9 hercov, ktorých by ste pod ich maskou vôbec nespoznali

televízia

Existuje niekoľko filmov, ktoré majú v hlavnej dejovej línií nejakú postavu, ktorá je zamaskovaná. Mnohí ani po rokoch netušia, kto vlastne túto postavu hral, aj napriek tomu, že môže byť obľúbená. My sme si pre vás pripravili niekoľko hercov, ktorí obetovali svoju tvár a krásu pre filmovú rolu.

Juggernaut - Ryan Reynolds

Ryan Reynolds je veľmi obľúbený herec, ktorý patrí medzi najlepších hercov na svete. Len málokto však vie, že práve Ryan nehral len známe úlohy ako napríklad Deadpool, kde ho bolo dobre vidieť, ale takisto aj hlavného darebáka vo filme Juggernaut. Obor, ktorý bol vyrobený pomocou počítača a mnohých iných pomôcok, bol práve Ryan Reynolds.

Ghost - Hannah John-Kamen

Britská herečka Hannah John-Kamen hrala v poslednom filme postavu s názvom Ghost. V tomto filme si zahrala hlavného nepriateľa Ant-Mana. Aj napriek tomu, že je Hannah veľmi charizmatickou herečkou, v tomto filme by ste ju určite nespoznali.

Mysterio - Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal je veľmi obľúbeným hercom, ktorý si zahral v desiatkach filmov. Filmovú postavu, ktorú si najnovšie zahral vo filme Spiderman Far From Home, má názov Mysterio. Jedným z najznámejších detailov a vecí, ktoré Mysterio nosí je práve okrúhla helma zo skla. Tá nevyzerá práve najlepšie a Jake tak musel obetovať aj svoj imidž.

Na to, aby ste si mohli pozrieť nejaký dobrý film, potrebujete dobrú televíziu. My sme pre vás tri vybrali:

Iron Monger - Jeff Bridges

Skutočné meno tejto zlej postavy je Obadiah Stane a prvýkrát sa objavil už v Iron Manovi. Ak si spomeniete na postavu, ktorá zaplatila za únos Tonyho Starksa a potom sa pokúsila zabiť Peppera Pottsa, presne touto postavou bol Iron Monger. Herec Jeff Bridges tak skrýval svoju tvár práve za maskou tejto postavy.

Mystique - Rebecca Romijn

Mystique, ktorá sa objavila vo filmoch ako X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past a X-Men: Apocalypse, bola hraná herečkou a modelkou Rebeccou Romijn. Počas mnohých scén musela byť herečka úplne nahá, len s malými kúskami látky na intímnych miestach. Mejkap a iný styling trval naozaj dlhé hodiny. Stálo to však naozaj za to, pretože Rebecca vyzerala naozaj úplne inak.

Erik Killmonger - Michael B. Jordan

Táto záporná postava, ktorej meno je Erik Killmonger, bola perfektne zahraná práve Michaelom B. Jordanom. Postava sa objavila v Black Pantherovi a zožala úspech aj vďaka obľúbenému hercovi, ktorý sa objavil v snímkach ako napríklad Creed či Creed II.

Hela - Cate Blanchett

Ďalšia záporná postava, ktorú ste vo filme vôbec nemuseli spoznať, bola Hela z Thora, ktorá bola naozaj veľmi nemilosrdná. Transformácia herečky Cate Blanchett bola tak neuveriteľná, že ju nespoznal takmer nikto.

Proxima Midnight - Carrie Coon

Úloha Proxima sa prvýkrát objavila vo filme Avengers: Infinity War. Pomáhala Thanosovi nájsť Infinity Stones. Úlohu záporného zloducha si tu zahrala Carrie Coon, ktorá je skôr známa z divadelných úloh a z pár menších televíznych úloh. S cieľom vytvoriť jej obraz nepoužívali filmoví tvorcovia mejkap, ale technológiu zaznamenávania pohybu.

Crossbones - Frank Grillo

Úlohy Crossbones vo filme Captain America: Civil War sa perfektne zhostil sympatický herec Frank Grillo. Mnohých to možno prekvapilo, keďže herec hral skoro neustále s maskou na tvári.

Často kladené otázky

Ktorí herci sa skrývali za maskami niektorých postáv?

V niektorých filmoch sa skrývali herci ako Ryan Reynolds (Juggernaut), Hannah John-Kamen (Ghost), Jake Gyllenhaal (Mysterio), Jeff Bridges (Iron Monger), Rebecca Romijn (Mystique), Michael B. Jordan (Erik Killmonger), Cate Blanchett (Hela), Carrie Coon (Proxima Midnight) a Frank Grillo (Crossbones). Všetci tieto herci obetovali svoju tvár a krásu pre svoje filmové role.

Aké technológie využívali filmoví tvorcovia pre niektoré maskované postavy?

V niektorých prípadoch filmoví tvorcovia používali mejkap a styling, napríklad u postavy Mystique hrané Rebeccou Romijn. V iných prípadoch, ako u postavy Proxima Midnight hrané Carrie Coon, sa používala technológia zaznamenávania pohybu, aby vytvorili skutočný obraz postavy na plátne.

Aké sú niektoré filmy, kde sa objavujú tieto maskované postavy?

Maskované postavy sa objavujú vo filmoch ako Juggernaut, Ant-Man, Spiderman Far From Home, Iron Man, X-Men: First Class, X-Men: Days of Future Past, X-Men: Apocalypse, Black Panther, Thor, Avengers: Infinity War, a Captain America: Civil War.



Naďa Černá

Naďa Černá

Študentka žurnalistiky, ktorá miluje kávu, dobré jedlo a píše články na všetky témy, ktoré sa k nej dostanú.


Podobné články:

veľká noc

Najlepšie veľkonočné zľavy 2024

Veľká noc sa blíži a s ňou aj ďalšia séria zliav, pomocou ktorých môžete ušetriť. Premýšľate už teraz, čo by ste si vložili do svojho košíka a...

cvičenie

Akciové ponuky a zľavy na podporu zdravia a wellness

Pri nakupovaní tovarov a služieb sa mnohí z nás snažia ušetriť. Robíme tak využívaním rôznych aktuálne prebiehajúcich akcií alebo pomocou...

novoročný výpredaj

Najlepšie zimné výpredaje v roku 2024

Rovnako ako v iné roky, aj v roku 2024 je január a začiatok februára vyhradený hlavne na zaujímavé a výhodné výpredaje. Tie tlačia ceny produktov a...

vianočné darčeky

Vianočné darčeky na poslednú chvíľu: Čo kúpiť?

Vianoce sa nezadržateľne blížia a vy premýšľate, čo kúpiť svojim blízkym? Darček, ktorý si nájdu pod stromčekom, by mal byť osobný a od srdca....