Chcete zaradiť kávové bôby do vašej kozmetickej rutiny? Máme pre vás pár tipov, ako na to!

káva

Na to, aby sme sa cítili dobre, potrebujeme niečo, čo nás podporí, dodá nám energiu zvonka a zvnútra. Touto "vecou" je káva, ktorá dokáže pomôcť nielen zvnútra.

Nie každý má dostatok financií na to, aby mohol investovať do drahých kozmetických výrobkov. Existuje však niekoľko lacných a jednoduchých spôsobov, vrátane použitia kávy, na to, aby ste sa udržali mladiství a v dobrej kondiícií. A to bez toho, aby ste nemuseli investovať do špeciálny krémov, šampónov či iných prípravkov.

V nasledujúcom článku vám ukážeme niekoľko kúskov kozmetiky, ktorú si môžete urobiť doma za pomoci kávových bôbov.

káva

Stimulujte rast svojich vlasov

Po tom, čo ste si ráno urobili svoj hrnček kávy, nechajte pomletú kávu, ktorá vám ostala, úplne vychladnúť. Pri umývaní vlasov si túto usadeninu dajte na vlasy a nechajte pôsobiť približne 10 - 15 minút. Následne si vlasy umyte a upravte tak, ako si ich zvyčajne upravujete.

Tento spôsob vám pomôže odstrániť lupiny z pokožky hlavy, takže folikuly sú schopné získať kyslík, ktorý potrebujú k rastu. Tento spôsob umývania vlasov by ste mali opakovať aspoň raz do týždňa.

Vytvorte si peeling na pery

Nielen počas zimných, ale takisto aj počas jarných a letných mesiacov máva človek problémy s popraskanými perami. Tie sú nielen nevzhľadné, ale môžu byť aj bolestivé. Našťastie, ak si zmiešate dve polievkové lyžice pomletých kávových bôbov s jednou lyžicou olivového oleja a jednou polievkovou lyžicou medu, vytvoríte tak balzam na pery, ktorý zanechá na vašich perách pocit mäkkosti a pružnosti.

Najlepšie urobíte, keď zmiešate prísady a použijete špičky prstov na otieranie tohto balzamu na pery. Aplikujte ho kruhovými pohybmi.

Po nanesení nechajte na perách minimálne jednu či dve minúty, aby sa stimuloval krvný obeh v perách a olivový olej mohol zvlhčiť pery. Po opláchnutí zmesi teplou vodou si dajte na pery balzam, aby ste si zabezpečili, že ostanú pružné a mäkké celý zvyšok dňa. Balzam môžete používať dvakrát do dňa.

Oživte si svoje hnedé vlasy!

Ak máte hnedé vlasy, ktoré chcete vyživiť a chcete, aby vyzerali dobre, zmiešajte dve polievkové lyžice pomletých kávových zŕn s vaším kondicionérom. Na vlasoch nechajte túto zmes pôsobiť niekoľko minút a následne dôkladne zmyte vodou a vlasy si ešte umyte šampónom.

Bojujte proti opuchnutým očiam

Opuchnuté oči môžu vyzerať staršie alebo menej bdelé. Namiesto toho, aby ste používali očné krémy, použite kávu. Pomletú kávu nechajte vychladnúť, kým nie je na dotyk teplá. Umiestnite ju do plátenej taštičky alebo nejakého vrecka a zabaľte ju do toho. Po spodnú časť oka nechajte toto vrecúško pôsobiť aspoň 10 - 15 minút. Káva má totižto výhodu, že zvyšuje krvný obeh pod očami a vy tak budete vyzerať omnoho lepšie, ako predtým.

káva

Upokojte pokožku po holení

Koža je veľmi citlivá a na mnohých častiach sa po holení alebo epilácií môže zapáliť. S cieľom minimalizovať bolesť, ktorú pociťujete, môžete použiť kávu na zvýšenie krvného obehu na koži a odstrániť tak následne niektoré zápaly. Najlepší spôsob, ako to urobiť, je použiť pomletú kávu, ktorá bude úplne vychladená, a umiestniť ju na miesta, ktoré boli voskované alebo epilované. Káva začne pôsobiť a bude ťahať zápal na povrch vašej pokožky.

Káva pomáha v mnohých smeroch

Káva je nápoj, ktorý dokáže pomôcť v stovkách smeroch. Treba však vedieť, ako ju správne použiť. Je totižto skvelým pomocníkom, no takisto je dôležité dávať si pozor na množstvo, ktoré človek vypije. Ako pri mnohých veciach, tak aj pri káve platí, všetko s mierou.

Často kladené otázky

Ako môže káva pomôcť pri raste vlasov a ako ju aplikovať?

Pomletú kávu, ktorá vám po príprave nápoja ostala, môžete nechať vychladnúť a použiť pri umývaní vlasov. Aplikujte ju na vlasy a nechajte pôsobiť približne 10 - 15 minút, potom vlasy umyte a upravte bežným spôsobom. Tento postup prispieva k odstráneniu lupín z pokožky hlavy a rastu vlasov tým, že umožňuje vlasovým folikulom dostať potrebný kyslík. Opakujte aspoň raz do týždňa.

Ako si môžeme pripraviť domáci peeling na pery s použitím kávy?

Zmiešajte dve polievkové lyžice pomletých kávových bôbov s jednou lyžicou olivového oleja a jednou polievkovou lyžicou medu. Vytvoreným balzamom si potom masírujte pery špičkami prstov kruhovými pohybmi. Nechajte pár minút pôsobiť, opláchnite teplou vodou a aplikujte balzam na pery. Používať môžete dvakrát denne.

Ako môže káva pomôcť pri opuchnutých očiach?

Pomletú kávu nechajte vychladnúť do teploty príjemnej na dotyk a umiestnite ju do plátenej taštičky alebo vrecka. Položte si taštičku na spodnú časť oka a nechajte pôsobiť aspoň 10 - 15 minút. Káva zvyšuje krvný obeh pod očami a zlepšuje ich vzhľad.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...