Jeseň a zimu ovládne koža. Máte ju v šatníku aj vy?

jesenné outfity

Koža bola vždy považovaná za kúsok, ktorý z módy len tak nevyjde. Skvelo sa nosí, je príjemný a na človeku dobre vyzerá. Jeho výhodou je najmä to, že mnohé "náhrady", ktoré nie sú skutočnou kožou, vyzerajú prirodzene a reálne.

Poďme sa spoločne pozrieť, ktoré kúsky sú v tejto sezóne IN a budú sa nosiť nielen počas celej jesene, ale taktiež zimy.

Kožené kabelky

Stávka na istotu a bežná vec, ktorú máme doma snáď všetky. Kožené alebo aspoň koženkové kabelky sú presne tým kúskom, ktorý sa jednoducho kombinuje, je štýlový a z módy nevyjde nikdy. Mať doma jednu väčšiu a jednu menšiu v klasickej čiernej farbe je istota. Doma by vám nemali chýbať.

Bežný klasický look dokáže čierna kabelka skvelo dotvoriť a oživiť. Taktiež sa hodí ako k elegantnému, tak aj športovému outfitu.

Kožená bunda

Rovnako ako kabelka, tak aj kožená bunda je kúsok, ktorý nechýba doma snáď nikomu. Je to presne ten druh oblečenia, ktorý sa hodí ako do športového, tak aj do elegantného outfitu, jednoducho sa kombinuje a príjemne sa nosí.

Mnohé kožené bundy nájdete v zateplených prevedeniach, vďaka čomu sa budú hodiť aj do sychravého a studeného počasia.

Kožený kabát

Tento rok prišiel na trh kožený kabát, ktorý púta pozornosť už z diaľky. Je to módny trend, ktorý sa po rokoch vracia a my ho milujeme. Vďaka tomu, že je z kože, ho môžete nájsť v rôznych farebných prevedeniach a štýloch. Vybrať si môžete aj z jednotlivých dĺžok.

Dávajte si však pozor. Pri kombinovaní farebných kabátov je občas ťažké nájsť správne oblečenie "pod". Najlepšie spravíte ak ostanete pri nude alebo tmavších farbách.

Ku koženému kabátu nie je vhodné kombinovať niečo ďalšie kožené. Koža je totižto sama o sebe celkom výrazným materiálom.

Kožená sukňa

Kým po minulé roky bola kožená sukňa skôr kúskom, ktorý sa nosil v kratších prevedeniach, tento rok prichádza v úplne inom šate. IN je totižto sukňa, ktorá je omnoho dlhšia a to rovno pod alebo tesne nad kolená v kombinácií s výraznejším opaskom na páse. Namiesto opaska však na sukni môže byť nejaký iný doplnok alebo aplikácia.

Takáto kožená sukňa však nie je úplne pre každého a dávať pozor by si mali najmä nižšie ženy. Tým by totižto mohla nepekne deformovať postavu a obrať ich o veľmi dôležité centimetre.

Tieto sukne sa najlepšie kombinujú s vysokými opätkami.

Kožené nohavice

Celý článok ukončíme jedným veľmi sporným kúskom odevu, na ktorý má každý iný názor. Kožené nohavice sú mnohými milované, no taktiež nenávidené. Na ich nosenie musí mať človek trochu odvahy, pretože v nesprávnej kombinácií môžu vyzerať vulgárne. Ak ich však zapracujete do outfitu správne, budete vyzerať ako diva.

Malá rada na záver

Koža je síce priateľ, no dokáže urobiť aj veľa "problémov". Do outfitu nikdy nekombinujte dva príliš výrazné kožené kúsky ako napríklad sukňu a bundu. Celý kožený outfit je totižto pasé a nevyzerá dobre. Naopak, kombinácia koženej sukne a kabelky môže vyzerať dobre. Kabelka by však mala byť malá.

Kožu nikdy nekombinujte s kožou, takéto outfity nevyzerajú dobre, vyzerajú skôr vulgárne a rozhodne nimi neoslovíte.

Často kladené otázky

Aké sú populárne kožené kúsky v tejto sezóne?

V tejto sezóne sú populárne kožené kabelky, bundy, kabáty a sukne. Kožené bundy sú vhodné na športový aj elegantný outfit, kým kožené kabáty sú v rôznych farebných prevedeniach a dĺžkach. Takisto kožené nohavice sú módny trend, aj keď môžu byť sporné v niektorých kombináciách.

Ako by som mal kombinovať kožené kúsky v outfite?

Dávajte si pozor na kombináciu príliš mnohých kožených kúskov, ako sú napríklad sukne a bundy alebo dve príliš výrazné kožené časti. Radšej kombinujte kožu s inými materiálmi alebo vyberte jeden výrazný kožený kúsok, napríklad koženú sukňu s malou kabelkou. Pri farebných kabátoch je lepšie ostať pri tmavších alebo nude farbách a nepoužívať niečo ďalšie kožené.

Čo by som mal vedieť o kožených sukniach?

Kožené sukne sú v tejto sezóne trendom, pričom populárne sú dlhšie modely tesne nad alebo pod kolenami s výrazným opaskom na páse alebo iným doplnkom. Nižšie ženy by si mali dávať pozor pri výbere tejto sukně, pretože môže deformať postavu a oberať o dôležité centimetre. Najlepšie sa kombinujú s vysokými opätkami.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

crossbody kabelka

eObuv kabelky: Aké všetky prevedenia sú k dispozícii?

Pri nákupe kabeliek a ďalšieho príslušenstva máte k dispozícii veľa rôznych kamenných aj internetových obchodov. Jedným z nich je e-shop eObuv,...

topánky na opätku

eObuv zaujímavosti: Prekvapivé fakty o obľúbenom online obchode

Rovnako ako oblečenie, aj obuv si dnes môžete zaobstarať pohodlne z domova, bez toho, aby ste míňali energiu či čas prezeraním kamenných obchodov....

nákupná taška

Zaujímavosti, ktoré ste nevedeli o e-shope About You

Internetový obchod About You je jedným z najpopulárnejších na slovenskom trhu. Jeho široké portfólio, vysoká kvalita a výhodné ceny lákajú mnohých...

šaty

About You šaty: Aké kúsky si môžete zaobstarať z tohto internetového obchodu?

About You je obľúbený internetový obchod, ktorý má širokú ponuku zaujímavých kúskov za skvelé ceny. Vyberať si z nej môžu ako ženy, tak aj muži či...