Ako zmeniť heslo na wi-fi?

wi-fi

S rastúcim používaním mobilných zariadení narastá aj dopyt po bezdrôtových sieťach. Mnoho používateľov doma a v kancelárii chce, aby sa ich iPhone, iPad a ďalšie inteligentné zariadenia pripájali k internetu prostredníctvom bezdrôtových routerov. Ak však zistíte, že vašu sieť wifi pozná niekto iný, ako zmeníte heslo siete Wi-Fi? Inými slovami, ako zmeniť heslo routeru?

Ako zmeniť heslo na routeri?

Krok 1. Otvorte prehliadač, zadajte do url vyhľadávača 192.168.1.1 (pozrite si adresu manuálu routeru), aby ste našli adresu routeru. Po zadaní spomínaného čísla sa vám objaví stránka s predvoleným prihlasovacím účtom.

wi-fi

Krok 2. Vyberte nastavenia bezdrôtovej siete a zabezpečenie bezdrôtovej siete.

Krok 3. Zadajte heslo, ktoré chcete zmeniť, do stĺpca s heslom pre zabezpečenie bezdrôtovej siete a nakoniec kliknite na Uložiť! A podarilo sa zmeniť heslá smerovača.

Ako zmeniť heslo virtuálnej Wi-Fi pre Windows 7/8?

Win7 / Win8 s virtuálnymi bezdrôtovými sieťami môžu otvárať bezdrôtové hotspoty, ako je napríklad program Rubik's cube.

Na otázku, ako zmeniť heslo wifi v tejto bezdrôtovej sieti, otvorte bezdrôtové zdieľanie programu, kde uvidíte možnosť zmeny hesla.

Často kladené otázky

Ako zmeniť heslo na routeri?

Krok 1. Otvorte prehliadač, zadajte do url vyhľadávača 192.168.1.1 (pozrite si adresu manuálu routeru), aby ste našli adresu routeru. Po zadaní spomínaného čísla sa vám objaví stránka s predvoleným prihlasovacím účtom. Krok 2. Vyberte nastavenia bezdrôtovej siete a zabezpečenie bezdrôtovej siete. Krok 3. Zadajte heslo, ktoré chcete zmeniť, do stĺpca s heslom pre zabezpečenie bezdrôtovej siete a nakoniec kliknite na Uložiť! A podarilo sa zmeniť heslá smerovača.

Ako zistíte, či vašu sieť wifi pozná niekto iný?

Ak sú u vás pripojené neznáme zariadenia alebo si všimnete nezvyčajný sieťový trafik, môže to naznačovať, že niekto iný pozná vašu sieť wifi. V takom prípade by bolo vhodné zmeniť heslo siete Wi-Fi.

Ako zmeniť heslo virtuálnej Wi-Fi pre Windows 7/8?

Win7 / Win8 s virtuálnymi bezdrôtovými sieťami môžu otvárať bezdrôtové hotspoty, ako je napríklad program Rubik's cube. Na otázku, ako zmeniť heslo wifi v tejto bezdrôtovej sieti, otvorte bezdrôtové zdieľanie programu, kde uvidíte možnosť zmeny hesla.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...