Je OnePlus 8 Pro vodeodolný?

iPhone

Čoraz viac ľudí dnes venuje pozornosť mobilným telefónom OnePlus. Nezaujímajú sa iba o výkon OnePlus, fotoaparátu alebo ceny. Sú tu aj ďalšie veci, na ktorých im záleží. Napríklad to, či novo vydané verzie OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro od spoločnosti OnePlus sú vodotesné a prachotesné. Cena OnePlus 8/8 Plus je totižto celkom vysoká a to je dôvod, prečo ľudia od nich očakávajú viaceré dodatočné funkcie. Poďme sa spolu na špecifikácie OnePlus 8 Pro pozrieť.

Na trhu dnes nájdete hneď niekoľko hlavných vlajkových telefónov rôznych spoločností, ktoré podporujú vodotesnosť a prachotesnosť na úrovni IP68. Medzi ne sa radia napríklad mobilné telefóny od značky Apple či Samsung. Na druhej strane, telefóny ako Xiaomi Mi 10, HUAWEI P40 a pripravovaná séria MEIZU 17 vodotesnosť IP68 nepodporujú. OnePlus vždy neoficiálne ponúka vo svojich telefónoch určité funkcie, nikdy však svoje zariadenia necertifikovali oficiálnym hodnotením. Našťastie, tieto zmeny prišli s novou radou telefónov OnePlus 8 Pro!

OnePlus 8 Pro ponúka odolnosť proti vode a prachu certifikovanú podľa IP68 na všetkých trhoch. Ak si však zakúpite model, ktorý Pro nie je, čiže OnePlus 8, odolnosť proti vode a prachu nedostanete. Certifikát totižto nemá.

fotenie mobilom

Hodnotenie IP68 OnePlus 8 Pro znamená jeho prachotesnosť a možnosť jeho používania pod vodou do jedného metra na dlhšiu dobu. Zvyčajne to znamená časové obdobie okolo 30 minút. Čím dlhšie však budete telefón pod vodou mať, tým je pravdepodobnejšie, že sa začne kaziť.

Ako je na tom pri plávaní?

Aj keď OnePlus 8 Pro podporuje vodotesnosť IP68, plávanie s ním sa neodporúča. Dôvodov je niekoľko. Tým hlavným je to, že v bazéne alebo v mori je veľa stopových prvkov, ktoré môžu spôsobiť nepredvídateľné poškodenie vášho telefónu . Naviac dlhodobé namáčanie vo vode je pre OnePlus 8 Pro škodlivé.

Ak chcete používať OnePlus 8 Pro pod vodou len raz za čas, napríklad na fotografovanie, je správnym riešením. Najlepšie však urobíte, keď mobil dáte do nepremokavého puzdra.

Často kladené otázky

Je OnePlus 8 Pro vodotesný a prachotesný?

Ano, OnePlus 8 Pro ponúka odolnosť proti vode a prachu certifikovanú podľa IP68. To znamená, že zariadenie je prachotesné a je možné ho používať pod vodou do jedného metra na dlhšiu dobu, obvykle okolo 30 minút. Avšak model OnePlus 8 nie je certifikovaný a odolnosť proti vode a prachu neponúka.

Môžem s OnePlus 8 Pro plávať?

Hoci OnePlus 8 Pro podporuje vodotesnosť IP68, plávanie s ním sa neodporúča. Vo vode bazéna alebo mora sú stopové prvky, ktoré môžu spôsobiť nepredvídateľné poškodenie vášho telefónu a dlhodobé namáčanie vo vode môže byť pre zariadenie škodlivé.

Aký je správny spôsob používania OnePlus 8 Pro pod vodou?

Ak chcete používať OnePlus 8 Pro pod vodou len raz za čas, napríklad na fotografovanie, je to možné. Najlepšie však urobíte, keď mobil dáte do nepremokavého puzdra, čo zabezpečí jeho ochranu pred poškodením.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...