Najlepšie aplikácie pre iOS za rok 2021: Čo sa oplatí stiahnuť?

iphone

Mobily sú bez svojich aplikácií tak trochu nudné. Predsa len, čo by ste na nich robili, ak by neobsahovali Messenger, Instagram alebo Whatsapp? Okrem tých klasických však majú mobily iPhone aj rôzne ďalšie zaujímavé aplikácie, ktoré ich odlišujú od Androidov. Plus, pridávajú telefónom veľa skvelých vlastností. Nájsť ich však môže byť niekedy oveľa náročnejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. Chceli by ste si stiahnuť do mobilu niečo užitočné, no neviete čo? Máme pre vás tipy na najlepšie aplikácie pre iOS za rok 2021. Poďme sa na ne pozrieť.

Najlepšie aplikácie na úpravu fotografií a fotografovanie

Patríte k milovníkom fotenia a chceli by ste upravovať svoje snímky ako profesionál? Tieto aplikácie by vám nemali chýbať.

Halide Mark II – Pro Camera

Halide Mark II - Pro Camera rozhodne na nič ani nikoho nečaká. Je za cenu príjemných 11,99 USD ročne alebo 39,99 USD "navždy". Za mesačný alebo jednorazový poplatok môžete získať perfektný fotoaparát, ktorý je navrhnutý tak, aby z vášho iPhonu vyťažil maximum.

Rozloženie aplikácie nebombarduje nováčikov možnosťami. Práve naopak. Výkonné funkcie sú ľahko dostupné a gestá napodobňujú činnosti, ktoré by ste vykonávali s reálnymi fotoaparátmi. Manuálne zaostrovanie máte pod kontrolou, zatiaľ čo peaking a podobné nástroje vám zaručia, že nikdy neurobíte chybný záber.

A čo je najlepšie, aplikácia dokáže inteligentne skĺbiť spracovanie Apple s potrebami profesionálnych fotografov, takže formát RAW je prístupný a bezprostredný. Halide je skrátka skvelá aplikácia pre fotoaparát iPhonu.

Inkwork

Inkwork je aplikácia určená na okamžitú premenu fotografie na umelecké dielo založené na náčrtoch. Áno, toto všetko sme už videli, ale len málo aplikácií s filtrami zaujme tak, ako Inkwork.

Rozhranie je elegantné a ľahké na používanie. Môžete v rámci neho veľmi rýchlo prepínať farby pozadia a atramentu, a veľkosť ťahov, čím sa vaša virtuálna skica stane detailnejšou alebo abstraktnejšou. A síce sa s týmito funkciami vyhráte, v skutočnosti sú to samotné filtre, s ktorými strávite najviac času.

Je ich veľa, možno až príliš veľa. Preto môže byť výber spočiatku trochu ohromujúci, ale pre každého, kto má rád čiernobielu kresbu, je tu všetko od škrabancov perom až po štylizované komiksy. Výber prebieha okamžite a bez potreby internetu, čo len upevňuje miesto tejto aplikácie v našom zozname.

iPhone X

RTRO

RTRO je klasická aplikácia fotoaparátu od ľudí, ktorí stoja za aplikáciou Pro Camera. Ale zatiaľ čo táto aplikácia je seriózna a snaží sa premeniť váš iPhone na digitálnu zrkadlovku, RTRO je trochu hravejšia.

To však neznamená, že aplikácia nie je štýlová; RTRO má minimalistickú retro atmosféru, ktorá pekne ladí s rôznymi vintage vzhľadmi, ktoré môžete aplikovať na svoje filmy. Tie sa pohybujú od VHS fuzz až po jemné farebné posuny a filmové zrno. Každý filter má poznámky od svojho tvorcu, v ktorých je uvedené, o čo sa snažil.

Natáčanie je jednoduché a môžete zachytiť až 60 sekúnd videa vo viacerých záberoch, než svoje miniatúrne dielo zdieľate na vybranej sociálnej sieti. Je zaujímavé, že hoci je predplatné spoplatnené, môžete si alternatívne kúpiť jednorazové úpravy za pár dolárov.

Apollo

Apollo umožňuje použiť nové zdroje svetla na fotografie v režime Portrét. Tento typ fotografie zaznamenáva informácie o hĺbke a môžete ju zhotoviť na akomkoľvek relatívne novom iPhone (iPhone 7 Plus/8 Plus/akýkoľvek iPhone "X"). V aplikácii Fotografie od Apple môžete pridať osvetlenie v štúdiovom štýle, Apollo však ide ešte ďalej.

Rozhranie je použiteľné a ponúka priestor pre kreativitu. Je jednoduché pridať viacero svetiel a potom, pre každé z nich, definovať vzdialenosť, farbu, jas, rozptyl a efekty na simuláciu tieňov, ktoré sú vrhané svetlom prechádzajúcim cez okennú žalúziu.

Apollo nie je určená pre tých, ktorí túžia po okamžitom riešení. Vyžaduje, aby ste sa ponorili do detailov a doladili nastavenia. Takisto nie vždy vytvára realistický výsledok. Keď však funguje, je to malý kúsok mágie, ktorý vám umožní aplikovať dodatočné komplexné osvetlenie na fotografiu.

