Ako použiť číslo IMEI na vyhľadanie strateného mobilu?

iphone

Nedávna štúdia ukázala, že každý rok sa stratí približne 70 miliónov telefónov. Bez karty SIM, polohy GPS alebo prístupu na internet sa môže zdať, že pri zmiznutí telefónu sa stratí všetko. Vedeli ste však, že číslo IMEI môžete použiť na sledovanie strateného telefónu s Androidom?

IMEI (International Mobile Equipment Identity) je jedinečný 15-ciferný kód autorizovaný spoločnosťou GSMA. Je to niečo ako certifikát totožnosti pre váš telefón. Vždy, keď telefón používa konkrétnu sieť na uskutočnenie alebo prijatie hovoru, odoslanie alebo prijatie správy, jeho číslo IMEI sa automaticky vydá a sleduje. Dôvod je ten, že polícia a poskytovatelia služieb majú databázy, v ktorých tieto identifikačné čísla sú. Kedykoľvek vás podľa nich môžu nájsť.

notebook a mobil

V našom každodennom živote niektorí používajú GPS lokátor na lokalizáciu smartfónov v okolí - tento prístup však má obmedzenia vzdialenosti.
Ak bol váš telefón, žiaľ, vyradený z dosahu 10 metrov, použite číslo IMEI. Pomocou neho ho nájdete veľmi jednoducho.

Ako zistiť IMEI číslo?

Zistiť číslo IMEI zo svojho telefónu je veľmi jednoduché. Najrýchlejšou možnosťou je vytočiť *#06#. Toto je príkaz na vytvorenie jedinečného ID.

Inou možnosťou je ísť do Nastavení a informácií o svojom telefóne. Tu IMEI kód nájdete taktiež.

Vo väčšine prípadov existuje číslo IMEI na zadnej strane telefónu alebo pod vymeniteľnou batériou. Ak dôjde k strate telefónu, ale jeho obal je uchovaný, máte nádej, pretože IMEI číslo nájdete na štítku.

Nájdite mobil pomocou aplikácie

V službe Google Play je pre vás k dispozícii veľa aplikácií na vyhľadávanie telefónov, napríklad AntiTheft App a IMEI Tracker All Phone Location, Find Lost Phone, Find My Device, SeekDroid: Find My Phone atď. Väčšina sa dá aktivovať prostredníctvom SMS, ktorú pošlete; určitá podpora pomocou čísla IMEI. Vezmime napríklad prvú možnosť.
 
Krok 1: Vyhľadajte v aplikácii Google Play „IMEI tracker“ a vyhľadajte vo svojom telefóne „AntiTheft App & IMEI Tracker All Phone Location“. Uistite sa, že váš telefón beží na systéme Android 4.4 alebo vyššom. Potom spustite inštaláciu aplikácie.

Krok 2: Po dokončení inštalácie spustite aplikáciu. Poskytnite všetky povolenia, ktoré požaduje aplikácia IMEI tracker, vrátane kontaktov, hovorov, ukladacieho priestoru, správ SMS a polohy. V prípade, že potrebujete sledovať svoj telefón, všetky tieto povolenia budú potrebné na aktiváciu plnej funkčnosti.

Krok 3: Po sledovaní krátkej reklamy stlačte „Pokračovať“. Táto bezplatná aplikácia na sledovanie IMEI je vynikajúca, ale jediným problémom je, že obsahuje reklamy, ktoré musíte sledovať.
 
Krok 4: Zadajte číslo IMEI strateného telefónu s Androidom, skontrolujte svoj vstup a klepnite na „Sledovať“. Zobrazí sa malé okno so zoznamom miest označujúce miesto a blízkosť vášho telefónu.

GPS v mobile

Používanie čísla IMEI na sledovanie strateného telefónu nie je jedinou funkciou IMEI. Mali by ste o čísle vedieť aj niektoré dôležité funkcie proti krádeži.
 
Aby ste svoje zariadenie ďalej chránili - a to pred krádežou -, mali by ste si nastaviť číslo PIN a pamätať si ho. Takto môžete odcudzený telefón ovládať odoslaním zodpovedajúcich kódov tak, aby vydával poplachy, posielal SMS správy o svojej polohe v reálnom čase, synchronizoval údaje do zariadenia, ktoré používate, a tak ďalej.

Často kladené otázky

Ako môžem zistiť číslo IMEI svojho telefónu?

Číslo IMEI svojho telefónu môžete zistiť jednoducho vytočením *#06#. Toto je príkaz na vytvorenie jedinečného ID. Inou možnosťou je ísť do Nastavení a informácií o svojom telefóne, kde IMEI kód nájdete taktiež. Vo väčšine prípadov existuje číslo IMEI na zadnej strane telefónu alebo pod vymeniteľnou batériou.

Aké aplikácie môžem použiť na nájdenie strateného telefónu pomocou čísla IMEI?

V službe Google Play je pre vás k dispozícii množstvo aplikácií na vyhľadávanie telefónov, napríklad AntiTheft App a IMEI Tracker All Phone Location, Find Lost Phone, Find My Device, SeekDroid: Find My Phone atď. Väčšina sa dá aktivovať prostredníctvom SMS, ktorú pošlete; určitá podpora pomocou čísla IMEI.

Ako môže číslo IMEI pomôcť pri ochrane telefónu pred krádežou?

Okrem sledovania strateného telefónu môže číslo IMEI pomôcť aj pri ochrane telefónu pred krádežou. Mali by ste si nastaviť číslo PIN a pamätať si ho. Takto môžete odcudzený telefón ovládať odoslaním zodpovedajúcich kódov tak, aby vydával poplachy, posielal SMS správy o svojej polohe v reálnom čase, synchronizoval údaje do zariadenia, ktoré používate, a tak ďalej.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...