Novinky pre rok 2022: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

diár

Rok 2022 sa nezadržateľne blíži a prináša so sebou množstvo noviniek. Pôjde nielen o nové trendy v móde, ale aj o čerstvo nové kúsky v oblasti techniky, kníh či filmov. Na čo všetko sa môžeme v nasledujúcom roku tešiť a čo by sme určite nemali prehliadnuť? Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Telefóny pre rok 2022: Vlajková loď Samsungu aj nové iPhony

Rok 2022 bude plný zaujímavých nových kúskov v rámci mobilných telefónov. Čo všetko očakávať?

Samsung Galaxy S22

Na začiatku roka 2021 sa objavilo niekoľko fám, ktoré naznačovali, že Samsung Galaxy S22 by sme mohli vidieť koncom decembra. S veľkou pravdepodobnosťou to však nebola vôbec pravda, pretože Samsung je známy tým, že svoje telefóny uvádza na trh v januári alebo vo februári.

Decembrové vydanie mohlo dávať zmysel ako reakcia na zrušenie Galaxy S21 FE a zároveň umiestnenie S22 ako silnejšieho konkurenta iPhonu 13 aj Xiaomi 12. Ale zrušenie Galaxy S21 FE bola na začiatku roka tiež len fáma a zdá sa, že tento model predsa len uzrie svetlo sveta.

Samsung Galaxy S22 tak bude jedným z prvých mobilných telefónov roka 2022, na ktorý sa môžeme tešiť.

kalendár

Google Pixel Fold

Počas príprav na uvedenie telefónu Pixel 6 sme počuli pomerne veľa zvestí o skladacom telefóne Google Pixel Fold a boli sme nadšení z možného príchodu prvého skladacieho smartfónu spoločnosti Google. Ten sa však, žiaľ, nikdy neuskutočnil.

Napriek tomu nie je možné existenciu tohto telefónu úplne vylúčiť, keďže viacerí prominentní leakeri uviedli, že zariadenie určite príde. Jeden z nich tiež očakával, že do konca roka 2021 uvedú skladacie telefóny aj ďalšie spoločnosti, ako napríklad Oppo, Xiaomi a Vivo, ale vzhľadom na pretrvávajúci nedostatok čipových súprav, ktorý ovplyvňuje technologický svet, to nebude pravda.

Google Pixel Fold sa síce považuje za pomerne veľkú fámu, no veríme, že ho počas roka 2022 spoločnosť Google uvedie.

Vivo foldable phone

Ako sme už spomenuli vyššie, spoločnosť Vivo je ďalším výrobcom smartfónov, od ktorého sa očakávalo, že v roku 2021 vydá skladací telefón, ale zo všetkých fám o nových telefónoch, ktoré sme počuli, by sme povedali, že toto uvedenie bolo v tomto roku najmenej pravdepodobné. Hlavným dôvodom je, že Vivo nie je dostatočne etablovanou spoločnosťou vyrábajúcou smartfóny, aby mohla začať pracovať na honosnom skladacom telefóne.

Napriek tomu toto potenciálne vydanie telefónu úplne nevylučujeme, keďže spoločnosť Vivo vlastní spoločnosť BBK Electronics, ktorá vlastní aj spoločnosti Oppo, OnePlus a Realme, teda spoločnosti, ktorých technologický vývoj môžeme sledovať už niekoľko dlhých rokov. Je teda možné, že vďaka spolupráci nás spoločnosť Vivo príjemne prekvapí a v roku 2022 príde so skladacím smartfónom.

Xiaomi 12

Xiaomi Mi 11 bol predstavený v posledných dňoch roku 2020 na podujatí, ktoré sa konalo len v Číne, a následne bol vo februári tohto roku predstavený globálne. Myslíme si, že je možné, že Xiaomi zopakuje toto načasovanie so svojím Xiaomi 12, ale sú aj iní, ktorí si myslia, že mobil by mohol byť uvedený na trh v januári.

Ide o ďalší vlajkový telefón spoločnosti Xiaomi a prvé zariadenie hlavného radu, odkedy spoločnosť upustila od označenia "Mi". Očakávame teda špičkové špecifikácie a prémiový dizajn, a to aj napriek tomu, že toho o novom zariadení zatiaľ veľa nevieme.

Tak či onak, zo všetkých telefónov na tomto zozname bude Xiaomi 12 pravdepodobne jednou z najväčších noviniek roka.

