Nové Apple AirPods 2: Aké v skutočnosti sú?

mobil

Na trh nedávno prišli nové bezdrôtové slúchadlá od značky Apple. Na novú generáciu sa čakalo približne tri roky, a preto boli mnohí prekvapení, že Apple dizajn nezmenil skoro vôbec. Zmena je však vo výkone a takisto aj v tom, čo vám slúchadlá ponúkajú. My sme dnes na ne nazreli trochu bližšie a povieme vám tie najzákladnejšie informácie, o ktorých by ste mali vedieť.

Aký je rozdiel medzi slúchadlami za 179 € a za novú generáciu, ktorá stojí viac ako 229 €?

Najväčší rozdiel medzi Apple Airpods generácie 1 a Apple Airpods generácie 2 je najmä v tom, ako sa dajú nabíjať. Kým prvá generácia bola vybavená klasickým nabíjaním cez kábel, tie najnovšie disponujú bezdrôtovým nabíjaním, rovnako ako najnovšie modely mobilných telefónov.
Výhodou je však najmä to, že ak si nové slúchadlá zakupovať nechcete, pretože tie vaše z prvej generácie vám stále dobre slúžia, no chcete ich nabíjať bezdrôtovo, stačí, ak si zakúpite nabíjací kryt, ktorý majú aj najnovšie slúchadlá. Ten je totižto kompatibilný aj so slúchadlami z prvej generácie. Priplatíte si zaň 89 €.

Hlavná časť, čiže nabíjacie púzdro, vyzerá úplne rovnako, no nabíjací obal najnovšej generácie podporuje nielen nabíjanie pomocou Lightning káblu, ale takisto aj nabíjanie Qi, čiže to bezdrôtové.

Inak povedané, nové AirPods druhej generácie vám prinesú omnoho viac pohodlia vďaka tomu, že nebudete musieť nosiť so sebou niekoľko káblov.

Aké sú najnovšie funkcie, ktoré nové slúchadlá podporujú?

Na prvý pohľad to vyzerá, že Apple AirPods vyzerajú úplne rovnako. Jediný, menší rozdiel v dizajne nájdete maximálne v kontrolke, ktorá sa nachádza na prednej časti nabíjacej skrinky. Okrem toho však existujú aj niektoré ako napríklad:

  1. Nové AirPods 2 bežia na aktualizovanom H1 čipe, zatiaľ čo staré sú vybavené čipom W1.
  2. Lepšia kvalita zvuku
  3. Rýchlejšie pripojenie
  4. Podpora hlasového asistenta "Hey Siri"
  5. Dlhšia výdrž batérie: nové AirPods 2 umožňujú poskytovať až tri hodiny hovoru, zatiaľ čo staré AirPods vám môžu poskytnúť iba dve hodiny hovoru.

Aký je rozdiel medzi čipom H1 a W2?

Čip H1 je lepší čim v bezdrôtovej komunikačnej technológií a je takisto vysoko prispôsobený zvukovej architektúre. Ponúka vyššiu rýchlosť pripojenia a lepší zvukový zážitok.

Sú nejaké novinky v operačnom systéme?

Áno. Nové Apple AirPod 2 podporujú hlasového asistenta. Stačí povedať "Hey Siri", aby ste privolali asistenta, ktorý vám pomôže pomôcť upraviť hlasitosť zvuku alebo pomôcť volať.

Rýchlosť najnovších AirPods 2 v pripájaní

Vyberte si slúchadlá a jednoducho si ich nasaďte. O všetko ostatné sa postarajú ony. Druhá generácia je rýchlejšia, no nemusíte ju až tak cítiť. Vnímanie rýchlosti je často zrejmé a mnohí si rozdiel ani len nevšimnú.

Kvalita zvuku nových AirPods 2

Predchádzajúca verzia bezdrôtových slúchadiel mala skvelú kvalitu zvuku, ktorá bola až prekvapivo pre mnohých úžasná. Nikto totižto nečakal, že zvuk, ktorý sa bude prenášať cez Bluetooth bude tak kvalitný. AirPods 2 vám však poskytujú omnoho lepší pocit, akoby ste prešli z koncertnej sály na veľký koncert.

Okrem toho, nové AirPods podporujú Bluetooth 5 triedy 1. S porovnaním s Bluetooth 4.0 majú tak nové slúchadlá väčšiu šírku pásma, dlhšiu vzdialenosť a nižšiu spotrebu energie.

Dĺžka výdrže batérie

Najnovšie AirPods majú dlhšiu výdrž batérie. Kým tie staršie vám ponúknu štyri hodiny hudobného času, nová generácia vám poskytuje až 5 hodín. Keď už hovoríme o výdrži batérie, posledná generácia má omnoho viac času na to, aby vydržala. V každodennom živote je veľmi zriedkavé používať slúchadlá celé štyri či päť hodín bez prerušenia. Pokiaľ si slúchadlá odložíte a nemáte ich v ušiach, pokračovať tak môžete znova s plne nabitými slúchadlami.

Je bezdrôtové nabíjanie tak dôležité, aby si človek kúpil minimálne nové puzdro za 89 €?

Samozrejme, že nie. Bezdrôtové nabíjanie vám prináša veľa pohodlia pri nabíjaní, no nie je to životu potrebné príslušenstvo.

Majú najnovšie AirPods 2 najnovší operačný systém iOS?

Áno, majú. Výhodou je takisto to, že aj napriek tomu, že váš mobil nemá najnovšiu verziu iOS, vy svoj mobil môžete používať.

Sú najnovšie slúchadlá vodeodolné?

Nie, najnovšie slúchadlá od značky Apple nie sú vodeodolné.

Často kladené otázky

Aký je rozdiel medzi slúchadlami za 179 € a za novú generáciu, ktorá stojí viac ako 229 €?

Najväčší rozdiel medzi Apple Airpods generácie 1 a Apple Airpods generácie 2 je najmä v tom, ako sa dajú nabíjať. Kým prvá generácia bola vybavená klasickým nabíjaním cez kábel, tie najnovšie disponujú bezdrôtovým nabíjaním, rovnako ako najnovšie modely mobilných telefónov. Okrem toho sú nové AirPods 2 vybavené aktualizovaným čipom H1, lepšou kvalitou zvuku, rýchlejším pripojovaním, podporou hlasového asistenta "Hey Siri" a dlhšou výdržou batérie.

Aké sú najnovšie funkcie, ktoré nové slúchadlá podporujú?

Nové AirPods 2 bežia na aktualizovanom H1 čipe, zatiaľ čo staré sú vybavené čipom W1. Medzi hlavné nové funkcie patrí lepšia kvalita zvuku, rýchlejšie pripojenie, podpora hlasového asistenta "Hey Siri" a dlhšia výdrž batérie - nové AirPods 2 umožňujú poskytovať až tri hodiny hovoru, zatiaľ čo staré AirPods vám môžu poskytnúť iba dve hodiny hovoru.

Aký je rozdiel medzi čipom H1 a W2?

Čip H1 je lepší čim v bezdrôtovej komunikačnej technológií a je takisto vysoko prispôsobený zvukovej architektúre. Ponúka vyššiu rýchlosť pripojenia a lepší zvukový zážitok, v porovnaní s čipom W1.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...