TouchRetouch

Funkcia TouchRetouch dokáže fotografie zbaviť nežiaducich prvkov. Takéto nástroje sú bežné – dokonca aj v bezplatných aplikáciách, ako je Snapseed – ale TouchRetouch sa venuje len tejto úlohe, čo mu umožňuje sústrediť sa na to, čo je dôležitejšie. To v praxi znamená, že nástroje, ktoré získate, sú viac ako len dobré.

Škvrny na tvári odstránite jedným ťuknutím. Väčšie objekty možno zamaľovať. Prípadne môžete klonovať z jednej časti obrázka do druhej. K dispozícii je aj odstraňovač čiar, ktorý si šikovne poradí s elektrickými čiarami a podobnými prvkami, ktoré sa inak doslova zarezávajú do vašej fotografie.

Je zrejmé, že aplikácia tohto druhu má isté nedostatky – TouchRetouch sa nemôže rovnať aplikáciám pre stolové počítače, kde sa zúčastňujete na náročnom, zdĺhavom retušovaní na profesionálnej úrovni. Ale pre bežného majiteľa iPhonu, ktorý chce z fotiek odstrániť nepríjemné veci, sa určite oplatí.

Darkroom

Darkroom je ďalší editor fotografií pre iPhone, ktorý na prvý pohľad vyzerá veľmi bežne, no už po niekoľkých minútach sa s veľkou pravdepodobnosťou rozhodnete, že by mal byť navždy pripevnený na vašej domovskej obrazovke.

Aplikácia je efektívna, použiteľná a elegantná. Okamžite vás vyzve, aby ste začali upravovať svoje obrázky v galérií. Nie je potrebné sa s ničím zdržiavať. Nástroje na orezávanie a funkcie úprav vyzdvihnú z toho, čo nasnímate, to najlepšie. Ak si priplatíte nejaký IAP, získate prístup k profesionálnym nástrojom na krivky a farby.

Úpravy sú nedeštruktívne a svoju prácu môžete uložiť priamo do Camera Roll (spôsobom, ktorý sa dá neskôr vrátiť späť) alebo exportovať ako kópie.

iPhone

Najlepšie aplikácie na voľný čas

Využite voľný čas so správnymi aplikáciami.

Book Track - Library Manager

Book Track – Library Manager má názov, ktorý napovedá, o čo ide. Slúži na sledovanie kníh. Konkrétne ide o sledovanie vašej zbierky, o to, ktoré z vašich kníh ste už stihli prečítať, a o tom, čo všetko je momentálne dostupné na pultoch obchodov (virtuálnych alebo klasických).

Rozhranie je elegantné a veľmi podobné oficiálnym aplikáciám od Apple. Zapisovanie kníh je jednoduché – môžete ich vyhľadávať online, skenovať čiarový kód alebo ručne vyťukávať informácie. K dispozícii sú rôzne zobrazenia, od veľkých miniatúr obálok až po zoznamy, ktoré sú šetrnejšie k priestoru. Sekcia štatistík šikovne poskytuje prehľad o tom, koľko čítate – za predpokladu, že nepodvádzate a skutočne správne vyplníte údaje.

Television Time

Television Time vám dáva šancu sledovať všetky skvelé programy, ktoré by ste chceli vidieť – bez ohľadu na to, kde alebo kedy sa vysielajú.

Začnete tým, že si načrtnete relácie, ktoré sledujete. Ak ste už v polovici seriálu, môžete označiť poslednú epizódu, ktorú ste videli. Karta Ukážky vás potom informuje o tom, kedy sa vysielajú tradičné relácie, zatiaľ čo položka Sledovať užitočne informuje o tom, koľko epizód seriálu máte ešte pred sebou.

Samozrejme, existujú bezplatné aplikácie, ktoré takéto veci robia tiež, ale nie na takej úrovni ako Television Time, s inteligentným dizajnom a praktickými funkciami (vrátane kalendára relácií pre USA a synchronizácie so službou iCloud). Ak radi sledujete televíziu, ale nechcete plytvať časom, táto aplikácia je vynikajúcou investíciou.

Najlepšie aplikácie pre zdravý životný štýl

Radi cvičíte a staráte sa o seba? Tieto aplikácie by vám nemali chýbať.

Moodistory Mood Tracker

Moodistory je denník na sledovanie nálady. Ide o to, aby ste si zaznamenávali, ako sa cítite, a časom si vytvorili obraz o tom, ako sa vaša nálada mení.

Aplikácia je nenáročná. Nestresuje vás tým, že by vám zvyšovala záťaž. Ak chcete, jednoducho ohodnotíte svoju aktuálnu náladu, ak nechcete, nemusíte. V prípade, že sa vám chce písať, pridajte k nálade aj kontext. K dispozícii máte niečo ako "základný denník".

Postupom času sa z vašich vstupov vytvorí farebný kalendár podobný mriežke a grafy, ktoré načrtnú rozloženie vašej nálady a priemerný týždeň. Ak sa ukáže, že v utorok ste vždy nešťastní, možno je v ten deň niečo, čo môžete zmeniť.

