Rozmýšľate kam na dovolenku? Máme pre vás pár tipov na miesta, ktoré vám vyrazia dych!

muž

Letnú dovolenku si často vyberáme už koncom zimy. Dôvodom sú nižšie ceny, väčší výber a nejako aj čas. Počas vianočných sviatkov si mnohí ľudia spravia čas na výber dovolenky. Ak ste sa však k tomuto kroku ešte nedostali a rozmýšľate kam ísť, máme pre vás pár tipov na miesta, ktoré vás očaria už len z fotografií.

Cestovanie do iných krajín je veľmi zaujímavé a plné nových zážitkov. Ak chcete vidieť exotickejšie krajiny a niečo iné, ako len more a pláž, tento článok je presne pre vás!

The Road to Red Beach, Čína

Nie, toto krásne miesto sa nenachádza na odľahlej časti v Amerike, ale presne na opačnej časti Zeme, v Číne. Miesto nájdete v čínskej provincií Liaoning a táto cesta vedie cez pláž, ktorá v skutočnosti ani plážou nie je. V skutočnosti je to najväčší močiar a voda je tu pokrytá machom.
Toto miesto vyzerá najlepšie počas jesene, no ak sa vám nechce tak dlho čakať, určite stojí za to vidieť ho aj počas leta.

Stelvio Pass, Taliansko

Nechce sa vám cestovať príliš ďaleko? Tak choďte do Talianska, ktoré je veľmi blízko, no nesmerujte rovno a pláž. Zastavte sa aj na mieste, ktoré je známe pod názvom Stelvio Pass. Je to najvyššia spevnená cesta vo východných Alpách, no dávajte si pozor, kedy sa tam vyberiete. Nie vždy je totižto sprístupnená turistom.
Dostanete sa tam len počas letnej sezóny a nemusíte tam ísť len autom. Vezmite si bicykel a preskúmajte toto okolie na vlastné oči.

The Seven Mile Bridge, USA

Tento most sa často nazýva aj "Doorway to the Keys". Most je súčasťou slávnej zámorskej diaľnice, známej ako americká cesta č. 1. Je to jedna z ciest, ktorú musíte absolvovať aspoň raz za život. Celá diaľnica má krásny výhľad na Atlantický oceán a Maxický záliv a ponúka krásny pohľad aj na celú Floridu.

The Desert Road, Spojené Arabské Emiráty

Tento nekonečný úsek v obrovskej púšti by ste mali takisto absolvovať aspoň raz za život. Predstavte si ako vám vo vlasoch veje vietor, na pokožke cítite slnko a rýchla jazda vám vháňa do krvi adrenalín. Presne toto môžete očakávať od The Desert Road v Spojených Arabských Emirátoch.

Highway 12, USA

Táto krásna cesta prechádza cez Utah a ponúka dokonalú scenériu, ktorú si zamilujete. Diaľnica sa takisto nazýva aj "Cesta časom". Nechajte sa prekvapiť vysokou alpskou scenériou, prírodnými skalnými sochami, vetrom vo vlasoch a malebnými vidieckymi miestami, ktoré vás nadchnú.

Ruta 40, Argentína

Ďalšia z ciest, ktorá ponúka nádherný výhľad a scenériu. Táto diaľnica je veľmi obľúbená u mnohých ľudí. Jej zákruty na koncoch, štrkové chodníky a opustené úseky k vám privedú veľmi veľa rôznych príbehov, dokonca aj tých hororových, ktoré sa s týmto miestom spájajú. Zažite všetko, čo vám ponúka príroda - hory, more, púšť a takisto aj lesy.

Gotthard Pass, Švajčiarsko

Pôvodne známa pod názvom Monte Tremolo, je táto diaľnica jednou z najkrajších na svete. Diaľnica je známa najmä tým, že vyzerá ako had, pretože má veľmi veľa zákrut a točí sa pri pohorí. Aj napriek tomu, že je táto cesta krásna, mali by ste si dávať na nej pozor, pretože je veľmi nebezpečná.

Často kladené otázky

Kedy je najlepší čas na návštevu Road to Red Beach v Číne?

Toto miesto vyzerá najlepšie počas jesene, no ak sa vám nechce tak dlho čakať, určite stojí za to vidieť ho aj počas leta.

V akom období je možné navštíviť Stelvio Pass v Taliansku?

Stelvio Pass je sprístupnená turistom len počas letnej sezóny.

Aké zaujímavosti ponúka diaľnica Highway 12 v USA?

Diaľnica Highway 12 prechádza cez Utah a ponúka dokonalú scenériu s vysokou alpskou scenériou, prírodnými skalnými sochami, vetrom vo vlasoch a malebnými vidieckymi miestami, ktoré vás nadchnú. Diaľnica sa takisto nazýva aj "Cesta časom".



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

cestovanie

Tipy a triky na Booking: Ako si vybrať ubytovanie za výhodné ceny?

Mnoho turistov potvrdí, že Booking.com patrí medzi najobľúbenejšie webové stránky, ktoré sú určené na cestovanie a vybavovanie hotelov či iného...

luxusný hotel

Najluxusnejšie hotely na Booking: Užívajte si vysoký komfort počas každej dovolenky

Platforma Booking.com poskytuje ubytovanie v rôznych hoteloch a moteloch. Niektoré sú luxusné viac, iné zas menej. To, ktorý si zvolíte, sa odvíja...

čln na vode

Booking zaujímavosti: Fakty, o ktorých ste nevedeli

Booking sa radí medzi najpopulárnejšie portály na vybavovanie ubytovania. Počas jednotlivých rokov rozšíril svoju ponuku služieb aj o kúpu leteniek...

mapa a cestovanie

Cestovný checklist: Veci, ktoré vám nesmú pri cestovaní chýbať

Plánovanie dovolenky či výletu je vo väčšine prípadov radostné a plné vzrušenia. Predsa len, pri cestách do zahraničia môžete vidieť novú kultúru a...