Dokonalé vlasy? Pomocou týchto trikov ich budete mať aj vy!

účes

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy. Niet sa ani čomu čudovať. Pre ženy znamenajú vlasy mnoho. Sú krásnym doplnkom, ktorý vie orámovať celú tvár. Kým niektoré ženy preferujú kratšie vlasy, iné zas dlhšie.

Či už máte dlhé alebo krátke vlasy, je potrebné sa o ne poriadne starať. Používanie hydratačných olejčekov, kvalitných šampónov a kondicionérov je základ. Čo všetko je ešte pre vlasy potrebné urobiť?

Správne umývanie

Základom každej správnej starostlivosti o vlasy je umývanie. Vlasy si umýva úplne každý z nás, nie je to len výhrada niektorých ľudí. Taktiež si vlasy umývame dosť často, čo je dôvod, aby sme tento proces robili dobre a správne.

Vlasy by ste si nemali umývať každý deň. Strácajú totižto svoju silu a dôležité oleje, ktoré produkujú. Priemerne by sa mal vlasy umývať dva až trikrát za týždeň. Čím viac si totižto vlasy budete umývať, tým menej vám umyté vydržia.

Pri umývaní nezabúdajte ani na masáž hlavy. Šampón sa dostane lepšie ku korienkom a vlasy budú omnoho lepšie umyté. Taktiež nezabúdajte na dôkladné vymytie šampónu. Mnohokrát sa stáva, že si človek vymyje šampón z vlasov zle a následne ich má hneď na druhý deň mastné. Vyhýbajte sa takýmto chybám a zaručte si tak čo najlepšie umyté vlasy.

Nezabúdajte na výber dobrého šampónu

AK chcete mať dobre umyté vlasy, potrebujete na to správny šampón. Len v tom prípade dožičíte vlasom potrebné živiny, správnu hydratáciu a dobré umytie.

Šampóny nie sú len na to, aby vám vlasy vyčistili a zbavili ich prachu a škodlivín. Mnohé dnešné šampóny majú veľké množstvo rôznych výhod ako napríklad hydratáciu, výživné látky alebo podporu rastu. Rozhodne ich preto nepodceňujte.

Na trhu nájdete veľké množstvo rôznych šampónov. Od šampónov na farbené vlasy, cez šampóny určené daným farbám až po šampóny proti suchým alebo poškodeným vlasom. Vyberajte si presne také, ktoré sa budú hodiť najmä vášmu druhu vlasov.

Hydratácia

Vlasy potrebujú hydratovať. A to naozaj veľmi. Okrem tej vnútornej hydratácie potrebujú aj tú vonkajšiu, ktoú im dáte nielen umývaním a pomocou rôznych druhov šampónov, ale taktiež prostredníctvom olejčekov, kondicionérov alebo masiek.

Suché vlasy rozhodne nie sú peknou vizitkou ženy či muža. Práve naopak. Ak neviete bojovať proti suchým vlasom, radšej si ich dajte skrátiť. Suché končeky pôsobia často veľmi odpudivo.

Pre tých, ktorí však proti suchým vlasom bojovať chcú, máme riešenia. Týmito riešeniami sú práve stovky výrobkov v drogériách a v ponuke internetových obchodov. Proti suchým vlasom bojuje snáď každý druhý prípravok, a preto sa rozhodne tejto možnosti chyťte aj vy. Stavte na kombináciu hydratačného šampónu a kondicionéru, ktorý doplníte ešte o olejček na vlasy.

Masáž

Ako sme už spomínali pri umývaní, masáž je veľmi efektívna najmä pri umývaní vlasov. Šampón sa tak dostane až ku korienkom a vlasy sú nadýchané a čisté. Okrem toho, masáž pomáha aj pri raste vlasov. Ak chcete, aby vám vlasy rástli rýchlejšie, masírujte si hlavu pravidelne.

Pravidelné strihanie

O tom, že by ste si mali dávať pravidelne podstrihovať končeky, určite viete. Hovorí to snáď každá kaderníčka, dočítate sa do vo všetkých článkoch, ktoré sa orientujú na zdravie vlasov a taktiež vám to vyskočí pri každom hydratačnom výrobku. A my nemôžeme dodať nič iné len to, že je to pravda.

Pravidelné strihanie pomáha oživiť vlas, poskytnúť mu akoby nový nádych a zbaviť ho starej časti, ktorá ho už len vysávala od energie. Výhodou je, že podstrihovať končeky si môžete aj vy sami doma.

A na záver...

O vlasy je potrebné sa starať. Či už ich máte dlhé alebo krátke. Nezabúdajte používať všetky potrebné výrobky, ktoré sa postarajú o zdravie, no taktiež to s nimi nepreháňajte. Príliš veľa výrobkov môže vlasy zas zaťažiť.

Často kladené otázky

Ako často by sme si mali umývať vlasy?

Vlasy by ste si nemali umývať každý deň, pretože by mohli strácať svoju silu a dôležité oleje, ktoré produkujú. Priemerne by sa malo vlasy umývať dva až trikrát za týždeň.

Čo by sme mali mať na pamäti pri výbere šampónu?

Pri výbere šampónu je dôležité zohľadniť váš typ vlasov, ako aj konkrétny problém, ktorý chcete riešiť – napríklad farbené vlasy, suché alebo poškodené vlasy. Šampón by mal vlasy nielen vyčistiť, ale aj poskytnúť im potrebné živiny, hydratáciu a podporu rastu.

Ako bojovať proti suchým vlasom?

Proti suchým vlasom sa dá bojovať pomocou hydratačných prípravkov, ako sú šampóny, kondicionéry, olejčeky alebo masky. Je dôležité kombinovať hydratačný šampón s kondicionérom a doplniť o olejček na vlasy. Pravidelné masáže hlavy a strihanie končekov tiež pomáhajú udržiavať vlasy zdravé a hydratované.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...