Nokia X50

Začiatkom roka 2021 sme počuli o vlajkovom telefóne spoločnosti HMD Global s názvom Nokia X50, ktorý mal pravdepodobne nasledovať po Nokii 9 PureView z roku 2019 namiesto údajnej Nokie 10. Podľa zvestí, ktoré sme počuli, by sa model X50 mal uviesť na trh do konca roka 2021, no pravdou je, že značka čaká a stále nepodnikla kroky k tomu, aby tak urobila.

Fámy o špičkových telefónoch od HMD Global sa málokedy potvrdia, čo znamená, že v tomto prípade dohady o Nokii X50 samé o sebe nestačia. To, či telefón vôbec niekedy uvidíme, alebo príde spoločnosť s niečím úplne iným, je zatiaľ neznáme.

Uvedenie telefónu Nokia X50 je tak stále zahalené rúškom tajomstva a to, čo všetko tento model prinesie, zistíme, až keď vyjde.

mobil v ruke

Knižné novinky 2022: Horúce hity pre všetky vekové kategórie

Milujete knihy a neviete sa dočkať toho, čo sa objaví v kníhkupectvách? Máme pre vás tie najhorúcejšie hity, pri ktorých si na svoje príde každá veková kategória. Poďme sa na ne pozrieť.

Gallant – V. E. Schwab

Všetko vrhá tieň. Dokonca aj svet, v ktorom žijeme. A ako každý tieň, aj ten sa musí dotýkať určitého miesta. Miesta, kde sa stretáva so svojím zdrojom.

Olivia Prior vyrastala v dievčenskej škole Merilance a jediné, čo má zo svojej minulosti, je matkin denník, ktorý sa akoby rozplietal do šialenstva. Odrazu však Olivia dostáva list, ktorý ju pozýva, aby sa vrátila domov – do Gallantu. Keď však Olivia dorazí, nikto ju nečaká. Aj napriek netradičným udalostim sa hlavná hrdinka nechystá opustiť prvé miesto, kde sa cíti ako doma, a je jedno, či je jej bratranec Matthew nepriateľský alebo či vidí na chodbách strašiť polorozpadnuté strašidlá.

Autorka bestsellerov New York Times Victoria Schwabová vytvorila živý a svieži román, ktorý sa popasuje s démonmi, ktorí sú často zamknutí za zatvorenými dverami. Strašidelná, samostatná sága o živote, smrti a mladej žene, ktorú láka oboje.

What the Fireflies Knew – Kai Harris

Kniha Kaia Harrisa What the Fireflies Knew je román o dospievaní z pohľadu jedenásťročnej dievčiny, ktorá po smrti otca a zmiznutí matky odchádza spolu so svojou sestrou žiť k starému otcovi.

Kniha What the Fireflies Knew zachytáva všetku zraniteľnosť, vnímavosť a zvedavosť mladého černošského dievčaťa na prahu puberty a dokonale sa pohybuje v hmlistom priestore medzi detstvom a dospievaním, kde všetko, čo bolo kedysi známe, získava pri pohľade novými, staršími očami nádych cudzosti. Prostredníctvom KBinho rozčarovania a následného objavenia vlastnej sily kniha dojemne odhaľuje srdcervúcu, ale nevyhnutnú súčasť dospievania – uvedomenie si, že milovaní ľudia môžu mať chyby, niekedy aj výrazné, a že dokonalá rodina, o ktorej všetci snívame, vyzerá zblízka inak.

One Italian Summer – Rebecca Serle

Keď Katy zomrie matka, nevie, čo má robiť. Carol nebola len Katina mama, ale aj jej najlepšia priateľka. Mala všetky odpovede a teraz, keď ju Katy najviac potrebuje, je preč. Aby toho nebolo málo, blíži sa ich plánovaný životný výlet matky a dcéry: dva týždne v Positane, čarovnom mestečku, kde Carol strávila leto tesne predtým, ako spoznala Katyinho otca. Katy roky čakala, že ju Carol vezme so sebou, a teraz sa musí na dobrodružstvo vydať sama.

Len čo však Katy vkročí na pobrežie Amalfi, začne cítiť matkinho ducha. Povzbudená úžasnou vodou, nádhernými útesmi, rozkošnými obyvateľmi a, samozrejme, vynikajúcim jedlom, cíti, že sa vracia späť do života.

A potom sa objaví Carol – zdravá, opálená a tridsaťročná. Katy nechápe, čo sa deje a jediné, na čo sa dokáže sústrediť, je, že sa jej nejakým neuveriteľným spôsobom vrátila matka. Počas jedného talianskeho leta Katy spoznáva Carol nie ako svoju matku, ale ako mladú ženu, ktorá stojí pred ňou. Nie je však presne taká, akú si ju predstavovala.

knihy

Nine Lives – Peter Swanson

Autor bestselleru New York Times Eight Perfect Murders prichádza s príbehom o deviatich cudzincoch, ktorí dostanú záhadný zoznam so svojimi menami a po krátkej chvíli začnú z ničoho nič a za veľmi nezvyčajných okolností zomierať.

