Najlepšie powerbanky na trhu: Ktorú si kúpiť?

nabíjanie telefónu

Powerbanky sú skvelým praktickým kúskom, ktorý dokáže pomôcť v mnohých prípadoch. Niektoré vedia nabiť len mobil, iné sú tak výkonné, že poskytnú energiu tabletu či dokonca notebooku. Vybrali sme pre vás tie najlepšie modely, do ktorých sa rozhodne oplatí investovať.

powerbanka

Xiaomi Power Bank 2

Xiaomi Power Bank 2 je najlepšia powerbanka, ktorú dnes nájdete na trhu. Má skvelý výkon, dokáže dobiť okrem mobilu aj prenosný počítač, a je za skvelú cenu.

Samozrejmosťou je štýlový, biely minimalistický dizajn, ktorý sa hodí do každej kabelky. Aj napriek vyššiemu výkonu má nabíjačka pomerne príjemnú hmotnosť 165 gramov a rozmery 6,9 x 9 x 12,5 cm.

Nechýba ani rýchle nabíjanie a indikátor nabíjania, ktorý signalizuje, koľko má batéria ešte energie.

  • Kapacita: 10 000 mAh
  • Rýchle nabíjanie: 5V / 2A
  • Indikátor nabíjanie s tlačidlom a LED svetlami
  • Hliníková konštrukcia (rôzne farby)
  • USB-A port na nabíjanie (výstup) a micro-USB port na nabíjanie (vstup)
  • Rozmery a hmotnosť: 6,9 x 9 x 12,5 cm a 165 gramov

Xiaomi Mi 2C

Druhou, veľmi obľúbenou powerbankou je Xiaomi Mi 2C, ktorá poskytuje rýchle nabíjanie s dvomi portami. Tie zaručujú 5,1 V / 2,4 A, 9,0 V / 2,0 A alebo 12V / 1,5 A.

Biela plastová konštrukcia neurazí. Je kvalitná a hodí sa do každej kabelky. Má ľahkú textúru a je odolná proti manuálnemu zničeniu, ako napríklad škrabancom.

Produkt je pomerne ťažký. S hmotnosťou 331 gramov a hrúbkou 2,4 cm sa vám bude prenášať z miesta na miesto trochu komplikovanejšie ako prvý typ. Na druhej strane, týmto rozmerom vypovedá aj vysoký výkon a skvelá kapacita.

  • Kapacita: 20 000 mAh
  • Adaptívne rýchle nabíjanie od 5V / 2A
  • Indikátor nabíjania s tlačidlom a LED svetlami
  • Plastová konštrukcia
  • 2x port USBA-A (výstup) a port micro-USB (vstup)
  • Rozmery a hmotnosť: 6,8 x 2,4 x 13,5 cm a 331 gramov
nabíjanie telefónu

Xiaomi Power Bank 3

Prvý spomenutý model má aj novú verziu vo forme Power Bank 3. Odlišným dizajnom rozdiely medzi týmito dvomi nabíjačkami ešte len začínajú.

Xiaomi Power Bank 3 sa odporúča pre tých, ktorí potrebujú nabíjať cez USB-C port nielen mobil a tablet, ale taktiež svoj laptop. Nabíjačka poskytuje 45 W napájanie, má dva porty USB-A a centrálny port USB-C. Vyniká tiež rýchlym nabíjaním 5 V / 2,4 A, 9 V / 2 A alebo 12 V / 1,5 A.

Výhodou je hliníková konštrukcia, ochrana pred skratmi a rôzne bezpečnostné poistky.

Na druhej strane, nevýhodou je vysoká hmotnosť, ktorá činí skoro 400 gramov. Celá nabíjačka má hrúbku až 2,8 cm. V porovnaní s výkonom je však potrebné dodať, že podobné parametre sa dali očakávať.

  • Kapacita: 20 000 mAh
  • Adaptívne rýchle nabíjanie od 5V / 2,4 A
  • Indikátor nabíjania s tlačidlom a LED svetlami
  • Hliníková konštrukcia s čiernym povrchom
  • 2 x port USB-A (výstup) + port USB-C (vstup / výstup)
  • Rozmery a hmotnosť: 7,3 x 2,8 x 15,3 cm a 400 gramov

Zhrnutie

Spomenuté tri modely nabíjačiek patria medzi tie najlepšie na trhu v porovnaní výkon a cena. Ak nechcete za powerbanku utratiť stovky eur, no pritom hľadáte kvalitu, stavte na ne aj vy.

Často kladené otázky

Aká je najlepšia powerbanka na trhu?

Najlepšia powerbanka na trhu je Xiaomi Power Bank 2, ktorá má skvelý výkon, dokáže dobiť okrem mobilu aj prenosný počítač, a je za skvelú cenu. Táto powerbanka má kapacitu 10 000 mAh a rýchle nabíjanie. Je vyrobená z hliníka a má biely minimalistický dizajn.

Aká je vhodná powerbanka pre rýchle nabíjanie s dvoma portami?

Xiaomi Mi 2C je powerbanka, ktorá poskytuje rýchle nabíjanie s dvoma portami. Táto powerbanka má adaptívne rýchle nabíjanie a kapacitu 20 000 mAh. Je vyrobená z kvalitného plastu a má bielu farbu.

Aká powerbanka je vhodná pre nabíjanie cez USB-C port?

Xiaomi Power Bank 3 sa odporúča pre tých, ktorí potrebujú nabíjať cez USB-C port nielen mobil a tablet, ale taktiež svoj laptop. Táto powerbanka má kapacitu 20 000 mAh, 45 W napájanie, dva porty USB-A a centrálny port USB-C. Je vyrobená z hliníka s čiernym povrchom.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...