Prečo pri hororových filmoch môžeme chudnúť a spaľovať kalórie?

projektor

Podľa najnovšej štúdie University of Westminster vo Veľkej Británií sa zistilo, že sledovanie hororových filmov môže urýchliť spaľovanie kalórií a pomôcť tak pri chudnutí. Prečo sledovanie tohto typu filmov naozaj pomáha? My pre vás máme vysvetlenie a taktiež 10 filmov, vďaka ktorým spálite najviac kalórií.

Štúdia zistila, že keď ľudia pociťujú strach, ich srdcový rytmus sa zrýchli a ich napätie sa zdvojnásobí. Spaľovanie kalórií sa tak urýchli.

Vedci zistili, že ľudia, ktorí sledovali hororový film Stanleyho Kubricka "The Shining", môže pomôcť spáliť až neuveriteľných 184 kalórií, čo zodpovedá počtu kalórií spálených počas 40 minútovej chôdze. Výsledky ukazujú, že tuk sa pri hororových filmoch spaľuje omnoho lepšie a rýchlejšie ako pri iných žánroch.

Prečo sledovanie hororu pomáha pri chudnutí?

Sledovanie hororových filmov je známe tým, že človek pri ňom pociťuje napätie a úzkosť, čo stimuluje telo k uvoľňovaniu adrenalínu a k zrýchľovaniu bazálneho metabolizmu. Následne tak telo spáli viac kalórií.

Optoma projektor Alza.sk
ViewSonic projektor Alza.sk
Epson projektor Alza.sk

Ak sledujete hororové filmy, vaša srdcová frekvencia sa zvýši a do tela sa dostane vyššia hladina adrenalínu. Je to práve preto, že telo uvoľňuje adrenalín, pracuje rýchlejšie a nakoniec spotrebuje aj väčšie množstvo kalórií. Telo náhle pociťuje intenzívny stres, ktorý je spôsobený strachom, uvoľňuje adrenalín, ktorý tiež znižuje chuť do jedla a človek je tak v napätí a spaľuje kalórie.

10 najlepších hororových filmov na chudnutie

Westminsterská univerzita v Londýne experimentovala s niekoľkými ľuďmi, ktorí boli požiadaní, aby sledovali klasické hororové filmy, pričom im bol sledovaný srdcový rytmus, príjem kyslíka a taktiež emisie oxidu uhličitého. Vypočítala sa tak energia spotrebovaná v tele týchto ľudí. Zistilo sa, že nasledujúcich 10 hororových filmov pomáha spáliť najviac kalórií:

  • The Shining - 184 kalórií
  • Jaws - 161 kalórií
  • The Exorcist - 158 kalórií
  • Alien - 152 kalórií
  • Saw: 133 kalórií
  • A Nightmare on Elm Street - 118 kalórií
  • Paranormal Activity: 111 kalórií
  • Blair Witch - 105 kalórií
  • Texas Chainsaw Massacre - 107 kalórií
  • Rec - 101 kalórií
projektor

Zníženie infekčných chorôb

Predchádzajúce štúdie zistili, že sledovanie hororových filmov nielen urýchli spaľovanie tukov, ale tiež zníži riziko infekčných chorôb. Pri sledovaní hororových filmov strach a napätie zrýchlia cirkuláciu bielych krviniek v tele čím obmedzia šírenie vírusu.

Vzrušujúce a napäté scény v procese filmu spôsobia, že ľudia majú vyššiu hladinu adrenalínu, napätia, čo znamená, že človek sa po dopozeraní filmu bude cítiť uvoľnenejší.

Pre mnoho ľudí, ktorí sa boja sledovania hororových filmov je táto metóda doslova mučením. Toto je však perfektná správa pre ľudí, ktorí majú horory radi.

Horor si najlepšie vychutnáte na projektore, ktorý vám zaistí veľký obraz a každú drobnosť, ktorú potrebujete vidieť.

Často kladené otázky

Ako sledovanie hororových filmov pomáha pri chudnutí?

Sledovanie hororových filmov spôsobuje, že človek pociťuje napätie a úzkosť, čo stimuluje telo k uvoľňovaniu adrenalínu a k zrýchľovaniu bazálneho metabolizmu. Tým telo spáli viac kalórií a pomáha pri chudnutí.

Ktoré hororové filmy sú najlepšie na spaľovanie kalórií podľa štúdie University of Westminster?

Top 10 hororových filmov na spaľovanie kalórií sú: The Shining (184 kalórií), Jaws (161 kalórií), The Exorcist (158 kalórií), Alien (152 kalórií), Saw (133 kalórií), A Nightmare on Elm Street (118 kalórií), Paranormal Activity (111 kalórií), Blair Witch (105 kalórií), Texas Chainsaw Massacre (107 kalórií) a Rec (101 kalórií).

Nejaké ďalšie výhody sledovania hororových filmov na zdravie?

Okrem spaľovania tukov môže sledovanie hororových filmov tiež znížiť riziko infekčných chorôb. Pri sledovaní hororových filmov strach a napätie zrýchlia cirkuláciu bielych krviniek v tele, čím obmedzia šírenie vírusu.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...