Čo robiť keď sa iPhone nedá zapnúť?

iPhone

Mobilné telefóny spravidla nevypíname. Uzamykáme ich, aby displej nemusel neustále svietiť a ochránili sme svoje údaje pred zneužitím. Občas sa však stane, že vypnú samé. Môže to byť kvôli príliš nízkym alebo vysokým teplotám. Prípadne kvôli tomu, že sa úplne vybili. Čo však robiť v prípade, že sa váš iPhone nechce vôbec zapnúť?

iPhone

Máte niekoľko možností

Ak ste sa dostali do situácie, kedy sa mobil nechce zapnúť, a neviete čo s tým robiť, máte tri možnosti / metódy. O každej si povieme niečo viac. Jedna z nich by vášmu telefónu mohla pomôcť.

Metóda č. 1

V prípade, že sa mobil vypol kvôli nedostatku batérie a nejde zapnúť, je potrebné pripojiť ho k elektrickej energii a počkať aspoň 10 - 15 minút. iPhone sú vyrobené tak, že po úplnom vybití sa batéria uzamkne, aby sa nemohla poškodiť. Musíte jej dať čas, kým sa obnoví a pustí vás do rozhrania telefónu.

Myslite však na to, že úplne vybitie batérie nie je dobré. Ničí ju to a oslabuje. Snažte sa, aby jej hodnota neklesla pod 20 %.

Metóda č. 2

Ak sa mobil nechce zapnúť ani po niekoľkých minútach na nabíjačke, počkajte ešte nejaký čas. Na displeji by mala byť zobrazená batéria. Po približne polhodine mobil odpojte a vyskúšajte ho zapnúť. Batéria iPhone sa odblokuje vždy po 5 %. Ak je teda mobil nabitý na viac ako 5 %, mal by sa dať zapnúť.

Apple iPhone

Metóda č. 3

Zapínanie iPhonov môže niekedy trvať dlhšie. Preto buďte trpezliví. Postup opakujte niekoľkokrát. Ak by sa mobil nezapol, máte dve možnosti. Buď ho celý zresetovať alebo ho odniesť do opravy, kde pravdepodobne spravia to isté.

Zhrnutie

Mobilné telefóny od Apple patria medzi tie najlepšie na trhu. Občas sa však stáva, že pochybia. Ak sa vám mobil nedá zapnúť a nepomohla ani jedna rada od nás, najlepšie spravíte, ak zájdete za odborníkom.

Často kladené otázky

Prečo sa môj iPhone nechce zapnúť?

Iphone sa môže nezapnúť kvôli príliš nízkym alebo vysokým teplotám, úplnému vybitiu batérie, alebo iným problémom. V takom prípade môžete vyskúšať niekoľko možností a metód, ktoré by mohli vášmu telefónu pomôcť.

Čo robiť, keď sa iPhone nechce zapnúť kvôli vybitej batérii?

V prípade, že sa mobil vypol kvôli nedostatku batérie a nejde zapnúť, je potrebné ho pripojiť ku elektrickej energii a počkať aspoň 10 - 15 minút. iPhone sú vyrobené tak, že sa po úplnom vybití batéria uzamkne na ochranu batérie a potrebuje čas na obnovenie.

Čo robiť, ak sa iPhone nechce zapnúť ani po pripojení k nabíjačke?

Ak sa mobil nechce zapnúť ani po niekoľkých minútach na nabíjačke, počkajte ešte nejaký čas. Po približne polhodine mobil odpojte a skúste ho znovu zapnúť. Ak ani toto nepomôže, môžete skúsiť resetovať svoj telefón alebo ho odniesť do opravy.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...