Je GoPro Hero 8 vhodná na fotografovanie alebo nakrúcanie krátkych videí?

GoPro kamera

Ako väčšina z nás vie, Go Pro je značka, ktorá predáva profesionálne kamery. Tento typ kamier je vhodný skôr na akčnejšie dobrodružstvá, kde by sa bežné fotoaparáty či kamery ihneď zničili. Milovníci extrémnych športov tieto kamery milujú a my sa im ani nečudujeme. Výkon, ktorý kamery podávajú je naozaj vysoký.

Model GoPro Hero 7 bol vlajkovou loďou pre milovníkov adrenalínových športov, ktorí chcú kvalitnú kameru za skvelú cenu. Onedlho na trh zavíta jeho nástupca, GoPro Hero 8. Bude nová generácia poskytovať rovnakú vynikajúcu kvalitu, alebo to bude ešte lepšie? Budete môcť na GoPro Hero 8 nakrúcať bežné videá zo života a používať ho na fotografie? V dnešnom článku vám o tom povieme viac.

Môžete na GoPro Hero 8 fotiť fotky?

Samozrejme. GoPro sú síce kamery, ktoré patria medzi tie najznámejšie a najlepšie na video, no môžete nimi aj fotiž. Všetky zariadenia GoPro vám vytvárajú fotky vo formáte JPG. Niektoré z najnovších modelov však môžu používať aj RAW vo formáte GOPro.gpr. Na tom však nie je nič zlé.

Kým pre malý snímač a širokouhlý objektív nie je optická stabilizácia obrazu, fotografie, ktoré odfotíte na GoPro nemusia byť tak kvalitné ako tie, ktoré urobíte so svojím smartfónom. Aj napriek tomu sa však výrobok bude snažiť poskytnúť vám maximum.

Aké sú výhody používanie GoPro namiesto mobilného telefónu?

Mnoho mobilných telefónov podporuje pri nahrávaní videa iba 30 snímok za sekundu. TO síce nie je problém počas normálneho záznamu videa, no keď cestujete niekam a idete vyššou rýchlosťou, mobil vám nedá také skvelé zábery ako GoPro. To totižto sníma 60 snímok za sekundu čo znamená, že zachytíte úplne všetko. Výsledný záznam bude jasný a bude na ňom všetko vidno.

Samozrejme, nie každý chodí lyžovať a potápať sa každý deň, no sú veci, ktoré robíme často ako napríklad rôzne športy. So systémom GoPro s rýchlosťou 120 snímok za sekundu môžete snímať kvalitné filmy.

Bude najnovší GoPro vhodný na nakrúcanie bežných videí a vlogov?

Prvou vecou, ktorú musíte vedieť je, že GoPro nemá zoom a ani zaostrenie. TO znamená, že keď budete nakrúcať sami seba, nemôžete rozostriť pozadie. Práve to je dôvod, prečo mnohí ľudia nepoužívajú GoPro na nakrúcanie vlogov alebo videí, v ktorých nakrúcajú sami seba.

GoPro

GoPro však môžete k vlogom použiť ako doplnok. Nejaké zábery alebo snímky môžu samotné video oživiť. Tento typ kamery so sebou totižto môžete nosiť na hlave alebo pripnutý hocikde na svojom tele. Vlog tak bude bohatší o zaujímavé zábery.

Druhý dôvod, prečo GoPro nie je vhodný na tento typ videí je najmä to, že scény by mohli byť monotónne, keďže GoPro vám nezaostrí na jeden objekt, ktorý potrebujete. GoPro kamery sú totižto vhodné najmä na extrémne športy a podobné aktivity, ktoré sa rozhodne oplatí mať nakrútené.

Často kladené otázky

Je možné fotografovať s GoPro Hero 8?

Áno, s GoPro Hero 8 je možné nielen natáčať videá, ale aj fotografovať. Všetky zariadenia GoPro vytvárajú fotky vo formáte JPG, pričom niektoré novšie modely podporujú aj formát RAW vo formáte GoPro.gpr. Avšak kvôli malému snímaču a širokouhlému objektívu bez optickej stabilizácie obrazu nemusia byť fotografie z GoPro tak kvalitné ako tie z vášho smartfónu.

Aké sú výhody používanie GoPro oproti mobilnému telefónu pri nahrávaní videí?

GoPro kamery ponúkajú vyššiu rýchlosť záznamu, až 60 snímok za sekundu, čo je výhodné pri rýchlejších pohyboch alebo pri zázname akčných dobrodružstiev, keďže výsledný záznam bude jasnejší a všetko bude na ňom dobre vidieť. Mobilné telefóny zväčša podporujú iba 30 snímok za sekundu. Navyše, s GoPro systémom dokážete pri rýchlosti 120 snímok za sekundu snímať ešte kvalitnejšie filmy.

Je GoPro Hero 8 vhodná na nakrúcanie bežných videí a vlogov?

GoPro kamery, vrátane Hero 8, nie sú primárne navrhnuté na nakrúcanie bežných videí a vlogov, keďže nemajú zoom ani zaostrenie, a teda neumožňujú rozostriť pozadie. Preto mnoho ľudí na vlogy a sebakrútené videá používa iné kamery. Avšak GoPro môže byť vhodný ako doplnok, hlavne pre zaujímavé zábery z rôznych uhlov a pripevnení - na hlave, tele atď. Tým môže oživiť celkový obsah. Dôležité je tiež zohľadniť, že kamery GoPro sú ideálne pre extrémne športy a podobné aktivity, ktoré si žiadajú odolnejšie zariadenie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...