Nosíte lodičky? Tieto pravidlá musíte poznať

čierne lodičky

Móda má zopár pravidiel, ktoré by ste mali, ak chcete vyzerať dobre, poznať a dodržiavať. Niektoré z nich sa viažu aj na obľúbenú obuv mnohých žien. Touto obuvou myslíme lodičky vhodné najmä k elegantným outfitom. Či už nosíte lodičky k šatám alebo nohaviciam, tieto pravidlá by ste mali rozhodne poznať.

#1 Uistite sa, že máte správnu veľkosť topánky

Správna veľkosť topánky je kľúčová a veľmi dôležitá. Pri lodičkách je však často iná ako pri teniskách alebo balerínach. Dôvod, prečo to tak je, je jednoduchý.

Noha nie je rovno, ale v sklone. Potrebuje tak viac miesta. Práve preto by ste mali siahnuť po lodičkách, ktoré sú o jedno číslo väčšie. Tie vám poskytnú nielen viac miesta v dĺžke topánky, ale aj v šírke.

Plus, ak sa vám stalo, že sa vám noha príliš posúva dopredu, menšia veľkosť vám nijako nepomôže. Práve naopak, zhorší to. Noha sa bude stále posúvať vpred, no topánka vás ešte k tomu bude oškierať na členkoch.

K lodičkám si preto kúpte gélové vložky, ktoré budú chodidlo držať na svojom mieste.

#2 Lodičky si kupujte podľa typu svojho chodidla

Vedeli ste o tom, že existuje niekoľko typov chodidiel? Pred nákupom lodičiek by ste mali zistiť, ktorý typ máte vy a podľa toho si kúpiť správny model.

Niektorí ľudia majú chodidlá ploché, iní príliš vykrojené. Dobre urobíte, ak pôjdete do kamenného obchodu a topánky si vyskúšate. Zistíte, či vám sedia alebo nie.

Nikdy si nekupujte topánky, ktoré vám nesedia, nie sú komfortné alebo vás v nich nohy bolia. Na nohu si ich dáte maximálne raz alebo dvakrát a budete ich musieť posunúť ďalej.

#3 Čím hrubší opätok, tým vyššie pohodlie pre vaše nohy

Povedzme si to na rovinu. Lodičky nie sú práve najpohodlnejšími topánkami. Sú však veľmi pekné a štýlové. Vedia krásne predĺžiť nohy a skvelo doplnia každý elegantný outfit.

Výhodou však je, že na trhu nájdete veľké množstvo rôznych typov opätkov. Okrem ihličiek, ktoré sú najnepohodlnejšie a najhoršie sa v nich chodí, poznáme aj lodičky s hrubším opätkom. Tie sú omnoho pohodlnejšie a chodí sa v nich ľahko.

Ak si teda hľadáte lodičky do práce, v ktorých by ste vydržali celý deň, vyberte si tie s hrubším opätkom.

#4 Dopredu sa na v nich naučte chodiť

To najhoršie, čo môžete urobiť, je kúpiť si svoje prvé lodičky a vziať si ich do práce či na spoločenskú udalosť bez toho, aby ste sa v nich naučili chodiť. Bohužiaľ, chodenie v lodičkách nie je jednoduché a s touto vlastnosťou sa nerodí žiadna žena.

Ak chcete vyzerať v lodičkách dobre a nechcete prísť k úrazu, naučte sa v nich chodiť doma. Obujte si ich a prechádzajte sa po obývačke alebo v blízkom okolí domu.

#5 Nebojte sa farieb a potlačí

Áno, najkrajšie lodičky sú tie jednofarebné v neutrálnych farbách ako napríklad čierna alebo hnedá. Ak však takéto modely doma už máte a chceli by ste nejaké nové, siahnite po zaujímavých farbách alebo potlačiach. Rozhodne sa ich nebojte.

Kombinácia niekoľkých farieb vyzerá na lodičkách zaujímavo. Keď ich skombinujete s jednoduchým a jednofarebným outfitom, môžete len vyhrať.

Zhrnutie

Lodičky sú základným typom obuvi, ktorý by vám v šatníku nemal chýbať. Dopredu sa v nich však naučte chodiť a vyberte si typ vhodný pre vašu nohu.

Často kladené otázky

Ako si vybrať správnu veľkosť lodičiek?

Mali by ste si vybrať lodičky o jedno číslo väčšie ako vaša bežná veľkosť topánok, aby ste mali viac miesta v dĺžke a šírke. Gélové vložky môžu pomôcť udržať chodidlo na svojom mieste.

Ako zistiť vhodný typ lodičiek pre môj tvar chodidla?

Pred nákupom lodičiek by ste mali zistiť, či máte ploché alebo vykrojené chodidlá a podľa toho si vybrať správny model. Je dobré ísť do kamenného obchodu a vyskúšať si topánky, aby ste zistili, či vám sedia a sú komfortné.

Aký typ opätku si vybrať pre väčšie pohodlie pri chôdzi v lodičkách?

Pre väčšie pohodlie pri chôdzi sú vhodnejšie lodičky s hrubším opätkom, v ktorých sa chodí ľahšie. Ideálnou voľbou pre celodenné nosenie v práci sú práve takéto topánky s hrubším opätkom.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...