Čo to je Huami PAI?

žena, ktorá cvičí

Huami Amazfit sa, najmä v zahraničí, považujú za veľmi obľúbenú značku inteligentných hodiniek, ktorá si získala priazeň veľkého množstva ľudí. Poskytuje totižto výrobky so špičkovými funkciami, dlhou výdržou batérie a profesionálnym monitoringom zdravia. Zo všetkých spomenutých môže byť najzaujímavejšou technológia Huami PAI, ktorá bola spoločnosťou vyvinutá už dávnejšie. Čo je to za technológiou a čo vlastne robí?

Apple Watch

Čo je Huami PAI?

PAI je skratka pre Personal Activity Intelligence. Ide o vedecky podloženú metriku, ktorá premieňa údaje o srdcovej frekvencii na jedno osobné skóre a ukazuje používateľom, koľko aktivity potrebujú na to, aby zostali zdraví. Metrika PAI sa môže používať v zariadeniach na meranie srdcovej frekvencie, aby ľudia mohli svoje cvičebné úrovne sledovať intuitívnejšie a presnejšie.

Ako PAI funguje?

Na začiatku vám metrika sleduje srdcový rytmus počas všetkých aktivít (dokonca aj aktivít, ktoré nezahŕňajú kroky) na vygenerovanie skóre PAI. Cieľom je udržiavať skóre 100 PAI počas 7 dní.

Skóre PAI je založené na fyzických údajoch každej osoby (vek, pohlavie, maximálna srdcová frekvencia, pokojová srdcová frekvencia a reakcia tela na cvičenie). Takže aktivita, ktorú každý potrebuje na dosiahnutie svojho cieľa 100 je jedinečná a iná.

Výhody PAI

PAI má mnohé benefity. Jednou z nich je, že funguje automaticky a veľmi jednoducho. Porozumie jej aj začiatočník.

Druhou výhodou sú dlhodobé zdravotné prínosy. Podľa štúdie HUNT Fitness Study majú ľudia, ktorí neustále udržiavajú svoje skóre PAI nad 100, nižšie riziko vzniku hypertenzie, srdcových chorôb a cukrovky 2. typu. Pokiaľ udržiavate hodnotu Huami-PAI nad 100, udržiavate si dobré zdravie.

A treťou, veľmi dobrou výhodou je, že PAI sa vie prispôsobiť každému. Výsledky sú jedinečné a unikátne.

Často kladené otázky

Čo je technológia Huami PAI?

Huami PAI (Personal Activity Intelligence) je vedecky podložená metrika, ktorá premieňa údaje o srdcovej frekvencii na jedno osobné skóre a ukazuje používateľom, koľko aktivity potrebujú na to, aby zostali zdraví. Táto technológia sa môže používať v zariadeniach na meranie srdcovej frekvencie, aby ľudia mohli svoje cvičebné úrovne sledovať intuitívnejšie a presnejšie.

Ako funguje metrika PAI?

Metrika PAI sleduje srdcový rytmus počas všetkých aktivít (dokonca aj aktivít, ktoré nezahŕňajú kroky) na vygenerovanie skóre PAI. Cieľom je udržiavať skóre 100 PAI počas 7 dní. Skóre PAI je založené na fyzických údajoch každej osoby (vek, pohlavie, maximálna srdcová frekvencia, pokojová srdcová frekvencia a reakcia tela na cvičenie). Aktivita potrebná na dosiahnutie cieľa 100 PAI je pre každého jedinečná a iná.

Aké sú výhody metriky PAI?

PAI prináša mnohé výhody. Je automatická, jednoduchá a porozumie jej aj začiatočník. Dlhodobé zdravotné prínosy metriky PAI zahŕňajú nižšie riziko vzniku hypertenzie, srdcových chorôb a cukrovky 2. typu u ľudí, ktorí udržiavajú skóre PAI nad 100. PAI sa vie prispôsobiť každému, a tak sú výsledky jedinečné a unikátne.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...