Vďaka možnostiam prispôsobenia, tematickým prvkom a podpore hodiniek Apple Watch je Moodistory vynikajúcim doplnkom do každej sady nástrojov na pohodu.

Paprika Recipe Manager

Spoločnosť Paprika chce, aby vaším hlavným spoločníkom v kuchyni bol práve váš mobilný telefón. Pomocou aplikácie môžete ukladať výstrižky z webových stránok o jedle. Recepty sa inteligentne ukladajú offline a dajú sa upravovať. Môžete dokonca pridávať fotografie svojich úspechov a pochváliť sa nimi ostatným.

Aplikácia podporuje aj všetko ostatné, čo sa týka jedál. Môžete vytvárať zoznamy potravín, sledovať, čo máte v skrinkách a kedy sa končí platnosť prísad, plánovať jedlá, ktoré sú synchronizované s kalendárom, a vytvárať jedálne lístky na opakované použitie.

Aplikácia nie je najživšia vo svojej triede a chýbajú jej praktické obrázky a videá krok za krokom, ktoré nájdete napríklad v aplikáciách Kitchen Stories a Tasty, ale za to, že sa priebežne venuje plánovaniu a príprave jedál, si zaslúži dobré hodnotenie.

iPhone a AirPods

Dark Noise

Dark Noise je prepracovaná, prémiová aplikácia pre okolitý hluk. Vo svojej najzákladnejšej verzii umožňuje spúšťať zvukové slučky, ktoré vám pomôžu sústrediť sa alebo relaxovať. Sú to napríklad zvuky ako biely šum, dážď alebo praskajúci oheň. Rozhranie svojou rafinovanosťou a eleganciou pripomína najlepšie aplikácie pre iPhone.

V ponuke je však aj veľa možností prispôsobenia. Môžete skombinovať niekoľko zvukov do personalizovanej zmesi, ktorej môžete priradiť vlastnú ikonu. Rozhranie sa dá upraviť na základe farieb aplikácie a widgetu. K dispozícii je aj rozsiahla podpora skratiek, ktorá vám dáva možnosť používať Dark Noise ako súčasť rutiny pred spaním.

Samozrejme, existuje veľa bezplatných aplikácií, ktoré ponúkajú podobné základné funkcie, ale žiadna z nich nie je tak dobrá a prepracovaná ako táto.

MyFitnessPal

Cieľom aplikácie MyFitnessPal je zlepšiť vašu kondíciu tým, že vám pomôže sledovať, čo jete. Vzhľadom na to, že takéto sledovanie často zahŕňa zaznamenávanie jedál, aplikácia to urýchľuje pomocou skenera čiarových kódov, obrovskej databázy potravín a importéra receptov. Ak máte tendenciu často jesť rovnaké jedlá, môžete si ich ukladať do kategórie Obľúbené.

Aplikácia vám po celý čas sleduje prijaté kalórie. Môžete si v nej tiež skontrolovať, ako sa vám darí plniť stanovené ciele. Možnosť prepojenia aplikácií na cvičenie znamená, že MyFitnessPal sa môže stať akýmsi centrom pre vašu všeobecnú pohodu.

Ako vždy, k dispozícii je aj profesionálna verzia. Tá výrazne rozširuje údaje a analýzy o živinách. MyFitnessPal v funguje v prostredí iOS veľmi dobre a pomáha ľahšie pochopiť, ako vás ovplyvňuje príjem potravy.

Zhrnutie

iOS je skvelým operačným systémom, ktorý umožňuje sťahovať rôzne aplikácie. Tie vám vedia nielen vyplniť voľný čas, ale taktiež zjednodušiť bežné fungovanie. Vyskúšajte jednu z aplikácií v našom zozname a uvidíte, že neoľutujete.

Často kladené otázky

Aké sú najlepšie aplikácie pre iPhone na úpravu fotografií a fotografovanie?

Medzi najlepšie aplikácie na úpravu fotografií a fotografovanie pre iPhone patria Halide Mark II – Pro Camera, Inkwork, RTRO a Apollo. Tieto aplikácie ponúkajú profesionálne nástroje, efekty a možnosti úpravy vašich snímok a videí.

Čo robí aplikácia Halide Mark II - Pro Camera výnimočnou?

Halide Mark II - Pro Camera je navrhnutá tak, aby z vášho iPhonu vyťažila maximum. Umožňuje ľahko dostupné výkonné funkcie, gestá napodobňujúce činnosti s reálnymi fotoaparátmi a inteligentne spája spracovanie Apple s potrebami profesionálnych fotografov. Okrem toho je prístupný formát RAW.

Ako funguje aplikácia Apollo a kedy je najlepšie ju použiť?

Aplikácia Apollo umožňuje pridať nové zdroje svetla na fotografie v režime Portrét, ktoré zaznamenávajú informácie o hĺbke. V ponúkanom rozhraní môžete pridať a upraviť viacero svetiel, definovať vzdialenosť, farbu, jas, rozptyl a efekty. Táto aplikácia najlepšie funguje, keď sa ponoríte do detailov a doladíte nastavenia pre realistický výsledok.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...