Domáca zrmzlina? Vyskúšajte tieto recepty

0

Leto sa končí a vy premýšľate jedine nad tým, ako by ste mohli zastaviť čas a trochu si ho predĺžiť? Namiesto toho, aby ste hľadali nemožné cesty, ako sa vyhnúť nadchádzajúcej jeseni, by ste si mali užiť posledné teplé dni presne tak, ako sa patrí.

Súčasťou dlhých letných dní a večerov je nielen teplo a kúpanie, ale taktiež chutná dobrá zmrzlina. Ak doma žiadnu nemáte, nekupujte ju v obchode. Jednoducho si ju pripravte doma. Presne podľa vašich chutí a preferencií.

nanuky

Domáca zmrzlina bez konzervantov a farbív

Domáca zmrzlina má nielen lepšiu chuť, ale taktiež zloženie. Obsahuje totižto len tie zložky, ktoré do nej dáte vy. Viete o tom, aké suroviny ste použili na jej výrobu, či sú stále v záruke a aké majú zloženie.

Plus, výhodou je, že na domácu zmrzlinu nepotrebujete špeciálny výrobník. Zmrzlinu si viete vytvoriť veľmi jednoducho aj bez neho pomocou iných prostriedkov, ako napríklad umelohmotné nádobky.

Poďme si teda spomenúť obľúbené príchute a to, ako sa k nim dopracujete.

Chcete profesionálnu zmrzlinu? Vyberte si k nej správne príslušenstvo:
Sage zmrzlinovač Alza.sk
Klarstein Creamberry zmrzlinovač Alza.sk
Zmrzlinovač Guzzanti GZ 157 Alza.sk

Slaný karamel

Príchuť slaný karamel je dnes veľmi obľúbená. Príjemná sladká chuť v kombinácií so soľou zaujme a prekvapí. Mnohí tvrdia, že na prvé ochutnanie im slaný karamel nechutil, no po čase si naň zvykli.

Výhodou tohto receptu je najmä to, že pri vynechaní soli si môžete urobiť len klasickú, karamelovú zmrzlinu.

Čo budete potrebovať?

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 kondenzované mlieko
  • 125 g karamelu
  • 1 lyžička morskej soli (tú môžete vynechať v prípade, že chcete len karamelovú zmrzlinu)

Postup:

Vo veľkej mise si vyšľahajte smotanu do tuhej konzistencie. Pridajte kondenzované mlieko a všetko zmiešajte. Následne pridajte vychladnutý karamel.

Karamel si spravíte veľmi jednoducho. Na miernom ohni nechajte rozpustiť cukor s jednou lyžičkou soli (vynechajte v prípade, že chcete len karamelovú zmrzlinu). Po krátkej chvíli začne cukor karamelizovať. Vtedy ho dajte dolu z ohňa a za občasného miešania nechajte vychladnúť.

Vytvorenú zmes dajte do nádoby s vekom a ozdobte karamelom alebo soľou. Vložte ju do mrazničky a nechajte chladiť minimálne 8 hodín.

domáca zmrzlina v miske

Mätová zmrzlina s čokoládou

V prípade, že ste milovníkmi mäty, si na svoje prídete v tomto recepte. Rovnako ako predchádzajúci, aj tento je veľmi jednoduchý.

Čo budete potrebovať?

  • 2 hrste čerstvej mäty
  • 150 g kryštálového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 200 ml mlieka
  • 80 g čokolády

Postup

Mätu nasekajte a zmiešajte s cukrom a nasekanou čokoládou. Šľahačku vyšľahajte dotuha, postupne k nej pridajte mlieko a ďalej šľahajte. Ku koncu pridajte mätu s čokoládou a cukrom.

Takto pripravenú zmrzlinu umiestnite v nádobe s vekom do mrazničky. Nechajte chladiť minimálne 8 hodín.

zmrzlina

Jogurtová zmrzlina s ovocím

Máte chuť na niečo svieže s ovocím? Jogurtová zmrzlina je v tomto prípade tým najlepším. Vyskúšajte ju aj vy.

Čo budete potrebovať?

  • 3 šálky ovocia podľa vášho výberu (ríbezle, jahody, maliny)
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 1 šálka cukru
  • 1 a pol šálky jogurtu
  • 1 šálka mlieka

Postup:

Ovocie, citrónovú šťavu a cukor zohrejte v hrnci na miernom plameni. Keď je ovocie mäkké, rozpučte ho. Keď je cukor rozpustený, odstavte a nechajte vychladnúť.

Do vychladnutej zmesi pridajte jogurt a preložte do nádoby. Nechajte v mrazničke minimálne 8 hodín a následne podávajte.

Zhrnutie

Domáce zmrzliny sú skvelým osviežením počas každého horúceho počasia. Hodia sa taktiež ako dezert po dobrom obede. Vyskúšajte jeden z priložených receptov a uvidíte, že tak skoro si v obchode zmrzlinu nekúpite.


Kupóny

https://www.kuponovnik.sk/obchod/alza-sk

Zdielať

O autorovi

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.

Komentáre