Deväť cudzincov dostane poštou zoznam so svojimi menami. Nič iné, len zoznam mien na jedinom liste papiera. Nikto z nich sa navzájom nepozná, čo robí z celej situácie ešte väčšiu záhadu. Papier preto všetci vyhodia a viac naň nemyslia. Až dovtedy, kým sa druhým ľuďom na zozname nezačnú diať veľmi zlé veci.

Najprv sa na pláži v mestečku Kennewick v štáte Maine utopí starší muž. Neskôr je ďalší muž postrelený do chrbta, keď beží cez svoju pokojnú štvrť na predmestí Massachusetts. Objavuje sa desivý vzorec, ale čo má týchto deväť ľudí spoločné? Ich povolania sú rôzne, od onkologickej sestry až po začínajúceho herca, a nachádzajú sa po celej krajine. Prečo sú teda všetci na zozname a kto ho poslal?

Agentka FBI Jessica Winslowová, ktorá je sama na zozname, je odhodlaná zistiť to. Mohlo by ich všetkých spájať nejaké temné tajomstvo? Alebo je to dielo vraždiaceho šialenca? Ako tajomný odosielateľ prenasleduje týchto deväť cudzincov? A kto bude vyškrtnutý ako ďalší?

Weather Girl – Rachel Lynn Solomon

Televízny meteorológ a športová reportérka plánujú dať dokopy svojich rozvedených šéfov, čo má veľmi nepredvídateľné výsledky.

Ari Abrams vždy fascinovalo počasie a na svojej práci televíznej meteorologičky miluje takmer všetko. Jej šéfka, legendárna seattleská meteorologička Torrance Haleová, je však príliš rozptýlená svojím búrlivým vzťahom s bývalým manželom, riaditeľom spravodajstva, na to, aby Ari poskytla mentoring, po ktorom túži. Ari, ktorá je plná nádeje a optimizmu, je v koncoch. Zdá sa, že jediný človek, ktorý chápe, ako sa cíti, je milý, ale rezervovaný športový reportér Russell Barringer.

Po katastrofálnom sviatočnom večierku sa Ari a Russell rozhodnú spojiť sily, aby vyriešili problémy vo vzťahu so svojimi šéfmi. Medzi tajnými darčekmi a dvojitými rande začnú svojich šéfov dávať dohromady. Ich dobre mienené zasahovanie sa však obráti proti nim, keď medzi nimi samými vznikne skutočná chémia.

Úzka spolupráca s Russellom znamená, že mu Ari dovolí spoznať časti seba samej, ktoré pred všetkými skrýva. Bude schopný prijať jej temné mraky aj jasnú oblohu?

Zaobstarajte si nové knihy z Panta Rhei a ušetrite pri nákupe pomocou našich kupónov!

Insomnia – Sarah Pinborough

Emma Averellová sa v tomto zamotanom trileri od autorky bestselleru "Behind Her Eyes" obáva, že jej insomnia je znakom toho, že sa pomaly stáva šialenou. Podobne ako matka, ktorú chcela nechať v minulosti a viac na ňu nemyslieť.

Emma Averellová miluje svoj život. Je vysokopostavená právnička, má dve krásne deti a úžasného manžela. Nebolo to tak ale vždy. Keď mala Emma len päť rokov, spolu so svojou staršou sestrou sa dostali do pestúnskej starostlivosti kvôli hroznému incidentu s ich matkou. Jej sestra si pamätá časy, keď bola ich matka milujúca a "normálna", ale Emma si ju pamätá len ako monštrum. A toto monštrum sa objavilo práve v čase matkiných štyridsiatych narodenín, v rovnakom veku, v akom je teraz Emma.

Emma zúfalo túži oddeliť svoj úspešný život od minulosti, a tak svoju traumu z detstva vždy skrývala. Časom však zisťuje, že nemôže spať, čo sa odráža aj na jej bežných pracovných dňoch. Nedokáže sa sústrediť a začínajú sa objavovať prvé príznaky, ktoré si pamätala u svojej matky. Má šialenstvo v krvi, presne ako jej matka predpovedala? Mohla by nakoniec vo svojom zahmlenom stave ublížiť svojej rodine? Alebo naozaj začína prichádzať o rozum?

knihy

Módne trendy 2022: Ako osviežiť svoj šatník?

