Po stopách filmov: Navštívte lokality, kde sa natáčali kultové snímky

dom Sám doma

Mnohé filmy preslávili nielen hercov, ale taktiež samotné miesta, kde sa nakrúcali. Len si spomeňte na veľký vianočný stromček v New Yorku, ktorý navštívil Kevin zo Sám doma alebo schody v Bronxe, po ktorých v najnovšej snímke Joker schádzal Joaquin Phoenix. Na svete sa nachádzajú desiatky podobných miest a teraz ich môžete navštíviť aj vy. Väčšina z nich je totižto verejná.

My sme si pre vás dnes pripravili zopár miest, ktoré by ste, ako fanúšikovia filmov, mohli navštíviť. Poďme sa na to spolu pozrieť.

Dom McCallisterovcov z filmu Sám Doma, Winnetka, IL

Ak ste niekedy premýšľali, či obrovský dom z filmu Sám doma naozaj existuje, máme pre vás dobrú správu. Dom je skutočný a stále stojí na svojom mieste vo Winnetka, Illinois. Dokonca, zvonku vyzerá úplne rovnako ako zo slávneho filmu z 90. rokov.

Ľudia dom roky navštevujú, aby si ho mohli zvonka lepšie pozrieť. Mnohí taktiež neváhajú a robia si fotografie. Bohužiaľ, dom je súkromným bydliskom a takéto aktivity sú nelegálne. Z diaľky si ho však pozrieť môžete.

Hlavná sieň z filmu Harry Potter, Oxford, Anglicko

Asi nikoho neprekvapí, keď povieme, že mnohé zo scén vo filme Harry Potter boli nakrúcané v školách v Oxforde. Išlo najmä o Hlavnú sieň, ktorá nadchla mnohých fanúšikov. Tá síce bola viacerými špeciálnymi programami upravená, no základ tvorila jedna zo sál na Oxfordskej univerzite.

Film pritiahol počas niekoľkých rokov veľké množstvo ľudí, ktorí chceli toto miesto vidieť naživo. Dokonca, fanúšikov bolo tak veľa, že domáci obyvatelia sa začali sťažovať.

My sa však ani nečudujeme. Harry Potter je jednoducho fenomén obľúbený po celom svete. To je aj dôvod, prečo mnohých fascinujú miesta, kde bol nakrútený.

Dom z filmu American Horror Story, Los Angeles, CA

Ak ste milovníkom American Horror Story, pravdepodobne poznáte známy impozantný dom, ktorý bol v ňom zobrazovaný. Ak by ste ho chceli vidieť, nájdete ho v Los Angeles, California.

Rovnako ako pri dome zo Sám doma, tak aj pri tomto ide o súkromné sídlo, a preto sa pri ňom nemôžete príliš dlho zdržovať. Vlastníci domu dokonca zažalovali realitných agentov za to, že neboli dopredu informovaní o tom, že dom sa využíval na nakrúcanie American Horror Story a je tak populárny.

Jokerove schody z filmu Joker, The Bronx, NY

Jeden z najlepších filmov za rok 2019 preslávil nielen mnohých hercov, ktorí sa v ňom objavili a priniesol zlatú sošku hercovi Joaquinovi Phoenixovi, ale taktiež preslávil jedny schody nachádzajúce sa v New Yorku. Presnejšie v mestskej časti Bronx.

Ak sa pozriete na sociálne siete, zistíte, že schody priťahujú veľkú pozornosť mnohých návštevníkov. Každý si na nich chce urobiť fotografiu.

Aj toto miesto však vzbudzuje negatívne pocity obyvateľov. Tvrdia, že turisti, ktorí si na nich robia fotografie, ich blokujú a ťažko sa cez ne prechádza.

Autobus z filmu Into the Wild, Aljaška

Milovníci filmu Into the Wild si donedávna mohli pozrieť legendárny autobus nachádzajúci sa na Aljaške. Bohužiaľ, pred pár mesiacmi bol odstránený a to z dôvodu ochrany ľudských životov.

Autobus bol na odľahlej časti, kam ste sa mohli dostať len po náročnej ceste. Mnohí sa počas nej zranili a dokonca, dve ženy nedávno kvôli výprave zomreli.

Zhrnutie

Okrem všetkých spomenutých existujú desiatky ďalších miest, ktoré sú známe z filmov. Výhodou je, že sa dajú veľmi jednoducho nájsť. Najbližšie, keď budete plánovať výlet alebo dovolenku, si zistite, či sa v okolí podobné miesto nenachádza.

Často kladené otázky

Aký dom je známy z filmu Sám doma a kde sa nachádza?

Dom McCallisterovcov z filmu Sám Doma je obrovský dom, ktorý sa nachádza vo Winnetka, Illinois. Zvonku vyzerá úplne rovnako ako zo slávneho filmu z 90. rokov.

Kde sa nachádza Hlavná sieň z filmu Harry Potter?

Hlavná sieň z filmu Harry Potter sa nachádza v jednej zo sál na Oxfordskej univerzite v Oxforde, Anglicko.

Kde môžete nájsť Jokerove schody z filmu Joker?

Jokerove schody sa nachádzajú v mestskej časti Bronx v New Yorku.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....