Ako pripojiť viacero monitorov k notebooku?

práca za notebookom

Vedieť, ako pripojiť viacero monitorov k notebooku, vám pomôže v mnohých situáciách. Nie vždy totižto stačí menšia obrazovka, ktorú prenosný počítač poskytuje. Využite jeden z týchto troch tipov.

nakupovanie online

Pripojenie cez HMI, Displayport alebo VGA

Ak máte štandardný počítačový monitor, jednoducho ho pripojte k prenosnému počítaču cez port HDMI, port displeja alebo port VGA.

  1. Pripojte monitor k portu HDMI, Display Port alebo VGA na notebooku.
  2. Na väčšine notebookoch použite tlačidlá „Fn“ a „F“, aby ste nastavili použitie druhého monitora.
  3. To vám umožní rozšíriť plochu alebo premietnuť obraz z notebooku na monitor. Môžete sa tiež rozhodnúť, či použiť iba jednu alebo dve obrazovky.
  4. Ak váš notebook podporuje viac externých monitorov, pozrite si príručku k nemu. Väčšina zariadení to nedokáže, aj keď majú dve pripojenia.
  5. Okrem toho existujú monitory, ako je Asus MB168B +, ktoré sa pripájajú cez USB slot.
  6. Súčasná prevádzka dvoch obrazoviek prostredníctvom rozhrania VGA, HDMI alebo USB funguje s väčšinou prenosných počítačov bez problémov.

Pripojenie cez dokovaciu stanicu

Ako alternatívu k vlastným pripojeniam môžete externý monitor pripojiť k dokovacej stanici. Majitelia MacBookov sa môžu tešiť obzvlášť veľkému výberu. Ak nie ste používateľom Apple notebookov, netreba sa báť. Na internete nájdete mnoho dokovacích staníc aj pre notebooky od iných výrobcov.

V tomto pripojení sa stačí držať pokynov, ktoré dostanete k dokovacej stanici.

dokovacia stanica

Pripojenie tabletu k notebooku

V tomto prípade hrá notebook úlohu monitoru.

  1. Stiahnite si aplikáciu „iDisplay“ do systému Windows alebo Mac a nainštalujte program.
  2. Potom nainštalujte aplikáciu pre svoj iPad alebo tablet Android.
  3. V prípade verzie pre iPad musia byť váš laptop a iPad pripojené k rovnakej sieti WLAN. Všetko, čo musíte urobiť, je zadať IP adresu vášho počítača Mac v aplikácii.
  4. Váš tablet s Androidom sa dá pripojiť aj bez WLAN. Svoje zariadenie môžete k prenosnému počítaču pripojiť aj pomocou kábla USB. To je užitočné najmä vtedy, keď ste na cestách a nie je k dispozícii žiadna sieť WLAN.
  5. Teraz môžete svoj tablet nakonfigurovať ako monitor.

Často kladené otázky

Ako pripojiť monitor k notebooku cez port HDMI, DisplayPort alebo VGA?

Na pripojenie štandardného počítačového monitoru k notebooku cez port HDMI, DisplayPort alebo VGA, jednoducho pripojte monitor k príslušnému portu na notebooku. Potom na väčšine notebookov použite tlačidlá „Fn“ a „F“, aby ste nastavili použitie druhého monitora. To vám umožní rozšíriť plochu alebo premietnuť obraz z notebooku na monitor.

Je možné pripojiť externý monitor k notebooku cez dokovaciu stanicu?

Áno, externý monitor môžete pripojiť k notebooku cez dokovaciu stanicu. Stačí sa držať pokynov, ktoré dostanete k dokovacej stanici. Na internete nájdete mnoho dokovacích staníc pre notebooky od rôznych výrobcov, vrátane Apple.

Ako môžem pripojiť tablet k notebooku a využiť ho ako monitor?

Na pripojenie tabletu k notebooku a jeho využitia ako monitor si stiahnite aplikáciu „iDisplay“ do systému Windows alebo Mac a nainštalujte program. Potom nainštalujte aplikáciu pre svoj iPad alebo tablet Android. V prípade verzie pre iPad musia byť váš laptop a iPad pripojené k rovnakej sieti WLAN a zadať IP adresu vášho počítača Mac v aplikácii. Tablet s Androidom sa dá pripojiť aj bez WLAN pomocou kábla USB.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...