Ako to už býva, každý rok sa menia aj jednotlivé trendy. To, čo bolo populárne a moderné minulý rok, je v tom nasledujúcom pasé. Aké kúsky by vám preto v roku 2022 nemali rozhodne chýbať a čím si osviežiť šatník?

Odtiene žltej

Nechtíková, citrónová, maslová, medová, banánová, narcisová – všetky tieto krásne žlté odtiene (a mnoho ďalších) budú v roku 2022 niečím, čo vám nesmie chýbať. Najlepšie na tomto trende je, že si ho môžete prispôsobiť svojmu štýlu, bez ohľadu na to, čo preferujete. Vyskúšajte rôzne odtiene, aby ste zistili, čo sa najlepšie hodí k vašej pokožke a celkovému preferovanému trendu. Popritom sa ale držte všeobecného pravidla, ktoré znie, že teplé podtóny vyzerajú najlepšie s teplejšími odtieňmi (ako medová alebo maslová), zatiaľ čo chladnejšie podtóny sa dobre hodia k studeným odtieňom (ako citrónová).

Korzetový detail

Nehovoríme o skutočných korzetoch ani o spodnej bielizni. Hovoríme o topoch, ktoré si berú inšpiráciu z bielizne určujúcej pás a ktoré sú vyrobené zo štruktúrovaných materiálov so švami pozdĺž poprsia a trupu. Sexi atmosféru môžete vygradovať tým, že si tento trend oblečiete s minisukňou alebo džínsami s úzkym strihom. Prípadne kúsku dodajte noblesnejší nádych tým, že sa rozhodnete pre korzetový top, ktorý kúpite rovno s nohavicami. Výsledok vyzerá takmer ako oblek. Ak chcete pôsobiť ležérnejšie, navrstvite pod neho obyčajné biele tričko.

Výrazné farby

Purpurová a lesná zelená, horúca ružová a čerešňová červená, žiarivo žltá a bledofialová – jar 2022 je o výrazných farebných kombináciách, ktoré spolu krásne kontrastujú. Výrazných odtieňov sa nebojte. Nechajte sa zlákať ich štýlovým prevedením a krásnym výzorom, ktorý vám poskytnú.

oblečenie na vešiaku

Mini sukne

Kratšie lemy nahrádzajú módu midi šiat posledných rokov a nám sa to veľmi páči. Existuje veľa spôsobov, ako tento trend využiť, či už dávate prednosť športovej plisovanej tenisovej sukni, uhladeným koženým alebo dokonca voľným mini šatám. A ak sa vám nechce ukazovať až tak veľa zo svojich nôh, pridajte k nim pančuchy, aby ste získali dodatočné krytie niektorých častí.

Strapce

Ešte začiatkom roka 2020 sa očakávalo, že strapce budú jedným z najväčších trendov tohto roka. Všetci vieme, ako to dopadlo. Trend bol tak obľúbený, že sa udržal celý rok 2021 a presunie sa aj na rok 2022. Tentoraz však pôjde o módne kúsky s väčším westernovým šmrncom. Namiesto toho, aby ste sa zaoberali superdlhými hodvábnymi strapcami, ktoré si vyžadujú viac rozčesávania a upravovania ako vaše vlasy, alebo stereotypnými semišovými strapcami na niektorých kovbojských topánkach, využite zastrihnuté prevedenia, ktoré vyzerajú stále štýlovo a sú praktickejšie.

Zhrnutie

Rok 2022 si pre nás pripravil množstvo skvelých vecí a noviniek. Zistite, čo všetko bude trendy a nemalo by vám chýbať a tešte sa na nasledujúcich dvanásť mesiacov.

Často kladené otázky

Aké nové smartfóny môžeme očakávať v roku 2022?

V roku 2022 môžeme očakávať niekoľko zaujímavých nových kúskov, ako napríklad Samsung Galaxy S22, Google Pixel Fold, Vivo foldable phone, Xiaomi 12 a Nokia X50.

Kedy by sme mohli vidieť Samsung Galaxy S22?

Samsung Galaxy S22 by sme mohli vidieť na začiatku roku 2022, keďže Samsung je známy tým, že svoje telefóny uvádza na trh v januári alebo vo februári.

Je možné, že spoločnosť Google uvedie skladací smartfón Google Pixel Fold v roku 2022?

Áno, aj keď Google Pixel Fold sa považuje za pomerne veľkú fámu, veríme, že ho spoločnosť Google môže uviesť na trh počas roku 2022.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....