Chcete bývať v dome? Musíte vedieť, ako si vybrať ten správny

dom

Bývanie v dome je úplne inou úrovňou, ako bývanie v byte. Predsa len, svoj vlastný pozemok, omnoho viac miesta a možnosť vyjsť si na dvor či do záhrady je omnoho lepší pocit, ako malý byt, z ktorého po vyjdení ste medzi ďalšími budovami.

Ak sa rozhodujete presťahovať sa, či už z bytu do domu alebo z iného domu do iného domu, mali by ste vedieť, na aké drobnosti a na aké "väčšie" veci by ste si mali dávať pozor a na čo zameriavať svoju pozornosť.

dom

Chcete mať záhradu či nie?

Veľké množstvo ľudí sa sťahuje do domov kvôli väčšiemu priestoru a súkromiu. Nie každý z nich však chce veľkú záhradu, do ktorej bude môcť chodiť a sadiť si do nej niečo. Veľké záhrady či dvory sú často ďalšou príťažou a človek má potom tak menej času.

Ak chcete záhradu, mali by ste si vyberať pozemok s domom, ktorý je väčší. Pri tomto by ste si takisto mali rozmyslieť, akú veľkú záhradu chcete. Menšie záhradky sú dnes veľmi obľúbené, no ak v lete plánujete dlhší čas tráviť v záhrade aj s priateľmi, stavte na väčší pozemok.

Naopak, ak záhradu nechcete, ani si zbytočne nevyberajte dom, ktorý má príliš veľký pozemok. Stavte na dom, ktorý má nejaké miesto, na ktorom sa budete môcť pohybovať a budete môcť niekam zaparkovať auto.

Dom očarí na prvý pohľad rovnako, ako človek

Viete ako sa hovorí, že prvý dojem je často dôležitý? Presne tak, ako je to u ľudí, je to aj pri domoch. Prvý pohľad spraví prvý dojem u každého. Prvý dojem takisto často spraví aj prvý vstup do domu. A preto si dajte na tomto všetkom záležať. Ak chcete, aby mali ľudia dobrý pocit z vášho príbytku, a takisto aj vy sami, musíte si vybrať dom, ktorý vyzerá naozaj dobre.

V takomto dome sa budete cítiť dobre najmä vy, ale takisto aj vaše návštevy.

Počet miestností

Počet miestností a samotná rozloha domu je veľmi dôležitá. Pre väčšie rodiny je samozrejmosťou väčší dom a naopak. Myslite nielen na počet miestností, ale takisto aj na ich samotnú rozlohu. Miestnosti by mali byť dostatočne veľké na to, aby sa vám v nich dobre spávalo, pracovalo alebo oddychovalo.

Viete si v dome predstaviť žiť

Pri výbere domu sa nikdy neunáhlite. Vždy si niekoľko domov prehliadnite a ten, ktorý vás zaujme najviac, by ste si mali poriadne v mysli rozobrať. Viete si seba alebo svoju rodinu predstaviť žiť v tomto dome? Vidíte sa, ako budete natierať steny svojou obľúbenou farbou, ako budete zariaďovať jednotlivé miestnosti a budete pozývať hostí na oslavu? Ak áno, tento dom je rozhodne pre vás.

rodinný dom

Dom perfektne sedí do vášho života

A tým myslíme najmä z praktickej stránky. Je blízko vašej práce? Má väčšiu kuchyňu, v ktorej sa vám bude lepšie pripravovať obed pre vašich blízkych? Má viac izieb pre všetkých členov rodiny? Ak dokáže dom splniť úplne všetky vaše podmienky, dokonca má niečo navyše, je jasné, že ste našli miesto, v ktorom budete žiť naozaj spokojne a môžete ho zvažovať ako jednu z vážných a istých ponúk.

Pri vyberaní už nechcete vidieť ďalšie domy

Ak ste prišli do štádia, že ste si úplne istí daným domom a iný nechcete, mali by ste ho brať. Verte svojej intuícií, určite vás neklame.

Často kladené otázky

Ako si vybrať dom, ktorý bude vyhovovať mojim potrebám?

Pri výbere domu zohľadnite také faktory ako veľkosť pozemku a prítomnosť záhrady, vzhľad domu, počet miestností a ich rozlohy, a predstavivosť života v dome. Zvážte tiež praktickosť umiestnenia domu, napríklad blízkosť práce a veľkosť kuchyne pre prípravu jedla pre rodinu.

Na čo si dať pozor pri prvom dojme z domu?

Prvý dojem zo zovňajšku domu a vnútorného priestoru je dôležitý pre to, ako budú ľudia vnímať váš dom, vrátane vás a vašej rodiny. Vyberajte si dom, ktorý vyzerá skvele, aby ste v ňom a aj vaše návštevy sa cítili dobre.

Ako zistiť, či som našiel ten správny dom pre mňa?

Ak vidíte seba a svoju rodinu žiť v danom dome, ak si predstavujete zdobenie a zariaďovanie miestností a pozývanie hostí na oslavu, je to dobrý znak, že ste našli správny dom. Ak navyše splňuje všetky vaše podmienky a nemáte záujem hľadať ďalej, verte svojej intuícii a rozhodnite sa pre tento dom.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

wellness interiér

Wellness dizajn: Interiérový štýl, ktorý vám pomôže dobiť všetku stratenú energiu

Naše domovy sa za posledných pár rokov stali našimi bezpečnými prístavmi. Stále viac ich využívame na oddych a regeneráciu, preto je úplne normálne...

interiérové trendy

Top interiérové trendy, ktoré budú kraľovať roku 2023

Prechod do “bežného života”, ktorý sme mali pred pandémiou koronavírusu, nebol jednoduchý. Vysoké ceny plynu a bývania, globálna neistota a...

organizácia kabátov

Ako si zorganizovať skriňu s kabátmi?

Väčšina domácností je vybavená typickou skriňou na kabáty – jedna krátka tyč, jedna horná polica, trochu priestoru na podlahe a štandardné dvierka,...

home office

Home office: Tipy, ktoré vám pomôžu lepšie sa sústrediť na prácu

Home office alebo práca z domu sa od roku 2020 stala bežnou súčasťou nášho pracovného života. Mnohé firmy sa síce po uvoľnení opatrení vrátili do...