Ako nastaviť eSIM kartu na Apple iPhone Xr a Xs?

iPhone

Tí, ktorí majú najnovší iPhone a tí, čo sa o značku Apple zaujímajú vedia, že najnovšie iPhone majú možnosť nastavenia druhej SIM karty. Bohužiaľ, do telefónu táto karta nejde vložiť. Druhú kartu si do nej môžete nainštalovať pomocou softvéru eSIM. Ten sa u nás ešte nepoužíva, no v zahraničných krajinách áno, a preto je dobré vedieť, ako vlastne všetko toto funguje.

iPhone

Čo je eSIM?

Karta eSIM je SIM karta, ktorá potrebuje podporu mobilných telefónov na to, aby mohla fungovať. Koncept eSIM karty je prelomový. Nepotrebujete ju vkladať priamo do zariadenia, stačí, ak si ju len do mobilného zariadenia nastavíte.

Načo je eSIM potrebná?

Karta eSIM je skvelá najmä z dôvodu priamej integrácie do tela mobilného telefónu. Bez bmedzení tak používate aj druhú SIM kartu.
Z hľadiska konštrukcie zariadenia je tak možné vytvárať tenké mobilné telefóny, ktoré nemusia byť príliš hrubé. Ak sa ušetrí miesto na druhú SIM kartu, je miesto na vloženie ných komponentov, vďaka čomu je telo smartfónu tenšie a ľahšie.
eSIM takisto dokáže ušetriť množstvo problémov pri cestovaní. Nemusíte si tak kupovať ďalšie fyzické SIM karty. Stačí si kúpiť len nové číslo, ktoré si nainštalujete do svojho mobilu.

iPhone 8 Plus

Ako eSIM nastaviť na iPhone Xr a Xs/Xs Max?

Na začiatok by ste si mali kúpiť eSIM, aby ste mali vlastne čo inštalovať. Následne potrebujete IMEI číslo, ktoré budete zadávať.

Stačí, ak následne vojdete do nastavení v mobile, nájdete položku "Všeobecné" a následne "Informácie". Tu nájdete číslo IMEI.
Potom musíte nastaviť mobil na to, aby bol pripravený na dve SIM karty. Choďte do Nastavení, "Telefón" a kliknite na "Pridať ďalšie číslo". Akonáhle sa systém presmeruje na dvojitú SIM kartu, vložte kód pre aktiváciu eSIM, ktorý dostanete pri kúpe.

Takto máte nastavené nové číslo a takisto aj novú SIM kartu. V mobile môžete mať niekoľko eSIM kariet, no vždy môže byť aktivovaná len jedna. Je to však výhoda, pretože si vždy môžete dané číslo vybrať a používať.

Často kladené otázky

Ako funguje eSIM a prečo je užitočná?

eSIM je SIM karta, ktorá je priamo integrovaná do tela mobilného telefónu a nepotrebuje byť vkladaná fyzicky do zariadenia. Je užitočná hlavne z hľadiska konštrukcie telefónov, keďže umožňuje vytvárať tenké a ľahké zariadenia a ušetriť problémy pri cestovaní s nutnosťou kupovať fyzické SIM karty.

Aké sú výhody eSIM pri cestovaní?

eSIM pri cestovaní dokáže ušetriť množstvo problémov, keďže si nemusíte kupovať ďalšie fyzické SIM karty. Stačí si kúpiť nové číslo, ktoré si nainštalujete do svojho mobilu.

Ako nastaviť eSIM na iPhone Xr a Xs/Xs Max?

Na nastavenie eSIM na iPhone Xr a Xs/Xs Max potrebujete najprv kúpiť eSIM a získať IMEI číslo svojho zariadenia. Potom vojdite do nastavení v mobile, nájdite položku "Všeobecné", potom "Informácie" a tu nájdete číslo IMEI. Následne nastavte mobil na používanie dvoch SIM kariet – choďte do Nastavení, "Telefón" a kliknite na "Pridať ďalšie číslo". Akonáhle sa systém presmeruje na dvojitú SIM kartu, vložte kód pre aktiváciu eSIM, ktorý dostanete pri kúpe.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...