Najlepšie aplikácie pre iOS na rok 2021

iphone a aplikácie

Na konci a začiatku každého roka sa robia rôzne rebríčky a zhrnutia. V posledných mesiacoch je to spravidla rebríček najlepších filmov, seriálov, kníh či dokonca aplikácii. Rebríčky, ktoré sa objavujú na začiatku roka sú zas akýmsi prísľubom noviniek. Niečoho, čo sme doteraz nemali. V dnešnom článku si povieme o najlepších aplikáciách, na ktoré sa môžu tešiť vlastníci iPhonov.

Výber dobrej aplikácie z App Store je niekedy beh na dlhú trať. Apple obchod je plný rôznych aplikácii na produktivitu, motiváciu či plánovanie. Nechýbajú ani hry či programy na úpravu fotografií alebo videí. To je však len zlomok toho, čo si môžete bezplatne alebo za menší poplatok stiahnuť. Ako si však vybrať z takého veľkého množstva aplikáciu, ktorá bude stáť naozaj za to a po krátkom čase ju z mobilu nevymažete? Inšpirujte sa rebríčkami, ako je napríklad tento náš.

mobil v ruke

Pre náš článok sme otestovali niekoľko desiatok aplikácií, z ktorých sme vybrali tie najlepšie. Veľmi dobre budú pracovať ako na novom a najdrahšom iPhone 12 Pro Max, tak aj na starších modeloch. Jediné, čo budete potrebovať, ja najnovší iOS 14.

Ktoré aplikácie budú jednými z najlepších v roku 2021 a rozhodne stoja za to, aby ste ich stiahli?

Najlepšie aplikácie na úpravu fotografií a fotenie

Toto sú jedny z najlepších aplikácií na úpravu fotografií a na fotenie, ktoré sme za posledné týždne testovali. Poskytujú množstvo funkcií a možností úprav, vďaka ktorým si na svoje príde úplne každý.

Inwork

Inwork je aplikácia navrhnutá na to, aby zo sekundy na sekundu premenila vašu fotografiu na umelecké dielo. Samozrejme, túto funkciu má množstvo aplikácií, no to, aké výsledky vám poskytuje Inwork, vám nedá žiadna z nich. Príjemné užívateľské prostredie, jednoduché používanie a veľké množstvo úprav z nej robia skvelého pomocníka pre úplne každého milovníka fotografovania.

Pri úprave fotografií môžete veľmi jednoducho a rýchlo prepínať pozadie alebo meniť farbu atramentu či veľkosť ťahov, čím si celý dizajn upravujete presne podľa svojich vlastných predstáv. Výsledná snímka je podrobnejšia a abstraktnejšia.

Najviac času však rozhodne strávite pri jednotlivých filtroch. Tých je veľké množstvo. Vyberáte si čiernobiely, sépiu či komiks. Nechýba ani kreslenie perom či ceruzkou.

Najväčšou výhodou aplikácie je to, že ju môžete využívať aj bez pripojenia na internet. Fotografie tak upravujte aj počas cesty v aute alebo inom dopravnom prostriedku.

Aplikácia je platená. Stojí 2,99 $.

mobil

RTRO

Veľmi obľúbená klasická aplikácia pre fotoaparáty, ktorá poskytuje desiatky funkcií. Vytvorila ju rovnaká spoločnosť, ktorá ma na starosti aplikáciu s názvom Pro Camera. RTRO je však viac hravá a pri jej používaní si budete celý proces úpravy užívať.

Ako už z názvu vyplýva, RTRO je tak trochu retro. Poskytuje vintage filtre a zaujímavé možnosti úpravy od jemného narušenia štruktúry VHS až k zložitejším úpravám, ktoré menia celý výzor fotky. Každý filter má aj niekoľko poznámok od svojho tvorcu. Pomocou nich môžete vytvoriť tú najlepšiu snímku.

Snímanie pomocou RTRO je jednoduché. V prípade, že by ste nechceli fotografie, aplikácia umožňuje nahrávať 60 sekundové sekvencie. Nahrajte tak krátke video.

Aplikácia je zadarmo, no ponúka premium verziu, ktorá otvára ďalšie možnosti úpravy a filtrov.

Apollo

Aplikácia Apollo vám umožňuje hrať sa so svetlom a vytvárať tak zaujímavé snímky. Poskytuje taktiež "Portrait mode", vďaka ktorému vytvoríte pekné profilové fotografie na sociálne siete či dokonca umelecké snímky. Aplikácia zaznamenáva fotografie s hĺbkovými informáciami. Tie sa budú hodiť najmä profesionálnym fotografom.

