Dermatológovia radia: 5 tipov, ako sa zbaviť celulitídy

boj proti celulitíde

Celulitída je problémom veľkého množstva ľudí. U žien sa vyskytuje častejšie ako mužov, no neobchádza ani tých. Boj proti nej je nekonečný a občas sa zdá, že nikdy neodíde. V skutočnosti existuje zopár trikov, vďaka ktorým sa celulitídy viete zbaviť rýchlo a jednoducho. Vyskúšajte ich aj vy.

joga

Masáž

Masáž je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako sa celulitídy zbaviť. Mala by byť však hĺbková, aby sa dostala cez niekoľko vrstiev vašej pokožky a pracovala presne tam, kde má. Dermatológovia preto odporúčajú špeciálne vákuové zariadenia alebo valčeky, ktoré nájdete na trhu. Sú za príjemné ceny a skvelo pomáhajú.

Pre udržanie dobrých výsledkov je však potrebné, aby ste masáže pravidelne opakovali a skombinovali ich s pravidelným cvičením a dostatočným pitným režimom.

Krémy

Bohužiaľ, neexistuje žiaden dôkaz podložený vedeckými štúdiami, ktorý by potvrdil, že krémy proti celulitíde pomáhajú. Na druhej strane, môžu vašu pokožku hydratovať a tým pádom ju spevniť. Jediné, na čom sa dermatológovia zhodujú je to, že výsledok nemá dlhodobé účinky, a je preto potrebné pokožku hydratovať ako zvonka, tak aj zvnútra.

V prípade, že by ste chceli pokožku hydratovať, mali by ste na to využívať klasické, pokojne aj lacnejšie krémy. Nemusíte investovať do drahých typov s účinkom proti celulitíde. Nemusia byť vôbec účinné.

Peelingy

Mnohí dermatológovia odporúčajú pravidelné používanie peelingov. Rovnako ako v bodoch predtým je však potrebné myslieť na to, že je účinné len ak ho robíte pravidelne. Okrem toho, na výsledky si musíte počkať minimálne niekoľko týždňov.

Používanie peelingov je však trochu nebezpečné pre pokožku. Ak je peeling príliš hrubý, mohol by ju dráždiť. Naopak, ak je príliš jemný, nemuseli by ste pozorovať žiadne výsledky. Je preto potrebné vyberať si produkt, ktorý bude prispôsobený práve vášmu typu pokožky.

Po použití peelingu si vždy ošetrené miesto nakrémujte hydratačným krémom.

maska na tvár

Profesionálny zákrok

Odborníci sa zhodujú na tom, že niektoré profesionálne zákroky môžu byť naozaj účinné. Treba ich však podstupovať pravidelne, niekoľkokrát za rok. Mnohé z týchto zákrokov rozdeľujú časti v pokožke špeciálnym spôsobom, ktorým následne odstraňujú celulitídu.

Nevýhodou profesionálnych zákrokov je najmä to, že ide o drahšie spôsoby, ako sa problému zbaviť.

Zdravá strava a pohyb

To, čo proti celulitíde pomáha zo všetkého najviac, je zdravá strava a pravidelný pohyb. Samozrejme, tento spôsob vás úplne problému s pomarančovou pokožkou nezbaví, ale z veľkej časti ho vyrieši.

Zhrnutie

Ešte predtým, ako vôbec proti celulitíde začnete bojovať, myslite na to, že ide o úplne bežnú súčasť nášho života. Nie vždy sa jej dá úplne zbaviť a to vôbec nevadí. Stravujte sa zdravo, pite dostatok vody a celulitída sa rozplynie.

Často kladené otázky

Aké sú účinné spôsoby boja proti celulitíde?

Medzi účinné spôsoby boja proti celulitíde patrí hĺbková masáž s použitím vákuových zariadení alebo valčekov, pravidelné používanie peelingov a profesionálne zákroky. Taktiež je dôležité dodržiavať zdravú stravu, pitný režim a pravidelne sa venovať pohybovým aktivitám.

Aká je účinnosť krémov proti celulitíde?

Krémy proti celulitíde nemajú vedecky podložený dôkaz o účinnosti, ale môžu pomôcť v zlepšení hydratácie a spevnení pokožky, čo môže pozitívne vplývať na celkový vzhľad pokožky. Efekt však nemá dlhodobé účinky a je potrebné udržiavať hydratáciu pokožky aj zvnútra.

Je peeling dobrým riešením proti celulitíde?

Peeling môže pomôcť pri boji proti celulitíde, ak je pravidelne používaný. Je však dôležité vyberať si produkt vhodný pre váš typ pokožky, pretože príliš hrubý peeling môže pokožku dráždiť, zatiaľ čo príliš jemný nemusí mať dostatočné účinky. Po použití peelingu je potrebné ošetriť miesto hydratačným krémom.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...