9 ingrediencií, ktoré si môžete pridať do svojho kúpeľa

esenciálne oleje

Je vedecky dokázané, že kúpanie má veľa zdravotných výhod. Vane sú skvelým spôsobom, ako zlepšiť zdravie srdca, ľahšie dýchať, zmierniť bolesť svalov a mnoho ďalších vecí. V kombinácii s vybranými prírodnými ingredienciami ponúkajú kúpele ešte výhodnejšie vlastnosti. Tieto zložky môžu pomôcť liečiť špecifické zdravotné problémy, najmä tie, ktoré sa týkajú kožných problémov.

levanduľa

Levanduľa

Keď sa do kúpeľa pridá levanduľa, jej olej vám môže priniesť fyzickú a emocionálnu úľavu. Pomáha pri popáleninách, migrénach, nespavosti, kožných problémoch, akné, uhryznutí, ekzéme, strese a ďalších mnohých problémoch. Levanduľový olej funguje ako prírodné antidepresívum a analgetikum. Pomáha tiež pri kašli a nachladnutí, pretože uľahčuje dýchanie.
Do kúpeľa stačí množstvo 6-8 kvapiek levanduľového éterického oleja.

Čaj

Čaje majú vynikajúce antioxidačné a antimikrobiálne vlastnosti. Pridanie čajových vreciek do kúpeľa pomôže pokožke rýchlejšie vstrebávať prospešné výživné látky čaju. Čajové kúpele majú mnoho výhod, poskytujú protizápalové, protirakovinové účinky a majú aj účinok posilnenia imunity organizmu. Detoxikujú pokožku, oneskorujú starnutie kožných buniek, podporujú hojenie rán, zlepšujú psoriázu a pomáhajú liečiť a predchádzať akné.

Do kúpeľa stačí pridať 6 čajových vreciek.

Epsomská soľ

Ľudia pridávajú do kúpeľov epsomskú soľ, aby zmiernili rôzne druhy bolesti. Hlavne na uvoľnenie svalov a uvoľnenie tuhých kĺbov. Epsomská soľ je tiež dobrá domáca liečba pre artritídu, modriny, nespavosť, psoriázu, bolesť svalov, spálenie od slnka a unavené a opuchnuté nohy.

Množstvo soli do kúpeľa: 1 - 2 šálky

Kokosový olej

Kokosový olej má pre pokožku veľké výhody. Môže ju zmäkčiť a tiež liečiť menšie poškodenia. Je taktiež prírodným hydratačným prostriedkom pre ekzémy. Používanie kokosového oleja je vynikajúci spôsob, ako znížiť používanie ekzémových krémov s toxickými prísadami.

Množstvo kokosového oleja do kúpeľa: ¼ šálky

ruža

Ruže

Kúpele z ružových lístkov môžu vylepšiť vašu náladu a posilniť vašu pokožku. Hydratujú ju a pôsobia jasnejšie a hladšie. Vôňa ruží spôsobuje, že sa cítite uvoľnene a odplavuje sa z vás stres.

Množstvo ruží do kúpeľa: 2 - 3 šálky

Zázvor

Zázvorové kúpele môžu zmierniť príznaky prechladnutia a chrípky. Tieto kúpele sú tiež skvelé na detoxikáciu po dlhej noci.
Okrem toho, zázvorové kúpele sú dobrou možnosťou, ako odstrániť toxíny z tela. Upokojujú tiež žalúdočné ťažkosti, zvyšujú krvný obeh a zlepšujú váš metabolizmus.

Množstvo zázvoru do kúpeľa: ½ šálky

Med

Med je plný antioxidačných, antibakteriálnych, protiplesňových a protizápalových vlastností. Má výhody spojené s vyhladzovaním pokožky. Táto ingrediencia je totižto skvelá pre hydratáciu.

Množstvo medu do kúpeľa: 1 šálka

citrón

Citrón

Citrónové kúpele vám pomôžu s mastnou pokožkou a udržia vás v čerstvom stave. Citróny zabíjajú zápach, sú antiseptické a majú dezodoračný účinok.
Citróny spôsobia, že vaša pokožka vyzerá mladšie, pretože tiež pomáhajú zbaviť sa vrások.

Množstvo citrónov do kúpeľa: 3-4 plátky citrónov

Mlieko

Mliečne kúpele môžu liečiť veľa kožných ochorení. Tento typ kúpeľa napomáha suchej pokožke, pretože obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá pôsobí ako exfoliátor. Bielkoviny, aminokyseliny, tuky a vitamíny A a D nachádzajúce sa v mlieku vám môžu pomôcť zmierniť bolesť spálenej pokožky

Množstvo mlieka do kúpeľa: 1 - 2 šálky

Často kladené otázky

Aké prírodné zložky môžem pridať do kúpeľa pre zvýšenie zdravotných výhod?

Môžete pridať napríklad levanduľový olej, čajové vrecúška, epsomskú soľ, kokosový olej, ružové lístky, zázvor, med, citrón alebo mlieko. Každá z týchto zložiek prispieva k rôznym zdravotným prínosom, ako je zlepšenie pokožky, zmiernenie bolesti, detoxikácia, alebo podporuje relaxáciu.

Aký je prínos levanduľového oleja v kúpeľoch?

Levanduľový olej prináša fyzickú a emocionálnu úľavu, pomáha pri popáleninách, migrénach, nespavosti, kožných problémoch, akné, uhryznutí, ekzéme, stresu a ďalších mnohých problémoch. Funguje ako prírodné antidepresívum a analgetikum a uľahčuje dýchanie pri kašli a nachladnutí. Do kúpeľa stačí pridať 6-8 kvapiek levanduľového éterického oleja.

Čo sa stane, keď pridám čajové vrecúška do kúpeľa?

Pridanie čajových vreciek do kúpeľa pomôže pokožke rýchlejšie vstrebávať prospešné výživné látky čaju. Čajové kúpele majú mnoho výhod, poskytujú protizápalové, protirakovinové účinky a majú aj účinok posilnenia imunity organizmu. Detoxikujú pokožku, oneskorujú starnutie kožných buniek, podporujú hojenie rán, zlepšujú psoriázu a pomáhajú liečiť a predchádzať akné. Do kúpeľa stačí pridať 6 čajových vrecúšok.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

úzkosť

Ako zabojovať proti úzkosti? 8 tipov z prírody, ktoré určite pomôžu

Chronická úzkosť je problémom, s ktorým bojuje množstvo ľudí po celom svete. Podľa American Psychiatric Association ňou trpí približne 30 %...

macbook air

Ako dosiahnuť rovnováhu medzi pracovným a osobným životom?

Nájsť správnu rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je mnohokrát náročné. Fakt, že posledné mesiace pracujeme hlavne z domu, k tomu príliš...

apple watch

Apple Watch vs. Fitbit: Ktoré inteligentné hodinky sú pre vás lepšie?

Ak uvažujete o kúpe nových inteligentných hodiniek alebo fitness trackerov, Fitbit a Apple sú dve najväčšie značky, ktoré by ste mali brať do úvahy...

cvičenie

Eliptický trenažér alebo bežecký pás: Ktorá možnosť je lepšia?

Rozhodli ste sa, že sa začnete stravovať zdravo, budete sa starať o svoje zdravie, schudnete prebytočné kilogramy a zaradíte viac pohybu? V tom...