Prečo sa smartfóny zahrievajú a čo s týmto problémom robiť?

nabíjanie telefónu

Každý používateľ mobilného telefónu sa už s týmto nepríjemným javom stretol. Telo telefónu je odrazu teplejšie až ho musíte položiť, pretože sa nedá držať. Prehrievanie telefónu je, aj dnes, bežnou vecou, ktorá sa občas vyskytne aj na tých najlepších modeloch. Čo s týmto problémom robiť?

nabíjanie iPhone

Čo je príčinou prehrievania?

Hlavnou príčinou prehrievania je najčastejšie fakt, že používate energeticky náročné aplikácie, čo má za následok vysoké zaťaženie procesora.

Spravidla ide o hry, ktoré zaberajú veľkú časť pamäte.

Okrem náročných hier môže prehrievanie telefónu spôsobovať aj príliš veľa spustených programov na pozadí, počúvanie hudby alebo sledovanie filmov či seriálov.

Prehrievanie sa objavuje aj keď mobil používate počas nabíjania. Vtedy je to bežný stav, pretože zariadenie sa pri nabíjaní zahrieva. Prúdi doň energia. Ak ho k tomu všetkému používate a musí pracovať na otváraní ďalších aplikácií, je normálne, že bude teplejší ako zvyčajne.

Celú situáciu často zhoršujú rôzne ochranné kryty, ktoré ovplyvnia rozptyl tepla. Udržujú teplo pri tele telefónu a tým ho zahrievajú ešte viac.

iPhone

Ako sa vyhnúť prehrievaniu?

Ak ste sa našli v jednej zo situácii spomenutej vyššie, stačí, aby ste danú vec prestali robiť. Napríklad, ak pravidelne používate mobil pri nabíjaní, nerobte to. Je to nebezpečné. Mobil by sa mohol tak prehriať, že vám v rukách vybuchne.

Taktiež vypnite všetky aplikácie v pozadí a nehrajte príliš dlho hry, ktoré by ovplyvňovali zahriatie telefónu. Nie každý mobil je vhodný pre náročné aplikácie.

Často kladené otázky

Čo je hlavnou príčinou prehrievania telefónu?

Hlavnou príčinou prehrievania je najčastejšie fakt, že používate energeticky náročné aplikácie, čo má za následok vysoké zaťaženie procesora. Spravidla ide o hry, ktoré zaberajú veľkú časť pamäte. Okrem náročných hier môže prehrievanie telefónu spôsobovať aj príliš veľa spustených programov na pozadí, počúvanie hudby alebo sledovanie filmov či seriálov. Prehrievanie sa objavuje aj keď mobil používate počas nabíjania.

Ako ovplyvňujú ochranné kryty prehrievanie telefónu?

Celú situáciu často zhoršujú rôzne ochranné kryty, ktoré ovplyvnia rozptyl tepla. Udržujú teplo pri tele telefónu a tým ho zahrievajú ešte viac.

Ako sa vyhnúť prehrievaniu telefónu?

Ak ste sa našli v jednej zo situácii spomenutej vyššie, stačí, aby ste danú vec prestali robiť. Napríklad, ak pravidelne používate mobil pri nabíjaní, nerobte to. Je to nebezpečné. Mobil by sa mohol tak prehriať, že vám v rukách vybuchne. Taktiež vypnite všetky aplikácie v pozadí a nehrajte príliš dlho hry, ktoré by ovplyvňovali zahriatie telefónu. Nie každý mobil je vhodný pre náročné aplikácie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...