Čo znamená označenie 5ATM?

smart hodinky

Niektorí ľudia môžu zistiť, že väčšina inteligentných hodiniek alebo inteligentných náramkov na trhu podporuje hydroizoláciu 5ATM. Sú to prístroje, ako napríklad Apple Watch, HUAWEI Watch GT 2, Xiaomi Mi Band 4, Honor Band 5 atď. Čo však znamená odolnosť proti vode 5 ATM? Môže to pomôcť pri nosení počas plávania? Prečítajte si ďalej a zistite odpoveď.

joga

Čo znamená odolnosť voči vode 5ATM?

vodotesnosť inteligentných hodiniek alebo inteligentných pásiem sa v skutočnosti meria v statickom alebo nehybnom stave. "Atmosféra" je množstvo tlaku, ktorému hodinky môžu odolať. 5ATM odoláva tlakom ekvivalentným asi 50 metrom alebo 164 ft pod vodou.

Je dôležité si uvedomiť, že ide o mieru tlaku, nie o hĺbku. 5ATM neznamená, že hodinky môžu byť použité na potápanie do hĺbky 50 metrov. Preto v súčasnosti väčšina inteligentných zariadení na fitness a inteligentných športových hodiniek nepodporuje potápanie, ale podporuje plávanie. Dokonca aj niektoré inteligentné náramky môžu poskytovať profesionálne funkcie detekcie plávania a rozpoznávania mŕtvice. Rovnako ako Honor Band 4, HUAWEI Watch GT2 a tak ďalej.

žena vo vode

Hodinky sa dajú použiť na činnosti v plytkých vodách, ako je plávanie v bazéne alebo oceáne. Nemôžu sa použiť, keď sa potápate vo vode.

Práve preto je dôležité vedieť, aké zariadenia si kupujete. Keď chcete hodinky na plávanie, stavte na také, ktoré majú označenie 5ATM. Také sú vhodné ako na plávanie v sladkej, tak aj v slanej vode.

Naopak, ak chcete hodinky alebo náramok na potápanie, jednoducho stavte na výrobky, ktoré sú vhodné aj na potápanie. Pred kúpou si to vždy presne overte.

Často kladené otázky

Čo znamená odolnosť voči vode 5ATM?

Odolnosť voči vode 5ATM znamená, že inteligentné hodinky alebo náramky sú schopné odolať tlakom ekvivalentným asi 50 metrom alebo 164 ft pod vodou. Je dôležité si uvedomiť, že ide o mieru tlaku, nie o hĺbku, a preto takéto hodinky nie sú vhodné na potápanie do hĺbky 50 metrov.

Môžem nosiť hodinky s odolnosťou 5ATM počas plávania?

Áno, hodinky s odolnosťou 5ATM sa dajú použiť na činnosti v plytkých vodách, ako je plávanie v bazéne alebo oceáne. Väčšina inteligentných zariadení na fitness a športových hodiniek s touto odolnosťou nepodporuje potápanie, ale podporujú plávanie.

Ako si vyberiem hodinky alebo náramok na potápanie?

Ak chcete hodinky alebo náramok na potápanie, stavte na výrobky, ktoré sú špeciálne navrhnuté a označené ako vhodné na potápanie. Pred kúpou si vždy presne overte, že zariadenie zodpovedá vašim potrebám a požiadavkám pre potápanie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...