Ako pripojiť Bluetooth reproduktor k notebooku?

reproduktor čierny

Bluetooth reproduktory a slúchadlá sú veľmi obľúbeným kusom elektroniky, ktorý doma nechýba snáď nikomu. Pripájajú sa nielen k smartfónom a tabletom, ale takisto aj iným zariadeniam. V dnešnom článku si povieme, ako vzájomne spárovať reproduktory a prepojiť ich tak s prenosnými počítačmi, stereofónnymi systémami a inými zdrojmi zvuku systému Windows.

reproduktor

Pripojenie viacerých reproduktorov značiek JBL a Co

Ak máte doma zariadenia značky JBL a Co, tento návod je rozhodne pre vás. Reproduktory sú totižto dostpuné u mnohých výrobcov a v mnohých prevedeniach. Niektoré systému sú dokonca tak sofistikované, že môžu byť vzájomne prepojené bez dodatočného hardvéru, vďaka čomu ozvučíte omnoho väčší priestor. Napríklad celý doma alebo by. Existujú však aj riešenia pre takéto modely, ktoré ešte nepodporujú spojenie s ďalšími zariadeniami.

Napríklad reproduktory Bluetooth s integrovanou možnosťou pripojenia viacerých reproduktorov sú dnes dostupné len u výrobcu JBL. Tu je táto funkcia možná až pri 100 kompatibilných reproduktorov. Funkcia má názov JBL Connect + a zamiluje si ju hneď viacero ľudí.

Podobnú funkciu ponúkajú a niektoré reproduktory od spoločnosti Sony či od iných výrobcov. Najnovšie reproduktory často obsahujú túto funkciu, no môže sa líšiť od výrobcu k výrobcovi.

Spárujte reproduktory s Windows 7 alebo 10, alebo s Macbookom cez Bluetooth

Ak vlastníte prenosný počítač so systémom Windows 7 alebo Windows 10, či Macbook, možno k svojmu počítaču budete chcieť pripojiť prenosný Bluetooth reproduktor. Mnohokrát sa totižto stáva, že vstavané reproduktory nie sú práve najsilnejšie. V závislosti od operačného systému, ktorý používate a od ktorého výrobcu máte váš počítač, je párovanie medzi počítačom a samotným reproduktorom trochu iné.

Prvou vecou, ktorú musíte určite urobiť, je zapnúť Bluetooth na oboch stranách, čiže aj na reproduktore a takisto aj na notebooku.

V systéme Windows by ste sa mali vždy uistiť, že je váš počítač viditeľný a má zapnuté bluetooth. Notebooky majú často malé kontrolky stavu zariadení, ktoré indikuje, či je Bluetooth aktivované. Rovnako často je k dispozícií aj prídavný spínač alebo špeciálna klávesový kombinácia, s ktorou je možné zapnúť a vypnúť Bluetooth. V prípade pochybností si môžete pomôcť aj s počítačovým manuálom.

bluetooth reproduktor

Vo Windows 7 zakliknite možnosť "Pridať zariadenie" a následne vyberte Bluetooth reproduktor, ktorý chcete. Kliknite na ďalej. Vo Windows 10 môžete aktivovať Bluetooth cez infocentrum. Následne spárujte zariadenia.

Na Macbooku si jednoducho nájdete možnosť Bluetooth v Systémových nastaveniach. Zapnete ho, vyberiete si zariadenie, ktoré chcete a pripojte.

Pripojenie reproduktora Bluetooth k zariadeniu, ktoré nemá Bluetooth

Ak váš počítač nepodporuje Bluetooth alebo chcete reproduktory pripojiť k starému stereo systému, ktorý ešte nepodporuje bezdrôtový štandard, potom potrebujete hardvérové riešenie. Najjednoduchší a najlacnejší spôsob je použitie adaptéra Bluetooth, ktorý sa pripája k zdroju zvuku prostredníctvom jack konektora alebo pomocou optického konektora.

Používanie bluetooth reproduktorov je naozaj veľmi jednoduché a rýchle.

Často kladené otázky

Ako spárujem Bluetooth reproduktor s počítačom so systémom Windows 7 alebo 10, alebo s Macbookom?

Prvou vecou, ktorú musíte urobiť, je zapnúť Bluetooth na oboch stranách, čiže aj na reproduktore a takisto aj na notebooku. Vo Windows 7 zakliknite možnosť "Pridať zariadenie" a následne vyberte Bluetooth reproduktor, ktorý chcete. Kliknite na ďalej. Vo Windows 10 môžete aktivovať Bluetooth cez infocentrum. Následne spárujte zariadenia. Na Macbooku si jednoducho nájdete možnosť Bluetooth v Systémových nastaveniach. Zapnete ho, vyberiete si zariadenie, ktoré chcete a pripojte.

Je možné pripojiť viaceré Bluetooth reproduktory k jednému zdroju zvuku?

Áno, napríklad reproduktory Bluetooth s integrovanou možnosťou pripojenia viacerých reproduktorov sú dnes dostupné len u výrobcu JBL. Tu je táto funkcia možná až pri 100 kompatibilných reproduktorov. Funkcia má názov JBL Connect +. Podobnú funkciu ponúkajú a niektoré reproduktory od spoločnosti Sony či od iných výrobcov. Najnovšie reproduktory často obsahujú túto funkciu, no môže sa líšiť od výrobcu k výrobcovi.

Ako pripojím Bluetooth reproduktor k zariadeniu, ktoré nemá Bluetooth?

Potrebujete hardvérové riešenie. Najjednoduchší a najlacnejší spôsob je použitie adaptéra Bluetooth, ktorý sa pripája k zdroju zvuku prostredníctvom jack konektora alebo pomocou optického konektora.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....