Nedostatok miesta na iCloude? 3 tipy, ako problém vyriešiť

žena s iPhone

Používatelia Apple vedia, že iCloud je ekvivalent k bežným cloudovým úložiskám, ktoré sa dnes nachádzajú na internete. Poskytuje úložný priestor, na ktorý si môžete uložiť akýkoľvek typ súboru. Najčastejšie sa používa na uloženie fotografií, videí či filmov. Čo však robiť, keď je plný?

Spoločnosť Apple poskytuje užívateľom 5 GB úložiska na iCloud úplne zadarmo. Veľkosť 5 GB však nie je práve najväčšia v prípade, ak máte veľké množstvo fotografií či iných súborov. Možno ste sa už stretli aj s upozornením "Nedostatok úložiska". Tento problém sa však dá vyriešiť veľmi jednoducho.

iPhone

Riešenie 1: Pravidelne mažte obrázky a fotografie

Skúsení používatelia iPhone vedia, že práve fotografie sú problémom, ktorý najviac zaťažuje iCloud úložisko. Ešte predtým, ako ich necháte automaticky zálohovať, ich prezrite a premažte. Medzi týmito fotografiami sa totižto nachádzajú aj také, ktoré rozhodne nepotrebujete ako napríklad screenshoty či tri verzie tej istej fotografie.

Ak chcete, aby ste v iCloude mali dostatok miesta, stačí iba vyčistiť galériu fotografií a včas odstrániť zbytočné snímky.

Riešenie 2: Vypnite niektoré zbytočné funkcie zálohovania

Ak ste používateľom Apple výrobkov dlhšie, určite viete, že mobil robí pravidelné zálohy celého telefónu. Vďaka tomu nestratíte svoje údaje, aj v prípade, že by sa telefón stratil alebo pokazil.

Záloha je však druhou vecou, ktorá zaberá veľký priestor. Funkciu zálohovania na iCloud možno použiť na obnovenie kníh, zálohovanie niektorých používateľských údajov, obnovenie balíka firmvéru, ale tiež na zálohovanie niektorých zbytočných údajov, ako sú napríklad vyrovnávacia pamäť, offline mapa atď.

Na to, aby ste iCloud trochu odľahčili, stačí vypnúť funkciu zálohovania pre určité aplikácie ako napríklad video, mapa alebo sieťový disk. Výber je na vás. Všetko sa dá nastaviť v nastaveniach telefónu.

iPhone v ruke

Riešenie 3: Zväčšite iCloud priestor

Ak žiadny z uvedených tipov nevie vyriešiť váš problém, jediná možnosť, ktorá vám zostáva, je zväčšiť svoj iCloud priestor. To však znamená, že zaň už budete platiť. Pre bežných používateľov však pokojne stačí zaplatiť 0,99 € za 50 GB.

Samozrejme, existujú aj ďalšie možnosti ako Cloud od iných značiek alebo spoločností. Na zálohovanie fotografií je skvelý Google so svojimi Google Photos, kde máte neobmedzené možnosti v zálohovaní videí a fotografií.

Často kladené otázky

Ako môžem uvoľniť miesto v mojom iCloud úložisku?

Môžete uvoľniť miesto v iCloud úložisku pravidelným mazaním obrázkov a fotografií, vypnutím niektorých zbytočných funkcií zálohovania pre určité aplikácie alebo zväčšením iCloud priestoru za poplatok.

Ako môžem vypnúť funkciu zálohovania pre určité aplikácie?

Vypnutie funkcie zálohovania pre určité aplikácie môžete urobiť v nastaveniach vášho telefónu. Tam môžete vybrať, ktoré aplikácie nechcete zálohovať, napríklad video, mapa alebo sieťový disk.

Čo môžem urobiť, ak mi 5 GB zadarmo v iCloude nestiahujem miesto?

Ak vám 5 GB úložisko nestačí, môžete si zväčšiť svoj iCloud priestor za poplatok. Napríklad, môžete zaplatiť 0,99 € za 50 GB. Alternatívou sú aj iné cloudové riešenia od rôznych značiek alebo spoločností, ako je napríklad Google Photos, kde máte neobmedzené možnosti v zálohovaní videí a fotografií.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....