Ako nabíjať telefón správne?

mobily

V dnešnej dobe nechávame mobilné telefóny na nabíjačke takmer celú noc. Je to bežná prax, ktorú dosť časťo opakujeme. Ako však nabíjať mobily správne?

mobil na stole

Čo napájate skôr: Telefón alebo nabíjačku do zástrčky?

Najprv sa pozrime na úplne prvý krok. Otázka spomenutá v nadpise je veľmi dôležitá, aj keď trvá len zopár sekúnd. Je dôležité zvoliť správny postup.

Ak máte pôvodnú nabíjačku, nezáleží na tom, či ste zapojili prvú nabíjačku alebo mobil. Pokúste sa však o to, aby ste zapojili najprv nabíjačku, až potom telefón. Pri odpájaní zas najprv odpojte telefón a následne nabíjačku.

Ak používate neoriginálnu nabíjačku, najprv pripojte mobilný telefón a potom zapojte nabíjačku. Vysoké napätie by mohlo v čase nabíjania poškodiť mobilný telefón.

Potrebujete mobil s kvalitnou batériou? Máme pre vás zopár tipov:
Samsung Galaxy A20E AndreaShop.sk
Apple iPhone XS AndreaShop.sk
Huawei P30 AndreaShop.sk

Nechávate nabíjačku stále v zástrčke?

Odpojte nabíjačku ihneď po úplnom nabití telefónu. Ak ponecháte nabíjačku v zásuvke po dlhú dobu, nabíjačka sa bude naďalej zahrievať, urýchli starnutie zariadenia a spôsobí skrat, ktorý môže prípadne spôsobiť požiar, čo je v tomto prípade príliš nebezpečné.

Odpájate mobil hneď po tom, ako sa nabije?

Nezabudnite telefón po úplnom nabití odpojiť, pretože keď je nabíjačka odpojená, nie je náchylná k starnutiu. Mobil taktiež nestarne a nedochádza k jeho poškodeniu.

mobil

Tipy na šetrenie batérie

Tieto malé tipy vám šetria batériu telefónu

  1. Znížte jas obrazovky: Ak je jas obrazovky príliš jasný, zrýchli sa spotreba energie telefónu.
  2. Nezapínajte a nevypínajte príliš často: Keď sa telefón často zapína a vypína, je potrebné znova načítať všetky programy, čo si vyžaduje veľa energie.
  3. Zatvorte aplikácie náročné na čas a energiu: vypnite Bluetooth a Wi-Fi a ďalšie funkcie urýchlia spotrebu energie, takže po použití môžete vypnutím týchto funkcií ušetriť veľa energie.
  4. Zapnite režim šetrenia energie: Ak je batéria telefónu takmer vybitá a nemôžete sa nabiť včas, je dobrou voľbou zapnutie režimu úspory energie v telefóne.

Často kladené otázky

Ako správne nabíjať mobilný telefón?

Pri nabíjaní mobilného telefónu s pôvodnou nabíjačkou sa odporúča najprv zapojiť nabíjačku do zástrčky a až potom pripojiť telefón. Pri odpájaní najprv odpojte telefón a následne nabíjačku. Ak používate neoriginálnu nabíjačku, najprv pripojte mobilný telefón a potom zapojte nabíjačku, aby ste predišli vysokému napätiu, ktoré by mohlo poškodiť mobilný telefón.

Je potrebné odpojiť nabíjačku zo zástrčky po úplnom nabití telefónu?

Áno, odporúča sa odpojiť nabíjačku zo zástrčky ihneď po úplnom nabití telefónu. Nabíjačka nechávaná v zásuve po dlhú dobu sa bude naďalej zahrievať, čo môže urýchliť starnutie zariadenia a spôsobiť skrat, ktorý prípadne môže viesť k požiaru.

Aké tipy pomáhajú ušetriť batériu v mobilnom telefóne?

Na šetrenie batérie môžete vyskúšať niekoľko praktík, ako sú znižovanie jasu obrazovky, minimalizovanie počtu zapínania a vypínania telefónu, zatváranie energeticky náročných aplikácií, vypínanie Bluetooth a Wi-Fi, keď ich nepoužívate, a zapnutie režimu šetrenia energie, ak je batéria takmer vybitá a nemôžete sa nabiť včas.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

počítač

Okay elektronika: Aké výrobky má obľúbený e-shop v ponuke?

Internetový obchod Okay je známy svojou širokou ponukou spotrebnej elektroniky od mnohých, známych aj menej známych značiek. Z jeho ponuky si...

elektronika

Okay zaujímavosti: Informácie, o ktorých ste možno nevedeli

Nakupovanie spotrebnej elektroniky je dnes jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. K dispozícii je veľké množstvo internetových obchodov, v ktorých si...

prehliadanie webu

Anonymné prehliadanie: Čo to je a ako naozaj funguje?

Anonymné prehliadanie, niekedy označované aj ako inkognito režim, dnes využíva veľké množstvo používateľov s cieľom získať vyššiu úroveň anonymity...

Macbook

Najlepšie notebooky roka 2023

Rok 2023 je tu a s ním aj novinky vo svete spotrebnej elektroniky. Mnohé značky stihli v posledných mesiacoch vydať nové modely mobilných telefónov...