Ako pripojiť ďalšiu obrazovku k notebooku?

notebook a tablet

Pripojenie viacerých monitorov k vášmu notebooku nie je žiaden problém. Tento praktický tip vám ukáže, ako pripojiť viacero monitorov k počítaču, ak ich potrebujete. Týmto spôsobom si rozšírite svoje možnosti o viac miesta. Všimnúť si takisto môžete aj to, že mnohé modely umožňujú len ďalší prídavný monitor a nie dva či tri.

Pripojte si svoje monitory k prenosnému počítaču prostredníctvom rozhrania HDMI, Displayport alebo VGA.

ipad

Ak máte štandardný počítačový monitor, jednoducho ho pripojte k prenosnému prostredníctvom portu HDMI alebo portu VGA. A ako na to? Jednoducho!

Pripojte monitor k portu DMI alebo VGA na prenosnom počítači. Vo väčšine notebookov použite tlačidlo Fb alebo F, aby ste umožnili použiť nastavenia druhého monitora.
To vám umožní rozšíriť plochu alebo premietnuť obraz z notebooku na monitor. Taktiež sa môžete rozhodnúť či chcete použiť len jednu obrazovku alebo dve,
Ak váš notebook podporuje viac externých monitorov, pozrite si manuál vášho notebooku. Väčšina zariadení to nedokáže urobiť a poskytuje len jedno pripojenie ďalšieho monitoru.

Okrem toho, existujú taktiež monitory, ako napríklad Asus MB168B+, ktorý sa pripája cez USB slot. Sú tiež napájané cez USB pripojenie.
Súčasná prevádzka dvoch obrazoviek cez rozhranie VGA alebo HDMI a cez USB pracuje väčšina notebookov bez akýchkoľvek problémov.

Pripojte si externý monitor k notebooku aj cez dokovaciu stanicu. Majitelia Macbooku si môžu vychutnať obzvlášť veľký výber, ale môžete si taktiež nájsť množstvo rôznych staníc online, pre notebooky od iných výrobcov.

Pripojenie tabletu ako druhého monitoru

tablet

Presne tak, aj tablet môže byť druhým monitorom. Stačí, ak si stiahnete program Mac iDisplay či podobný program od Windowsu do svojho tabletu. Následne sa pripojíte do rovnakej siete WLAN. jediné, či musíte urobiť je už len zadať IP adresu vášho počítača Mac v aplikácií. Váš tablet môže byť pripojený k notebooku aj pomocou kábla USB. Je to užitočné, ak potrebujete počas cesty dva monitory a k dispozícií nie je žiadna sieť WLAN.

Tablet si tak nakonfigurujete ako monitor a môžete ho takto používať.

Často kladené otázky

Ako pripojiť viacero monitorov k počítaču?

Pripojte si svoje monitory k prenosnému počítaču prostredníctvom rozhrania HDMI, Displayport alebo VGA. Ak máte štandardný počítačový monitor, jednoducho ho pripojte k prenosnému prostredníctvom portu HDMI alebo portu VGA. Vo väčšine notebookov použite tlačidlo Fb alebo F, aby ste umožnili použiť nastavenia druhého monitora. To vám umožní rozšíriť plochu alebo premietnuť obraz z notebooku na monitor.

Ako viem, či môj notebook podporuje viac externých monitorov?

Ak váš notebook podporuje viac externých monitorov, pozrite si manuál vášho notebooku. Väčšina zariadení to nedokáže urobiť a poskytuje len jedno pripojenie ďalšieho monitoru. Okrem toho, existujú taktiež monitory, ako napríklad Asus MB168B+, ktorý sa pripája cez USB slot. Sú tiež napájané cez USB pripojenie. Súčasná prevádzka dvoch obrazoviek cez rozhranie VGA alebo HDMI a cez USB pracuje väčšina notebookov bez akýchkoľvek problémov.

Môže byť tablet druhým monitorom?

Áno, tablet môže byť druhým monitorom. Stačí, ak si stiahnete program Mac iDisplay či podobný program od Windowsu do svojho tabletu. Následne sa pripojíte do rovnakej siete WLAN a zadať IP adresu vášho počítača Mac v aplikácií. Váš tablet môže byť pripojený k notebooku aj pomocou kábla USB. Je to užitočné, ak potrebujete počas cesty dva monitory a k dispozícií nie je žiadna sieť WLAN. Tablet si tak nakonfigurujete ako monitor a môžete ho takto používať.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...