Ako nainštalovať a konfigurovať GPS?

GPS

GPS nám v dnešnej dobe v mnohom pomáhajú. Ako ho však správne nainštalovať a následne konfigurovať, aby pracovalo tak, ako má?

GPS

Čo je to GPS?

GPS tracker alebo GPS je zariadenie, ktoré umožňuje zistiť vaše umiestnenie v reálnom čase prostredníctvom telefónnych sietí. Pozostáva z čipovej a GPS antény, takže zariadenie je vždy schopné používať satelitnú sieť GPS a modul GSM, aby bolo možné komunikovať s používateľom prostredníctvom SMS alebo GPRS.

Čo je potrebné na to, aby ste mohli používať GPS?

Jedinou základnou požiadavkou na používanie sledovača je mať SIM kartu.

Aký je rozdiel medzi používaním GPS prostredníctvom SMS alebo GPRS?

Pri použití GPS prostredníctvom SMS môžeme požiadať o pozíciu sledovacieho zariadenia v konkrétnom čase a bude na vás reagovať prostredníctvom SMS. S touto SMS budete vedieť, kde sa lokátor nachádza v konkrétnom čase. Plus, nebudete mať žiadnu históriu polohy sledovača.

Použitím prostredníctvom GPRS môžete lokalizátor nakonfigurovať tak, aby automatizovaným spôsobom odosielal údaje (súradnice, rýchlosť, batériu atď.) do hostiteľa, ktorý je zodpovedný za zhromažďovanie a ukladanie týchto informácií. Pomocou tohto systému môžete uchovávať históriu toho, kde ste boli, aby ste mohli tieto údaje skontrolovať neskôr (kde bol lokátor v konkrétny deň a čas), vytvárať správy, konfigurovať rozšírené výstrahy (všimnite si, či lokátor opúšťa určenú oblasť, alebo ak sa pohybuje mimo autorizovaných hodín) a vo všeobecnosti budeme mať oveľa viac funkcií, ako keby sme ich používali s SMS.

GPS v mobile

Ak chcete používať vyhľadávač pomocou GPRS, je potrebné mať server alebo softvér zodpovedný za zhromažďovanie a analýzu údajov. Sú jednoduché, určené predovšetkým pre koncových používateľov (webové platformy, ako je GPS-Trace alebo softvér, ako je Trackeitor), a prepracovanejšie navrhnuté na namontovanie sledovacích platforiem.

Koľko GPS existuje?

Existuje mnoho rôznych modelov a mnoho výrobcov.

Často kladené otázky

Čo je GPS tracker a ako funguje?

GPS tracker alebo GPS je zariadenie, ktoré umožňuje zistiť vaše umiestnenie v reálnom čase prostredníctvom telefónnych sietí. Pozostáva z čipovej a GPS antény, takže zariadenie je vždy schopné používať satelitnú sieť GPS a modul GSM, aby bolo možné komunikovať s používateľom prostredníctvom SMS alebo GPRS.

Aké sú základné požiadavky na používanie GPS sledovača?

Jedinou základnou požiadavkou na používanie sledovača je mať SIM kartu.

Aký je rozdiel medzi používaním GPS prostredníctvom SMS a GPRS?

Pri použití GPS prostredníctvom SMS môžete požiadať o pozíciu sledovacieho zariadenia v konkrétnom čase a bude na vás reagovať prostredníctvom SMS. S touto SMS budete vedieť, kde sa lokátor nachádza v konkrétnom čase, ale nebudete mať žiadnu históriu polohy sledovača. Pri použití prostredníctvom GPRS môžete lokalizátor nakonfigurovať tak, aby automatizovaným spôsobom odosielal údaje (súradnice, rýchlosť, batériu atď.) do hostiteľa, ktorý je zodpovedný za zhromažďovanie a ukladanie týchto informácií. Pomocou tohto systému môžete uchovávať históriu toho, kde ste boli, aby ste mohli tieto údaje skontrolovať neskôr, vytvárať správy, konfigurovať rozšírené výstrahy a mať oveľa viac funkcií, ako keby ste ich používali s SMS.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...