Kuchynská linka ako z časopisu: Stavte na dve farby!

kuchyňa

Jednofarebným kuchyniam odzvonilo a nahradili ich dvojfarebné kuchynské linky a dekorácie. Kombinácia dvoch farieb je zaujímavá a pritiahne pozornosť. Hodí sa ako do menších, tak aj do väčších kuchýň. Stavte na tento trend aj vy a uvidíte, že neoľutujete.

moderná kuchyňa

Čo rok to iný trend

Určite ste si stihli všimnúť, že rovnako ako v móde, tak aj v interiérovom dizajne prichádza každý rok k určitým zmenám. Trendy a štýly sa menia a to, čo bolo trendy celý minulý rok, nie je trendy počas tohto. Niet sa však ani čomu čudovať. Doba ide stále dopredu a prináša so sebou zaujímavé kúsky.

Dvojfarebný trend má však jednu veľkú výhodu. Je nadčasový, vďaka čomu bude moderný nie jednu, ale rovno niekoľko sezón. Kuchyňa bude vyzerať dobre roky bez toho, aby ste ju menili.

Nebojte sa farieb

Mnohí sú naučení na jednofarebný trend, ktorý kraľuje už roky. Kuchynská linka, ktorej vrchná doska je v rovnakom odtieni ako skrinky či zásuvky vyzerá dobre, no nijakým spôsobom neprekvapí či nezaujme. Často splýva a na to, aby vyzerala moderne, je potrebné doplniť ju rôznymi doplnkami.

Nasledujúce roky však bude jednofarebný mdlý trend v pozadí a nahradí ho kuchyňa, ktorá hrá farbami. Dvojfarebné kuchynské linky sú už teraz veľkým hitom. S prichádzajúcim rokom 2021 sa však trend bude tešiť ešte väčšej obľube.

Kombinovať môžete nielen farby, ale taktiež textúry prírodných materiálov či vzory. Netreba zabúdať ani na povrchové úpravy. Matná s leskom sú kontrastom, ktorý pri správne zvolených odtieňoch vyzerá skvelo.

barové stoličky v kuchyni

Príťažlivý kontrast

Kontrast dvoch odlišných farieb bol príťažlivý pre mnohých vždy. Ak sa vám páčil, pokojne naň pri zariaďovaní kuchyne stavte. Najobľúbenejšou kombináciou je čierna a biela. Mnohí však namiesto čiernej volia aj iné farby, ako napríklad tmavozelenú alebo tmavofialovú.

Tmavé farby si veľmi dobre rozumejú s kovovými kúskami. Nebojte sa preto k čiernej a bielej pridať ešte zlatú alebo striebornú. Zlatá pôsobí luxusne, strieborná skôr stroho a minimalisticky.

Ak si však vyberiete dve úplne odlišné farby, mali by ste mať prvok, ktorý ich bude spájať. Môže to byť napríklad spomínaná zlatá alebo strieborná.

Tón v tóne

Ak nie ste príliš veľkým milovníkom kontrastu, netreba sa báť. Dvojfarebný trend má ešte jednu možnosť, a to kombinovať dve farby tón v tóne. To znamená, vyberajte farby, ktoré sú podobné.

Veľmi dobre vyzerá biela a béžová alebo čierna a sivá. Prípadne vyberte rovnakú farbu len vo viacerých odtieňoch. Bledozelená a tmavozelená alebo bledomodrá a tmavomodrá sú stávkou na istotu.

Do týchto kombinácii môžete taktiež zvoliť kovové doplnky vo forme zlatej alebo striebornej.

minimalistická kuchyňa

Dve stačia

Dvojfarebný trend sa nazýva dvojfarebným hlavne z dôvodu, že v ňom kombinujete dva odtiene. Vyhnite sa pridávaniu tretej alebo štvrtej farby. Kovové odtiene ako zlatá a strieborná sú výnimkou. Dokážu skvelo celý výzor rozbiť. Iné farby by však mohli pôsobiť príliš chaoticky.

Ak ste si farby stále nevybrali, môžete sa inšpirovať TOP farbami do kuchýň na rok 2021. Medzi tie naj budú patriť zelená (všetky odtiene), modrá a slivková.

Zhrnutie

Kuchyňa je pracovnou miestnosťou, ktorá musí byť najmä praktická. To však nevylučuje možnosť, že bude štýlová a trendy. Zariaďte si ju podľa najnovších trendov a uvidíte, že sa vám v nej bude nielen dobre robiť, ale taktiež sa v nej budete skvelo cítiť.

Často kladené otázky

Aký je nový trend v kuchynskom zariadení?

Nový trend v kuchynskom zariadení spočíva v kombinácii dvoch farieb, ktorá pritiahne pozornosť a hodí sa ako do menších, tak aj do väčších kuchýň. Dvojfarebné kuchynské linky a dekorácie sú nadčasové a moderné nielen v roku 2021, ale aj v nasledujúcich rokoch.

Aké sú možnosti kombinácie farieb pri dvojfarebnom trende?

Dvojfarebný trend ponúka možnosti kontrastného spojenia dvoch odlišných farieb (ako napríklad čiernej a bielej) alebo kombinácie dvoch podobných farieb (tón v tóne), ako napríklad biela a béžová či čierna a sivá. Taktiež je možné vybrať rovnakú farbu v rôznych odtieňoch, ako napríklad bledozelenú a tmavozelenú, a doplniť ju kovovými doplnkami vo forme zlatej alebo striebornej.

Čo by som mal zvážiť pri výbere farieb pre svoju dvojfarebnú kuchyňu?

Pri výbere farieb pre dvojfarebnú kuchyňu by ste sa mali snažiť kombinovať maximálne dve farby, aby celkový výsledok nepôsobil chaoticky. Kovové odtiene ako zlatá a strieborná sú výnimkou a dokážu skvelo celý výzor rozbiť. Môžete sa tiež inšpirovať TOP farbami do kuchýň na rok 2021, medzi ktoré patria zelená (všetky odtiene), modrá a slivková.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

wellness interiér

Wellness dizajn: Interiérový štýl, ktorý vám pomôže dobiť všetku stratenú energiu

Naše domovy sa za posledných pár rokov stali našimi bezpečnými prístavmi. Stále viac ich využívame na oddych a regeneráciu, preto je úplne normálne...

interiérové trendy

Top interiérové trendy, ktoré budú kraľovať roku 2023

Prechod do “bežného života”, ktorý sme mali pred pandémiou koronavírusu, nebol jednoduchý. Vysoké ceny plynu a bývania, globálna neistota a...

organizácia kabátov

Ako si zorganizovať skriňu s kabátmi?

Väčšina domácností je vybavená typickou skriňou na kabáty – jedna krátka tyč, jedna horná polica, trochu priestoru na podlahe a štandardné dvierka,...

home office

Home office: Tipy, ktoré vám pomôžu lepšie sa sústrediť na prácu

Home office alebo práca z domu sa od roku 2020 stala bežnou súčasťou nášho pracovného života. Mnohé firmy sa síce po uvoľnení opatrení vrátili do...