Máte problémy s nepresnou GPS? Vyriešte ich pomocou týchto trikov

malé auto na mape

GPS nám v mnohých prípadoch skvelo pomáha. Dostane nás z bodu A do bodu B bez toho, aby sme vôbec poznali cestu. Občas sa však stáva, že navigácia nie je úplne presná. Čo s týmto problémom robiť?

GPS v mobile

1.GPS nesmie stáť nič v ceste

Vo vozidle musíte nájsť navigácii správne miesto, kde na ňu budete dobre vidieť a kde bude mať priame spojenie so satelitmi. Dobré je nainštalovať ju na prednú palubovku, kde aj vo väčšine prípadov býva.

Takéto miesto bude dobré nielen pre vás, ale taktiež pre samotnú navigáciu. Pomôžete jej získať lepší signál.

2. Vyhýbajte sa miestam so zlým signálom

Bohužiaľ, nie vždy sa nachádzame na mieste, kde je dobrý signál. Pre správne pracovanie navigácie je však práve signál základom.

Veľké množstvo stromov alebo iné prekážky často blokujú alebo rušia príjem. Znižuje sa tak presnosť údajov, ktoré GPS poskytuje.

3. GPS pravidelne nabíjajte

Najlepší výkon GPS získate len vtedy, ak je plne nabitá. Preto ju po každej ceste nezabudnite skontrolovať.

4. Nezabúdajte na aktualizáciu

Väčšina navigácií poskytuje možnosť pravidelnej aktualizácie. Vďaka tomu vedia podať ten najlepší výkon a nestane sa, že vás zavedú na cestu, ktorá už neexistuje alebo je zatvorená.

5. Použite anténu

Pre ten najlepší signál je dobré staviť na anténu. Navigácia bude vďaka nej pracovať omnoho presnejšie.

GPS v aute

6. Režim úspory energie

Ešte predtým, ako nasadnete do auta, je dobré pozrieť sa, či GPS nie je v režime šetrenia batérie alebo energie. Tieto režimy zamedzujú niektorým funkciám, ktoré budete na ceste potrebovať.

7. Prehľadná mapa pomáha orientácii

Mnohé GPS poskytujú aj možnosť zobrazovania mapy na obrazovke. Vďaka tomu viete, kam idete. Nehovoriac o tom, že sa budete cítiť lepšie, pretože budete vedieť, že GPS vás vedie správnym smerom.

Často kladené otázky

Prečo nie je moja GPS úplne presná a čo s tým môžem robiť?

GPS môže byť nepresná kvôli viacerým faktorom, ako napríklad zlému umiestneniu v aute, slabému signálu alebo neaktualizovanej verzii máp. Aby ste zlepšili presnosť GPS, umiestnite ju tak, aby mala priame spojenie so satelitmi, vyhýbajte sa miestam so zlým signálom, pravidelne nabíjajte GPS, nezabúdajte na pravidelné aktualizácie a v prípade potreby použite anténu. Zároveň skontrolujte, či GPS nie je v režime šetrenia energie a zabezpečte prehľadnú zobrazenie mapy.

Aké faktory ovplyvňujú signál GPS?

Signál GPS môže byť ovplyvnený rôznymi faktormi, ako napríklad veľkým množstvom stromov alebo inými prekážkami, ktoré blokujú alebo rušia príjem. Pre lepší signál sa odporúča umiestnenie GPS na prednej palubovke a použitie antény pre presnejšiu prácu navigácie.

Prečo by som mal aktualizovať svoju GPS a ako často to robiť?

Pravidelná aktualizácia GPS zabezpečí, že máte najnovšie a najpresnejšie informácie o cestách, čo zase zlepší presnosť navigácie. Vďaka tomu sa vyhnete situáciám, keď by vás GPS zaviedla na neexistujúce alebo zatvorené cesty. Odporúča sa sledovať aktualizácie od výrobcu GPS a vykonávať ich podľa potreby.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...