticami siahať nemusíte. Podprsenka s výplňou alebo bez nej dokáže poskytnúť dostatočnú oporu.

Bohužiaľ, ženy s väčším dekoltom ich musia, kvôli opore, mať. Výhodou však je, že mnohé dnešné modely sú aj napriek tvrdým kosticiam pohodlné. Je však potrebné vyskúšať viacero typov.

žena, ktorá má oblečenú športovú podprsenku

Značka

Na trhu sa stretnete s desiatkami značiek. Niektoré sú drahšie, iné menej. Ak do podprsenky chcete investovať desiatky eur, pokojne siahnite po Nike alebo Adidas.

Ak však chcete niečo ušetriť, môžete si kúpiť aj neznačkové modely. Tie majú často skvelé vlastnosti, príjemný materiál a štýlový dizajn.

Zhrnutie

Výber športovej podprsenky podlieha niekoľkým faktorom a podmienkam. Ak ich splníte, môžete sa tešiť nielen z pohodlného, ale aj štýlového kúsku, ktorý vám poskytne desiatky praktických funkcií.

Často kladené otázky

Ako si správne vybrať športovú podprsenku?

Na správny výber športovej podprsenky je potrebné zohľadniť niekoľko faktorov, ako napríklad účel použitia, frekvenciu používania, veľkosť poprsia, spôsob zapínania, potrebnú oporu a značku. Je dôležité vybrať si tú správnu podprsenku, ktorá poskytne dostatočnú oporu, pohodlie a štýl.

Aké sú rozdiely medzi športovými podprsenkami s rôznymi spôsobmi zapínania?

Existujú športové podprsenky bez zapínania, ktoré sa navliekajú cez hlavu, a podprsenky so zapínaním vzadu alebo vpredu. Podprsenky bez zapínania sa môžu po čase naťahovať a strácať tvar, zatiaľ čo podprsenky so zapínaním majú lepšiu udržateľnosť tvaru a sú vhodnejšie pre ženy s väčším poprsím.

Ako si vybrať správnu veľkosť športovej podprsenky?

Veľkosť športovej podprsenky často zodpovedá rovnakým veľkostiam ako bežné podprsenky. Pri označení veľkostí ako S, M, L alebo XL je dôležité sledovať veľkostnú tabuľku a rozmery - obvod podprsenky a obvod vášho poprsia. Správna veľkosť podprsenky by mala poskytnúť dostatočnú oporu a pohodlie pri športe.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...