Ako sledovať čas strávený na mobilnom telefóne iPhone?

mobil

Ste závislí na vašom iPhone? Vznik aplikácií, ktoré sa nachádzajú v dnešných smartfónoch sa líši svojou originalitou a aj tým, čo vám ponúka. Na platforme iOS tak môžete stráviť veľké množstvo času. Aplikácie vám stimulujú mozog a takisto vám ponúkajú veľké množstvo zaujímavých funkcií. Práve kvôli týmto výhodám sa tak stávajú ľudia na mobiloch závislí.

iPhone

Čo je čas strávený pri obrazovke?

Aplikácia spustená spoločnosťou Apple, ktorá má názov Screen Time, je aplikácia, ktorá vám umožňuje efektívne monitorovať a spravovať čas strávený na zariadení iPhone, iPad a iPod. Pomocou grafu času obrazovky môžete prispôsobiť a obmedziť čas na obrazovke pomocou kontroly údajov a prehľadov. Každá použitá aplikácia sa bude zaznamenávať a presne zobrazovať vaše strávené hodiny. Monitorovací nástroj bude okrem iného schopný kontrolovať a obmedziť váš čas na nižšie hodiny.

Vo veľkej miere sa dá tento čas strávený na obrazovke využiť pri deťoch, keď sa hrajú rôzne hry. Zdieľanie prístupu členovi vašej rodiny môže poskytnúť úplnú kontrolu nad časom obrazovky menšieho člena. Udržiavajte tak rovnováhu s riadením vášho kybernetického rizika a sledujte tak údaje o používaní iPhone alebo iných Apple zariadení. Ak chcete sledovať čas obrazovky, verzia spoločnosti Apple ponúka naozaj veľmi jednoduché nastavenia.

Zapnite sledovanie času na obrazovke

Pred monitorovaním a riadením vašich údajov v tejto aplikácií je dôležité na to, aby ste mali plný prístup k dennému grafu obrazovky. To vám poskytne kompletný prehľad o tom, koľko hodín strávite na telefóne. Vo vašich nastaveniach nájdete túto možnosť zabudovanú a nič si tak sťahovať nemusíte.

mobil

Monitorovanie a kontrola vašich údajov

Podľa vedcov, denný priemerný čas používania mobilu sú približne tri hodiny. Počas tohto času často kontrolujeme veci ako nové maily, sledujeme videá alebo pozeráme nové fotografie na Instagrame. Psychológia ľudí, ktorí sa zmenili práve kvôli používaniu smartfónu, je jednoduchá a je veľmi viditeľná.

Okrem iného, pri tejto aplikácií máte prehľad aj v tom, ako ste aktuálny čas strávili prijímaním oznámení, správ či dokonca to, ako ste kreatívne a produktívne strávili svoj čas. Vaša správa o produktivite bude uložená tak, aby ste si ju mohli pozrieť týždeň dozadu.

Prispôsobte si čas strávený pred obrazovkou

Vplyv detí na vyspelé technológie sa vďaka mnohým aplikáciám zvýšil. Časť z nich, ktorá má veľký vplyv na zdravie, sa stala závislou na zvyšovaní ich stimulov a účinkov na zariadenia. S vedomím týchto rizík preto spoločnosť Apple vyvinula pokročilé funkcie v tejto aplikácií a dokáže tak používateľom obmedziť a prispôsobiť špecifické aplikácie. Zahrnutím štyroch filtrov, ako sú obmedzenia aplikácie, obmedzenia obsahu súkromia, budete môcť nastaviť hranice pre svoje dieťa tým, že zablokujete aplikácie, ktoré nie sú vhodné alebo nastavíte pre určité časový limit alebo obdobie prestojov. Môžete dokonca povoliť niektoré aplikácie len za prísnych podmienok.

notebook na stole

Táto revolučná technológia je vnímaná ako jeden z najvýkonnejších rodičovských nástrojov a zabezpečí tak úplnú ochranu filtrovaním zvolenej možnosti pre vaše dieťa.

Zdieľajte prístup pomocou rodinného zdieľania

Zdieľanie prístupu ide veľmi jednoducho pomocou rodinného zdieľania. Zdieľanie medzi rodinnými príslušníkmi je veľmi jednoduché a môžete takto zdieľať úplne všetko od hudby cez fotografie až po rôzne súbory či dokumenty.

Často kladené otázky

Ako funguje aplikácia Screen Time?

Screen Time je aplikácia od spoločnosti Apple, ktorá vám umožňuje efektívne monitorovať a spravovať čas strávený na zariadení iPhone, iPad a iPod. Pomocou grafu času obrazovky môžete prispôsobiť a obmedziť čas na obrazovke pomocou kontroly údajov a prehľadov. Každá použitá aplikácia sa bude zaznamenávať a presne zobrazovať vaše strávené hodiny. Monitorovací nástroj bude okrem iného schopný kontrolovať a obmedziť váš čas na nižšie hodiny.

Ako monitorovať a kontrolovať čas strávený pri obrazovke?

Vo vašich nastaveniach nájdete túto možnosť zabudovanú a nič si tak sťahovať nemusíte. Aplikácia Screen Time vám poskytne prehľad o tom, koľko hodín strávite na telefóne a ako ste aktuálny čas strávili prijímaním oznámení, správ či dokonca to, ako ste kreatívne a produktívne strávili svoj čas. Vaša správa o produktivite bude uložená tak, aby ste si ju mohli pozrieť týždeň dozadu.

Ako obmedziť čas strávený pred obrazovkou pre deti?

S aplikáciou Screen Time môžete prispôsobiť a obmedziť čas strávený na obrazovke pre vaše dieťa. Zahrnutím štyroch filtrov, ako sú obmedzenia aplikácie, obmedzenia obsahu súkromia, budete môcť nastaviť hranice pre svoje dieťa tým, že zablokujete aplikácie, ktoré nie sú vhodné alebo nastavíte pre určité časový limit alebo obdobie prestojov. Môžete dokonca povoliť niektoré aplikácie len za prísnych podmienok. Táto technológia je vnímaná ako jeden z najvýkonnejších rodičovských nástrojov a zabezpečí tak úplnú ochranu filtrovaním zvolenej možnosti pre vaše dieťa.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...