Ako používať mobil v forme Wi-Fi routeru na zdieľanie internetu?

mobil

Niekedy, z cestovných dôvodov alebo technických problémov môžeme ostať bez Wi-Fi pripojenia. Prácu s počítačom alebo mobilom to celom obmedzuje. Všetky tieto výrobky sú totižto na sieti závislé. Nezáleží však na tom, či je váš mobil iOS alebo Android, dokáže vytvoriť Wi-Fi sieť, vďaka ktorej sa môže váš notebook pripojiť na vyšu vytvorenú dátovú sieť. Dnes si tak podrobne vysvetlíme, ako na to.

router

Používanie iPhone ako Wi-Fi router

Aby bolo moýné používať mobilné dáta z vášho iPhone na počítači Mac, je potrebné, aby ste najprv išli do nastavení svojho mobilného telefónu a vybrali možnosť "Zdieľať internet". Akonáhle máte toto nastavené, môžete sa posunúť ďalej.

Svoju sieť môžete vytvoriť prostredníctvom zapnutia Bluetooth a Wi-Fi alebo prostredníctvom USB káblu. Prvá možnosť je však najlepšia a najjednoduchšia na používanie. Hneď ako si zapnete Wi-Fi na svojom počítači, objaví sa vám sieť s menom vášho mobilu, na ktorú sa môžete pripojiť. Heslo si v nastaveniach môžete veľmi jednoducho zmeniť.

Ak nemáte doma notebook značky Apple, ale nejaký iný, postup je rovnaký.

Používanie Android mobilného telefónu ako Wi-Fi routera

V prípade, že sa situácia obráti a váš telefón je Android, postup je pre tieto dva typy nasledovný. Zadajte si nastavenia vášho telefónu a kliknite na možnosť "Viac". V nastaveniach jednoducho stlačíte na "Zdieľať internet a Wi-Fi" a aktivujte voľbu "Vytvorite Wi-Fi prístupový bod".

iPhone

Rovnako ako u iPhone, môžete hľadať vaše zariadenie medzi dostupnými sieťami, kde sa jednoducho prihlásite na sieť. Heslo si v nastaveniach mobilu môžete veľmi jednoducho zmeniť.

Výdrž batérie

Dávajte si však pozor na to, že pri vysielaní Wi-Fi sa mobil vybíja omnoho rýchlejšie ako pri bežnom používaní dát alebo surfovaní po internete. Je to najmä z toho dôvodu, že máte okrem dátového pripojenia zapnuté aj služby ako Wi-Fi a Bluetooth.

Často kladené otázky

Ako môžem použiť iPhone na vytvorenie Wi-Fi siete pre môj počítač alebo notebook?

Pre použitie mobilných dát z vášho iPhone na počítači alebo notebooku najprv choďte do nastavení svojho mobilného telefónu a vyberte možnosť "Zdieľať internet". Potom môžete svoju sieť vytvoriť prostredníctvom zapnutia Bluetooth a Wi-Fi alebo prostredníctvom USB kábla. Prvá možnosť je však najlepšia a najjednoduchšia na používanie. Potom, ako si zapnete Wi-Fi na svojom počítači, objaví sa vám sieť s menom vášho mobilu, na ktorú sa môžete pripojiť. Heslo si v nastaveniach môžete jednoducho zmeniť.

Je možné vytvoriť Wi-Fi sieť s Android telefónom?

Áno, postup je nasledovný: Choďte do nastavení vášho telefónu a kliknite na možnosť "Viac". V nastaveniach jednoducho stlačte na "Zdieľať internet a Wi-Fi" a aktivujte voľbu "Vytvoriť Wi-Fi prístupový bod". Rovnako ako u iPhone, môžete hľadať vaše zariadenie medzi dostupnými sieťami, kde sa jednoducho prihlásite na sieť. Heslo si v nastaveniach mobilu môžete veľmi jednoducho zmeniť.

Je potrebné dbať na výdrž batérie pri vytváraní Wi-Fi siete mobilným telefónom?

Áno, pri vysielaní Wi-Fi sa mobil vybíja omnoho rýchlejšie ako pri bežnom používaní dát alebo surfovaní po internete. Je to najmä z toho dôvodu, že máte okrem dátového pripojenia zapnuté aj služby ako Wi-Fi a Bluetooth. Mali by ste byť teda opatrní a dbať na výdrž batérie.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...