Ako zrýchliť iPhone a vymazať všetok "neporiadok" z aplikácií?

mobil

Máte vo svojom iPhone veľmi veľa aplikácií? Môže to byť dôvod, prečo je vaše zariadenie slabšie, pomenšie reaguje a nepracuje presne tak, ako by malo. Niekedy môže takýsto stav takisto viesť až k zamrznutej obrazovke. Ak sa chcete týchto problémov zbaviť a túžite mať mobil rýchly, jednoducho použiteľný, mali by ste staviť na vylepšenia od Apple, ktoré optimalizujú vaše zariadenie a to vymazaním údajov, ktoré všetky aplikácie uchovávajú.

Takéto čistenie mobilu je jednoduché, rýchle a hlavne efektívne. Ak teda chcete, aby váš mobil fungoval rýchlejšie a lepšie, máme pre vás niekoľko tipov, ako na to.

iPhone

Vymažte všetky údaje zo Safari

Ak sa stretávate s pomalým spúšťaním mobilného telefónu, väčšinou je za tým webový prehľadávač s názvom Safari. Vyrovnávacia pamäť funguje omnoho lepšie presne vtedy, keď si optimalizujete svoje úložisko a vymažete všetko prebytočné.

Safari ukladá, ako aj ostatné prehliadavače, históriu. Ak históriu webového prehliadavača vymažete a ponecháte si len osobné údaje, telefón nebude vôbec pomalý a bude skvelo pracovať.

Aby ste zabezpečili maximálnu efektivitu pri používaní, pred vymazaním vyrovnávacej pamäte prehliadavača Safari, najprv si uložte všetky heslá, ktoré budete určite potrebovať aj naďalej. Ak to máte hotovo, jednoducho choďte do Nastavení a následne si nájdite položku Safari. Na ňu kliknite a presuňte sa trochu nižšie, kde nájdete možnosť "Vymazať históriu a dáta".

Vymažte si dáta z aplikácií

Mnoho aplikácií na zariadení od značky Apple môžu zaberať miesto najmä vďaka novým verziám, ktoré sa vám automaticky či manuálne sťahujú. Aplikácie tretích strán totižto neustále vylepšujú svoje aplikácie. S novými a pokročilými funkciami síce prichádza riešenie väčších problémov a takisto je celá aplikácia prehľadnejšia a jednoduchšie sa na nej pracuje, no takisto novšie verzie ovplyvňujú kapacitu. Čím novšia, tým "väčšia".

Ak máte teda problémy s mobilom a vyčistenie Safari nepomohlo, jednoducho stavte na vyčistenie aplikácií v mobile. Stačí, keď pôjdete do Nastavení, následne si nájdete položku Všeobecné a Úložisko (iPhone). Vyberte si danú aplikáciu a následne všetky dokumenty vymažte.

Tým, že urobíte všetko toto manuálne, sa vaše súbory, ako napríklad hudba, správy alebo videá, neodstránia a ostanú vám. Vy sami si totižto všetko, čo chcete vymazať, vyberáte.

notebook na stole

Stiahnite si aplikáciu na vyčistenie

Presne tak, na vyčistenie existujú aj rôzne aplikácie. Je to jedna z najúčinnejších a najvýkonnejších metód čistenia. Takýto čistič pravidelne čistí a sleduje aplikácie. Väčšinou sa tieto aplikácie inštalujú do počítačov, kde si mobil pripojíte pomocou USB kábla a následne sa o všetko postaráte. Čistenie je kontrolované a monitorované skenovaním, prečiom sa pred vymazaním údajov automaticky filtrujú všetky súbory. Po potvrdení úplného vymazania budete môcť pohodlne a bezpečne vedieť, ktoré súbory sú vybraté, a ktoré ešte nie.

Ak chcete nejako optimalizovať úložnú kapacitu vo svojom zariadení od Apple, jeden z najlepších krokov, ktoré urobíte je, keď to necháte na profesionálov a tým myslíme aplikácie, ktoré sa o všetko postarajú.

Resetovanie celého mobilu

Ak chcete odstrániť úplne všetky svoje údaje z vášho iPhone mobilu, aby ste mali dostatok miesta a mohli začať "odznova", jednoducho stavte na resetovanie celého svojho mobilu. Po stlačení tlačidla "Potvrdiť" sa mobil vráti do svojej pôvodnej verzie. Je to efektívna metóda, ktorá je však vhodná až v krajných prípadoch.

A ako na to? Jednoducho, stačí, keď pôjdete do Nastavenia, následne Všeobecné a prejdete úplne na spodok, kde je možnosť Reset. Napíšte svoje heslo, dajte Apple ID a kliknite na Vymazanie.

Často kladené otázky

Ako môžem zrýchliť môj iPhone mobil a zbaviť sa problémov s pomalým spúšťaním a zamrznutou obrazovkou?

Použite vylepšenia od Apple, ktoré optimalizujú váš telefón vymazaním údajov, ktoré aplikácie uchovávajú. Môžete vymazať údaje z webového prehľadávača Safari, vymazať dáta z aplikácií, stiahnuť si aplikáciu na vyčistenie alebo v krajnom prípade resetovať celý mobil. Tieto metódy môžu zrýchliť váš telefón a zbaviť ho problémov s pomalým spúšťaním a zamrznutou obrazovkou.

Ako môžem vymazať údaje zo Safari, aby som zrýchlil môj iPhone?

Prejdite do Nastavení, potom nájdite položku Safari. Kliknite na ňu a presuňte sa trochu nižšie, kde nájdete možnosť "Vymazať históriu a dáta". Predtým, ako vymažete vyrovnávaciu pamäť prehliadača Safari, uložte všetky heslá, ktoré budete potrebovať aj naďalej.

Ako môžem vymazať dáta z aplikácií na iPhone a zrýchliť tak svoj telefón?

Prejdite do Nastavení, potom si nájdite položku Všeobecné a Úložisko (iPhone). Vyberte si danú aplikáciu a následne všetky dokumenty vymažte. Týmto spôsobom neodstránite súbory, ako sú hudba, správy alebo videá, a ostanú vám.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...