Kozmetické triky, ktoré nikdy nevyjdú z módy. Na tieto rozhodne stavte aj vy!

krém

Tak ako móda, aj kozmetický svet prechádza mnohými štýlmi a trendmi. Niektoré sú zaujímavé a vydržia dlho, iné len rýchlo prejdú a už o pár mesiacov rozhodne IN nie sú. My sme sa dnes rozhodli pozbierať niekoľko kozmetických vychytávok, ktoré nikdy nevyjdú z módy a vyzerajú perfektne.

Prirodzený mejkap

Nie je snáď nič krajšie ako to, keď si žena dá na tvár jemnú vrstvu mejkapu, ktorá len zakryje menšie nedostatky a zjednotí pleť. Mnohé ženy majú krásnu pleť aj bez toho, aby si mejkap vôbec dávali a pleť zbytočne zaťažujú. Bohužiaľ, v dnešnej dobe je veľmi obľúbený trend "umelých" tvárí, kedy si už mladé dievčatá dávajú na tvár vrstvy mejkapu. Výsledný efekt rozhodne nie je prirodzený.

Ak chcete vyzerať dobre a trendy, rozhodne stavte na prirodzený mejkap, ktorého súčasťou je minimum produktov, ktoré použijete.

Dymové líčenie

Chystáte sa na večeru alebo nejakú slávnosť? Rozhodne by ste mali staviť na tmavšie líčenie, ktoré sa na večerné udalosti perfektne hodia. Keď sa budete maľovať doma sama, zvážte dymové líčenie, ktoré vyzerá veľmi štýlovo, žensky a tajomne.

Pre tie, ktoré sa boja tmavých farieb je dymové líčenie ešte lepšie, pretože farba nie je tak tmavá. Očné tiene musia byť pri dymovom líčení dobre rozotreté a jemné. Líčenie jednoducho nesmie vyzerať príliš agresívne.

Klasika s názvom červený rúž

V kozmetike neexistuje okrem červeného rúžu asi žiaden produkt, ktorý by vydržal všetky trendy, ktoré prišli a následne odišli. Klasika, ktorá nemá páru, vyzerá žensky, štýlovo a zvýrazňuje pery je po rokoch stále tak obľúbená ako aj v minulosti.

Príkladom je aj samotná Marylin Monroe, ktorá červené pery zbožňovala.

Mačacie oči

Je tu niekto, komu sa nepáčia krásne precízne čierne linky? Asi nie. Len málo ľudí sa nezhodne v tom, že očné linky sú veľmi ženské a oči skvelo zvýraznia. V dnešnej dobe na ne nedá dopustiť viacero známych tvárí vrátane Ariany Grande, ktorá ich má ako poznávací znak.

Husté obočie

O obočí by sa toho dalo rozprávať veľa. To si totižto prešlo naozaj obrovskými zmenami. Kým dnes sa stavia skôr na prirodzenosti, v 90. rokoch minulého storočia bol obľúbený trend tenkého obočia, ktoré sa často zvýrazňovalo ceruzkou na obočie.

Aj napriek mnohým trendom si husté obočie vždy prerazilo cestu a tak je to aj dnes. Čím hustejšie obočie, tým lepšie. Preto nabudúce, keď vezmete pinzetu, premyslite si, či chcete predsa len všetko vytrhať alebo si nechať obočie hustejšie.

Ofina

Niektoré si možno teraz udierate hlavu a hovoríte, že ofina bola tým najhorším, čo ste svojím vlasom mohli urobiť. Pravdou však je, že ofina, aj napriek mnohým negatívnym pocitom viacerých žien, ostáva stále v kurze. A tým nemyslíme len bežnú ofinu cez celé čelo, zarovnanú tesne nad obočie, ale taktiež "courtain bangs", ktoré sú známe tým, že sú rozdelené na dve časti a skvelo dopĺňajú tvár. Takéto ofiny by sa vám mohli zapáčiť.

Bob

Posledným trendom, ktorým uzavrieme dnešný článok, a ktorý sa taktiež radí medzi vlasové trendy, je legendárny účes s názvom bob. Asi neexistuje na svete žena, ktorej by sa bob nehodil.

Bob tu vždy bol a je. Práve v roku 2019 zažívajú krátke vlasy, a najmä boby, veľký návrat. Mnohé známe osobnosti Hollywoodu si dali ostrihať svoje dlhé hrivy, a preto, ak rozmýšľate nad zmenou účesu, bob by mohol byť to, po čom túžite.

Často kladené otázky

Aké trendy v kozmetike nikdy nevyjdú z módy?

Prirodzený mejkap, dymové líčenie, červený rúž, mačacie oči, husté obočie, ofina a bob účes sú klasické trendy, ktoré vydržia v kozmetike dlhodobo.

Ako dosiahnuť prirodzený mejkap?

Prirodzený mejkap znamená aplikovať jemnú vrstvu mejkapu len na zakrytie menších nedostatkov a zjednotenie pleti. Klúčom je použitie minimálneho množstva produktov a nezaťažovanie pleti zbytočne.

Čo je dymové líčenie a ako ho správne urobiť?

Dymové líčenie je tmavšie líčenie ideálne pre večerné udalosti, pri ktorom sa očné tiene musia byť dobre rozotreté a jemné, aby neboli príliš agresívne. Túto techniku môžu vyskúšať aj tie, ktoré sa boja tmavých farieb, pretože dymové líčenie nie je až tak tmavé.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...