Užívateľské prostredie je príjemné. Aplikácia sa používa veľmi jednoducho a ponúka priestor pre kreativitu. Kedykoľvek môžete pridať alebo odobrať svetlo, definovať efekty, farby či jas. Fotografie si upravujete presne podľa svojich predstáv.

Je však dobré poznamenať, že Apollo nie je vhodná na rýchlu úpravu fotografií. Na jej používanie si musíte vyhradiť viac času. Len tak z nej vyťažíte čo najviac.

Rovnako ako Inwork, tak aj Apollo je platená aplikácia. Nestojí však príliš veľa. Za jej používanie zaplatíte len 2,99 $.

TouchRetouch

Poslednou aplikáciou pre úpravu fotografií je TouchRetouch. Tá dokáže zbaviť fotografie nežiaducich prvkov. A síce sa s retušou môžete stretnúť aj v iných aplikáciách, táto vám ponúka detailnejšie možnosti. Nástroje, ktoré v nej nájdete, sa dajú veľmi jednoducho používať. Otvárajú vám nové možnosti, o ktorých ste možno ani len nesnívali.

Jedným klepnutím viete odstrániť rôzne škvrny alebo nedokonalosti na tvári, vyplniť medzery alebo zakryť nedokonalosti. Obrázky pokojne klonujte alebo vystrihujte.

Samozrejme, TouchRetouch nedokáže vyhrať nad drahými a profesionálnymi aplikáciami v počítači, no na mobilnú verziu je viac ako skvelá. Za 1,99 $ vám vykúzli tie najkrajšie fotografie.

mobil v ruke

Najlepšie aplikácie na úpravu videí a nakrúcanie

V prípade, že patríte k milovníkom nakrúcania videí, tieto aplikácie sú pre vás ako stvorené.

Filmatic Pro

Filmatic Pro je pre tých, ktorí túžia po skvelých videách a patria k pokročilým užívateľom. Aplikácia vám ponúka nové ovládacie prvky, ktoré klasická kamera v iPhone nemá. Nástroje majú aj živú spätnú väzbu. Nechýba vyváženie bielej, orezávanie obrazu a množstvo filtrov.

Aplikácia Filmatic Pro otvára nové možnosti každému kameramanovi. Za predpokladu, že má váš telefón dostatočný výkon, môžete zvýšiť rýchlosť snímania na 240 snímok za sekundu. Nechýba ani nakrúcanie v rozlíšení 4K. Užívateľské prostredie je elegantné a príjemné. Používa sa veľmi jednoducho.

V prípade, že videá príliš často nenakrúcate, aplikácia nemusí byť pre vás. Má taktiež vyššiu cenu - 14,99 $. Pred jej kúpou sa rozhodnite, či v skutočnosti potrebujete profesionálne nástroje a nestačí vám toho omnoho menej.

VideoGrade

Aplikácia VideoGrade je určená najmä na editovanie farieb. Poskytuje sadu nástrojov, ktoré majú množstvo filtrov a efektov. S takýmito možnosťami úpravy sa často stretnete v moderných štúdiách.

VideoGrade je určený skôr pre profesionálov, no aj začiatočníci si pri jeho používaní prídu na svoje. Užívateľské prostredie je elegantné a jednoduché. V prípade, že by ste stlačili zlý kláves, stačí jednotlivé kroky vrátiť späť.

Aplikácia je taktiež platená a stojí 5,99 $.

8mm Vintage Camera

Milovníci vintage a retro štýlu si prídu na svoje nielen pri fotografiách, ale aj pri videách. 8mm Vintage Camera je aplikácia zameraná na nakrúcanie autentických retro filmov. Inými slovami, transformuje vaše inak nedotknuté videá z iPhonu na videá, ktoré sa nakrúcali v 70. rokoch 20. storočia.

Aplikácia si zakladá na množstve filtrov, z ktorých si môžete jeden vybrať aj vy. Nechýba vyváženie bielej či dokonca chvenie, ktoré skvelo napodobňuje staré fotoaparáty či videokamery.

8mm Vintage Camera patrí k tým najlacnejším, ktoré v tomto zozname máme. Zaplatíte za ňu len 1,99 $.

mobil a notebook

Najlepšie aplikácie na zábavu

Cez mobil dnes môžete sledovať aj filmy a seriály. Aké aplikácie sú tie najlepšie?

