Nakupujeme šaty podľa postavy. Aké sa vám hodia?

nakupovanie

Každý človek je iný. Odlišujeme sa tým, ako vyzeráme, tým ako rozprávame či tým, aký spôsob chôdze máme. Existuje však niekoľko základných typov postáv, podľa ktorých môže žena vedieť, aké šaty sa jej hodiť budú a naopak, aké určite nie. My sme si dnes pre vás pripravili článok s radou, ako si kúpiť šaty presne podľa vašej postavy.

Áčkový strih

Áčkový strih šiat je dnes veľmi obľúbeným strihom, ktorý nenechá chladnú žiadnu ženu. Sú to šaty, ktoré vedia spraviť perfektný postavu, ak ich vieme správne nosiť. Tento typ šiat sa hodí najmä ženám, ktoré majú problémové partie práve v oblasti brucha. Vďaka tomu, že je sukňa jemne rozšírená v oblasti pásu a bokov, dokonale zakrýva väčšie bruško, boky či zadok.

Okrem toho, tento strih šiat lichotí ženám, ktoré sú nižšie, pretože šaty bývajú spravila kratšie. Postavu tak nijako nezdeformujú a na žene vyniknú.

Obtiahnuté šaty

Mnohé ženy si myslia, že na to, aby mohli nosiť obtiahnuté šaty, musia vyzerať perfektne a nemôžu mať žiadnu chybičku krásy. To však nie je pravda. Samozrejme, pri výbere takýchto šiat je dôležité dávať si pozor nielen na materiál a strih, ale taktiež aj potlač, ktorá vie urobiť veľa zlého, ak nie je vybratá správne.

Obtiahnuté šaty dokážu opticky zúžiť pás a nasmerovať pohľad naň. Vďaka tomu tento druh šiat môžu nosiť aj ženy, ktoré majú väčší zadok.

Ak sú šaty dlhšie, neodporúčajú sa ženám, ktoré sú nižšie. Mnohé obtiahnuté šaty však nájdete aj vo veľmi príjemných stredne dlhých či krátkych dĺžkach, ktoré sa pre nižšie ženy hodia.

K takýmto šatám spravíte najlepšie, ak skombinujete lodičky na nižšom alebo vyššom opätku. Celá postava bude vyzerať chudšie a harmonicky.

Oversize šaty

V dnešnej dobe, a najmä počas leta, sú veľmi obľúbené oversize šaty, ktoré sú padavé, voľné a dobre cez ne prefukuje vánok, vďaka čomu sa môžete cítiť príjemne. Ženy ich milujú najmä z toho dôvodu, že sú voľné a komfortné. Taktiež všetky zakryjú, a preto sa nemusíte báť ani dobre najesť na obed.

Oversize šaty sú vhodné pre všetky typy postáv. Dôležité je však vybrať správnu dĺžku. Šaty by mali končiť v strede stehna, maximálne tesne nad kolenom. Dôvod je najmä ten, že človek v dlhších oversize šatách vyzerá skôr ako vo vreci alebo ako utopený. A takýto efekt určite dosiahnuť nechcete.

Puzdrové šaty

Tento typ šiat je najlepší na oslavy či do práce. Je to ten typ šiat, ktorý sa veľmi podobá na obtianuté šaty, no telo v nich nie je až tak obopnuté. Práve preto si ich môžu dovoliť aj ženy, ktoré majú problémy v partiách s bruchom či bokmi. Vďaka tomu, že šaty sú skvelo strihané a rovné, celé telo zharmonizujú a nebudú priťahovať pozornosť na partie, ktoré nechcete.

Vďaka tomu, že majú puzdrové šaty skvelý strih, sa v nich budete cítiť perfektne. Ich dĺžka je väčšinou tesne nad stehná.

Maxi šaty

Tento typ šiat sa hodí najmä na dovolenky, k moru a na veľmi teplé dni. Hodí sa skôr ženám, ktoré sú vysoké. Pri nižších dámach by mohol z centimetrov skôr ubrať.

Voľný strih

Ten by sa dal popísať aj ako "tričkový" strih, ktorý sa hodí najmä ženám, ktoré vyznávajú skôr chlapčenský štýl a majú rady pohodlie. Je to štýl, ktorý sa nehodí úplne každému a je dôležité si šaty pred kúpou vyskúšať.

Tento typ šiat sa najčastejšie hodí na bežné voľné dni. Nie je úplne vhodný do práce.

Často kladené otázky

Aké sú základné typy šiat a pre koho sú vhodné?

Áčkový strih je vhodný pre ženy s problémovými partiami v oblasti brucha a nižšou výškou. Obtiahnuté šaty sú vhodné pre ženy s väčším zadkom a môžu byť krátke, stredne dlhé alebo dlhé. Oversize šaty sú vhodné pre všetky typy postáv, dôležitá je správna dĺžka. Puzdrové šaty sú skvelé na oslavy alebo do práce, hodí sa pre ženy s problémami v partiách s bruchom či bokmi. Maxi šaty sú vhodné pre vysoké ženy, hlavne na dovolenky a teplé dni. Voľný strih je určený pre ženy, ktoré vyznávajú skôr chlapčenský štýl a majú rady pohodlie.

Čo je dôležité pri výbere obtiahnutých šiat?

Pri výbere obtiahnutých šiat je dôležité dávať si pozor nielen na materiál a strih, ale taktiež aj potlač, ktorá dokáže urobiť veľa zlého, ak nie je vybratá správne. Taktiež je dôležité zvážiť dĺžku šiat, pretože dlhé obtiahnuté šaty nie sú odporúčané pre nižšie ženy. Správne skombinované s lodičkami na opätku dokážu šaty opticky zúžiť pás a zharmonizovať postavu.

Ako si vybrať správnu dĺžku oversize šiat?

Pre oversize šaty je dôležité, aby končili v strede stehna, maximálne tesne nad kolenom. Dlhšie oversize šaty môžu pôsobiť ako vo vreci alebo utopené, čo nie je želaný efekt. Vo vhodnej dĺžke sú však veľmi populárne, pohodlné a lichotivé pre všetky typy postáv.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...