Aký typ rúžu zvoliť? Vyberajte podľa odtieňa pokožky!

rúž

Rúže sú obľúbeným kúskom, ktorý skvelo doplní celé líčenie, pritiahne pozornosť na pery a celkovo ich zvýrazní. Kým niektoré ženy rúže nosia pravidelne, mnohé si nevedia nájsť ten správny odtieň. Ak sa vám zdá, že žiaden z rúžov vám nesedí, nevzdávajte sa. Máme pre vás jednoduchý návod, ako si vybrať ten najlepší.

rúže

Ako zistím svoj odtieň pokožky?

Na začiatok je potrebné, aby ste zistili, do ktorého z troch základných odtieňov pokožky patríte. Tie sa delia na:

  • studený odtieň
  • teplý odtieň
  • neutrálna skupina

Podľa týchto skupín sa rúže vyberajú veľmi jednoducho.

Na zistenie skupiny sa stačí pozrieť na žily na zápästí. V prípade, že ich máte modré (alebo ich je viac ako zelených), patríte do studeného odtieňa.

V prípade zelených do teplého. A ak sa neviete rozhodnúť a zdá sa vám, že modrých žíl je rovnako ako zelených, ste neutrálna skupina.

Následne to je už jednoduché. Vyberajte si len odtiene vhodné pre váš tón pleti. Poďme sa spolu pozrieť, po akých rúžoch by ste mali siahnuť.

Teplý odtieň pleti

V prípade, že patríte medzi ľudí s tmavším odtieňom, máte vyhraté. Hodia sa vám takmer všetky odtiene červenej a oranžovej.

Pri červenej pokojne stavte na sýty, krvavočervený typ. Poprípade zvoľte zaujímavú sýtu oranžovú.

Ak by ste chceli niečo do fialového odtieňa, vhodné sú pre vás rúže vo farbách bobuľového ovocia ako napríklad lesná zmes či čučoriedky.

Tmavšia pokožka si vyžaduje aj tmavší rúž. Vyhýbajte sa bledoružovej či pastelovým odtieňom. Na tvári by nemuseli vyzerať dobre.

žena s rúžom

Studený odtieň pleti

Ako môžete tušiť, v tomto prípade pôjde o presný opak. Studený tón pleti vyžaduje skôr bledšie rúže ako napríklad ružová. Tej sa nebojte. Pokojne siahnite aj po tmavšom odtieni. Samozrejmosťou je aj obľúbená telová.

Ak radi experimentujete, tento odtieň pleti vám toho dovoľuje viac. Pokojne siahnite po rúži s modrastým alebo fialovým nádychom.

Červený rúž je na bledej pokožke príliš výrazný. Nemusí dobre sadnúť. Ako sa však hovorí, risk je zisk. Vyskúšajte a uvidíte.

Vašou silnou stránkou sú však jemnejšie odtiene.

Neutrálna skupina

Patríte do skupiny žien s neutrálnou skupinou? Gratulujeme vám. Môžete nosiť takmer všetky odtiene rúžov. Pokojne striedajte tmavý červený s bledým ružovým.

Nebojte sa ani telovej farby či rúžu s modrastým nádychom. Fantázií sa medze nekladú. Skúšajte jednotlivé odtiene a nájdite si svojho favorita.

Ďalšie parametre ovplyvňujúce výber

Odtieň pleti, bohužiaľ, nie je jedinou vecou ovplyvňujúcou výber. Okrem nej existujú ďalšie dva parametre, ktoré musíte vziať do úvahy. K nim sa radia:

  • tvar pier
  • farba zubov

Poďme si o nich povedať niečo viac.

Tvar pier

Každý máme iné pery. Niektoré ženy sa môžu radovať z plných pier, iné sa trápia tým, že ich nemajú väčšie. Dobrou správou je, že s každým typom sa dá pracovať. Je len potrebné zvoliť správny rúž.

Plné pery si môžu dovoliť každý odtieň. Pokojne siahnite po červenej, ružovej alebo oranžovej. Dôležité je však nezabúdať na spomínaný odtieň vašej pleti. Podľa neho si vyberte. Tvar pier vás nijako neobmedzuje.

V prípade menších pier je však jedno obmedzenie. Rozhodne sa vyvarujte tmavým červeným rúžom. Tie majú tendenciu pery opticky zmenšiť a poukázať na ich nedostatky.

ružový rúž

Farba zubov

Káva, čaj, bobuľové ovocie a množstvo ďalších tmavých nápojov a jedál. Toto všetko vplýva na zafarbenie našich zubov. Ak s nimi bojujete aj vy a nemáte ich biele ako perličky, pri výbere rúžu by ste si mali dávať pozor.

Teplé odtiene ako napríklad oranžová či koralová sú pre vás nebezpečné. Žltý podtón vašich zubov by mohli len zvýrazniť. A to určite nechcete.

Na druhej strane, červený odtieň s chladným modrým podtónom, bledšia ružová alebo fialová sú skvelou alternatívou. Zuby vedia opticky vybieliť.

Zhrnutie

Výber rúžu sa na prvý pohľad zdá jednoduchý. Opak je však pravdou. Do drogérie musíte prísť s presnou predstavou, čo chcete kúpiť. Ešte predtým, ako pôjdete na lov toho najlepšieho produktu, si zistite, aký typ pokožky máte a či rúž neurobí viac škody ako úžitku.

Často kladené otázky

Ako zistím svoj odtieň pokožky?

Na zistenie odtieňa vašej pokožky sa stačí pozrieť na žily na zápästí. Ak ich máte modré (alebo ich je viac ako zelených), patríte do studeného odtieňa. V prípade zelených žíl patríte do teplého odtieňa. Ak sa neviete rozhodnúť a zdá sa vám, že modrých žíl je rovnako ako zelených, patríte do neutrálna skupiny.

Aké rúže sú vhodné pre teplý odtieň pleti?

Hodia sa takmer všetky odtiene červenej a oranžovej. Pri červenej pokojne stavte na sýty, krvavočervený typ. Poprípade zvoľte zaujímavú sýtu oranžovú. Ak by ste chceli niečo do fialového odtieňa, vhodné sú pre vás rúže vo farbách bobuľového ovocia ako napríklad lesná zmes či čučoriedky. Tmavšia pokožka si vyžaduje aj tmavší rúž. Vyhýbajte sa bledoružovej či pastelovým odtieňom.

Na čo si musím dávať pozor pri výbere rúžu podľa farby zubov?

Ak nemáte zuby biele ako perličky, pri výbere rúžu by ste si mali dávať pozor. Teplé odtiene ako napríklad oranžová či koralová sú pre vás nebezpečné, pretože by mohli zvýrazniť žltý podtón vašich zubov. Na druhej strane, červený odtieň s chladným modrým podtónom, bledšia ružová alebo fialová sú skvelou alternatívou a vedia zuby opticky vybieliť.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...