Television Time

Aplikácia Television Time vám poskytuje prehľad o tom, aké seriály pozeráte a čo by vám rozhodne nemalo ujsť. Pokojne si do nej zapisujte najnovšie informácie o tom, kde ste skončili, ktorú sériu alebo časť ste videli a čo chcete pozerať.

Samozrejmosťou sú osobné štatistiky o tom, koľko častí ste videli za predchádzajúci mesiac alebo týždeň. Nechýba ani celkový počet častí a to, aký čas ste sledovaním už strávili.

Television Time je platená aplikácia. Nie je však drahá. Stojí len 2,99 $. Samozrejme, existujú aj neplatené, no len málo z nich vám poskytuje, to, čo táto.

Infuse Pro 6

Infuse Pro 6 je prémiový videoprehrávač. Namiesto toho, aby ste prenášali súbory do svojho iPhonu, streamujte odkiaľkovek. Stačí vám dobré pripojenie na internet a táto aplikácia.

Z hľadiska použiteľnosti a rozhrania je Infuse Pro 6 absolútnym víťazom. Jednoducho sa ovláda, poskytuje skvelé funkcie a má veľmi dobré rozlíšenie, ktoré nezískate pri všetkých aplikáciách. Dokonca, Infuse sa vie synchronizovať s vašou Apple TV. Ak ju teda využívate, určite si v tomto prípade prídete na svoje.

Nevýhodou aplikácie je to, že je pomerne drahá. Zaplatíte za ňu až 24,99 $. Rozhodne sa však oplatí.

Najlepšie aplikácie pre zdravie a cvičenie

Ak radi cvičíte a stravujete sa zdravo, tento zoznam aplikácií sa vám bude rozhodne páčiť.

mobil a počítač

Paprika Recipe Manager

Paprika Recipe Manager bude vašim spoločníkom pri každom varení. Ponúka vám tisícky rôznych jedál, ako zdravých, tak aj klasických. Jednotlivé recepty si môžete ukladať do obľúbených a kedykoľvek sa k nim vrátiť. V prípade, že sa vám nejaké jedlo podarí, pokojne sa ním aj pochváľte.

Aplikácia umožňuje filtrovať jedlo podľa toho, čo chcete variť (aký chod), prípade podľa toho, čo máte v chladničke. A pre tých, ktorí si jedlo radi plánujú, je tu možnosť synchronizácie s kalendárom.

MyFitnessPal

Patríte k ľuďom, ktorí sledujú svoj príjem kalórií? V tom prípade by vám nemala chýbať aplikácia MyFitnessPal, ktorá patrí už roky medzi veľmi obľúbené. Ponúka možnosť sledovať si príjem nielen podľa kalórií, ale taktiež podľa makroživín (bielkovín, sacharidov a tukov). Obsahuje tisícky rôznych potravín a možností, ako si jedlo zapisovať.

Okrem toho, dá sa prepojiť s aplikáciami na cvičenie. Jednoducho tak sledujete aj svoj výdaj a podľa neho upravujete každodenný príjem.

Zhrnutie

 Aplikácie sú dôležitou súčasťou každého mobilného telefónu. Uľahčujú nám život a poskytujú množstvo zábavy. V App Store nájdete tisícky rôznych, z ktorých je niekedy príliš ťažké vybrať tú správnu. Ak chcete na prvý raz stiahnuť tú najlepšiu, nechajte si poradiť našim rebríčkom.

Zdroj: techradar.com

Často kladené otázky

Aké sú najlepšie aplikačné tipy pre iPhone na rok 2021?

Medzi top aplikácie na úpravu fotografií a fotenie, ktoré určite stoja za vyskúšanie patrí Inwork, RTRO a Apollo. Inwork vyniká svojimi funkciami a výsledkami pri úprave fotografií, RTRO prináša vintage filtre a zábavné možnosti úprav, a Apollo ponúka hru so svetlom a vytvorenie zaujímavých snímok.

Ako vybrať aplikáciu z App Store, ktorá bude stáť za to?

Inšpirujte sa rebríčkami a hodnotiacimi článkami, ako je napríklad tento. Otestujte navrhované aplikácie a overte, ako vám vyhovujú. Vždy však vyhľadávajte tie, ktoré sú kompatibilné s vaším zariadením a najnovším iOS 14.

Na aké aspekty aplikácií by som sa mal zamerať pri výbere?

Zamerte sa na užívateľské prostredie, jednoduchosť použitia, množstvo funkcí, možností úprav a kvalitu výsledku. Pri niektorých aplikáciách je výhodou aj možnosť použiť ich bez pripojenia na internet.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...