Chcete mať krásnu a zdravú pleť? Riaďte sa týmito 5 krokmi!

maska na tvár

Ženy strávia niekedy hodiny pri tom, ako sa líčia. Líčenie je komplikovaný proces, ktorý pozostáva z niekoľkých krokov. Netreba sa však zamerať len na samotný mejkap a správne výrobky. Mnohé ženy zabúdajú na dôležitú časť mejkapu, ktorým je jeho odstránenie. To by sme nemali brať na ľahkú váhu. Ak chcete mať zdravú a krásnu pleť bez vrások, stavte na týchto 5 krokov!

krém

Pred odlíčením

Odstránenie make-upu sa začína prípravou na tento proces. Najprv musíte kúpiť potrebnú sadu čistiacich prostriedkov na tvár. Ak máte mastnú pleť, mali by ste zvoliť výrobky, ktoré neobsahujú olej, zatiaľ čo výrobky s hydratačným účinkom sú vhodné pre suchú pokožku. Je lepšie kúpiť si samostatný prostriedok na čistenie očí. Uistite sa, že si vlasy stiahnete dozadu, aby neovplyvňovali čistenie.

Najprv si odlíčte oči

Na začiatok je dôležité, aby ste si odlíčili oči. Ak máte radi čistiace prostriedky na báze oleja, pokojne ich použite aj na oči. Odličovací prostriedok by mal vyhovovať najmä vám.

Tampóny na odlíčenie si navlhčite produktom a pritlačte ich jemne na oko. Počkajte 10 - 20 sekúnd a potom jemne pohybujte vankúšikom po oku bez toho, aby ste ho treli. Koža okolo očí je veľmi jemná.

Nehýbte tampónom v smere tam a späť. Tampón by ste mali posúvať jedným smerom z vnútornej strany na vonkajšiu. Potom tampón otočte na čistú stranu a prejdite po mihalniciach.

Odlíčte pery

Ďalej je vhodné odstrániť líčenie z pier. Dávajte si pozor, aby ste rúž neporoztierali po celej tvári. Môžete použiť špeciálne výrobky, aj keď bežná vazelína je tiež skvelá. Aplikujte ju na pery, počkajte 5 minút a utrite vatovým tampónom. Neotierajte príliš tvrdo, aby ste nepoškodili pery.

krém na tvár

Odlíčte si tvár

Môžete začať s micelárnou vodou. Navlhčite vatový tampón produktom a utrite si tvár. Nezabudnite na oblasť pod čeľusťou a za ušami. Nezabudnite si vyčistiť vlasovú líniu, pretože aj tam sa dostanú kozmetické výrobky. Potom môžete použiť odličovač, aplikovať krúživými pohybmi na tvár a krk.

Následne opláchnite tvár vodou a utrite suchou utierkou. Na zabránenie šírenia baktérií môžete použiť papierovú utierku.

Po odlíčení

Po odstránení make-upu je veľmi dôležité starať sa o pokožku. Toto je posledná fáza postupu. Svoju tvár môžete jemne masírovať, aby ste jej dodali pružnosť a zvýšil sa prietok krvi. Nezabúdajte ani na krémy, ktoré hydratujú.

Často kladené otázky

Ako si správne odlíčiť oči?

Na začiatok je dôležité, aby ste si odlíčili oči. Ak máte radi čistiace prostriedky na báze oleja, pokojne ich použite aj na oči. Odličovací prostriedok by mal vyhovovať najmä vám. Tampóny na odlíčenie si navlhčite produktom a pritlačte ich jemne na oko. Počkajte 10 - 20 sekúnd a potom jemne pohybujte vankúšikom po oku bez toho, aby ste ho treli. Koža okolo očí je veľmi jemná. Nehýbte tampónom v smere tam a späť. Tampón by ste mali posúvať jedným smerom z vnútornej strany na vonkajšiu. Potom tampón otočte na čistú stranu a prejdite po mihalniciach.

Ako si správne odlíčiť pery?

Ďalej je vhodné odstrániť líčenie z pier. Dávajte si pozor, aby ste rúž neporoztierali po celej tvári. Môžete použiť špeciálne výrobky, aj keď bežná vazelína je tiež skvelá. Aplikujte ju na pery, počkajte 5 minút a utrite vatovým tampónom. Neotierajte príliš tvrdo, aby ste nepoškodili pery.

Ako si správne odlíčiť tvár?

Môžete začať s micelárnou vodou. Navlhčite vatový tampón produktom a utrite si tvár. Nezabudnite na oblasť pod čeľusťou a za ušami. Nezabudnite si vyčistiť vlasovú líniu, pretože aj tam sa dostanú kozmetické výrobky. Potom môžete použiť odličovač, aplikovať krúživými pohybmi na tvár a krk. Následne opláchnite tvár vodou a utrite suchou utierkou. Na zabránenie šírenia baktérií môžete použiť papierovú utierku.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....